Μαντήλα ἤ γραβάτα;

Οι κύριοι που υποχρεούνται να κυκλοφορούν με έναν κόμπο ή θηλιά στον λαιμό τους θεωρούν την μαντήλα στο κεφάλι …στέρηση της ελευθερίας.
Η μαντήλα μειώνει την σεξουαλικότητα που μεταδίδει μία γυναίκα στον άνδρα.
Κι αυτό το ξέρουν οι γυναίκες αλλά και οι Ελληνίδες που ακόμα φορούν μαντήλες .Μαντήλα ἤ γραβάτα;4

 

 

Μαντήλα ἤ γραβάτα;2

Μαντήλα ἤ γραβάτα;1

Ακούσατε ποτέ να διαμαρτύρονται οι πολιτικοί για το ό,τι τους ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ να κυκλοφορούν με γραβάτα;
Θυμάστε πώς οι πολιτικοί επιτέθηκαν στην Ραχήλ Μακρή για ένα, μάλλον όχι ακριβό, φανταχτερό μπλουζάκι, που φόρεσε στην Βουλή;
Αν όμως φορούσε ένα φορεματάκι 80.000 ευρώ  δεν θα το ανέφερε κάποιος ως …πρόκληση.

Για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους τα λαμόγια της πολιτικής θέλουν να παίρνουμε την Βουλή στα σοβαρά.
Την Βουλή που ψηφίζει Μνημόνια, τα οποία όμως δεν ξέρουν ποιος τα γράφει και δεν τα διαβάζουν καν, πρέπει να την παίρνουμε στα σοβαρά.
Την βουλή που έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε χαρτί υγείας κι έχει συγκαλύψει διαχρονικά τεράστιες ληστείες δημοσίου πλούτου, πρέπει να την παίρνουμε στα σοβαρά.
Δεν είναι ΜΑΦΙΟΖΟΙ οι κύριοι στα έδρανα… Είναι …σοβαροί πολιτικοί.

Από συνήθεια και μόνο μας φαίνεται αδιανόητο να δούμε τα κουστούμια και τις γραβάτες ως γελοίο και ΜΗ ΦΥΣΙΚΟ τρόπο ενδύσεως. Επειδή το σύστημα μας δείχνει όλους τους …«σοβαρούς» και ισχυρούς ανθρώπους με κουστούμια, όταν θέλουμε να μας πάρουν στα σοβαρά και να προκαλέσουμε  δέος, φοράμε κι εμείς ασυναίσθητα κουστούμι, χωρίς φυσικά να σκεφτούμε τον λόγο.

Ποιος από αυτούς που φοράει γραβάτα γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο φοράει γραβάτα και τι εξυπηρετεί η χρήση της;
Η παράσταση απαιτεί να παίρνουμε στα σοβαρά τους κλόουν της πολιτικής και τα λαμόγια γνωρίζουν πολύ καλά ότι «τα ράσα κάνουν τον παπά».

Γιατί άραγε αυτοί οι πολιτικοί, που …αγωνίζονται για την «ελευθερία», δεν κυκλοφορούν ελεύθερα με εφαρμοστά μπλουζάκια, βερμούδες ή κολάν;
Γιατί απλά δεν ντύνονται σύμφωνα με τις φυσικές τους ανάγκες αλλά σύμφωνα με το μήνυμα που θέλουν να περάσουν Σ’ ΕΜΑΣ!!!
Μα φυσικά για να πείσουν ΕΜΑΣ ότι αξίζουν τα δεκαχίλιαρα που τσεπώνουν και την προστασία και τις ευκολίες που τους παρέχει η πολιτεία με δικά μας έξοδα.
Επειδή ΕΜΕΙΣ είμαστε που πληρώνουμε τον λογαριασμό γι’αυτό και Σ’ ΕΜΑΣ απευθύνεται το θεατρικό της σοβαροφάνειας.

Πίσω από τις κάμερες οι ίδιοι …«σοβαροί» ηγέτες είναι κάτι περισσότερο από κλόουν.

Μαντήλα ἤ γραβάτα;6 Μαντήλα ἤ γραβάτα;5 Μαντήλα ἤ γραβάτα;3

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply