Ἡ σημερινὴ ἔκλειψις

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΕΙΟ ΔΙΗΡΚΕΣΕ 70 ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ 

Ἡ σημερινὴ ἔκλειψις
Στις 12.11 GMT της Δευτέρας 28.9.2015 παρατηρήθηκε μία σπάνια έκλειψη σελήνης σε πανσέληνο στο περίγειο, δηλαδή στην κοντινότερη απόσταση από την Γη.
Το φαινόμενο ήταν ορατό από την Βόρειο και Νότιο Αμερική, από την Ευρώπη, από την Αφρική και από κάποιες περιοχές της Δυτικής Ασίας και του Ανατολικού Ειρηνικού Ωκεανού.
Θα διαρκούσε περίπου 70 λεπτά της ώρας και πριν από αυτό η Σελήνη θα φαινόταν 14% μεγαλύτερη από το κανονικό και 30% λαμπρότερη.

Το φαινόμενο είναι σχετικά σπάνιο και παρατηρήθηκε για τελευταία φορά το 1982, δηλαδή πριν 33 χρόνια.
Η επομένη φορά που θα παρατηρηθεί είναι το 2033.
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε μόνο 5 φορές στον τελευταίο αιώνα.
Σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες το φαινόμενο της πανσελήνου στο περίγειο σχετίζεται με γεωφυσικές εντάσεις και με ανωμαλίες στο φαινόμενο της πλημμυρίδας .
Υπάρχουν επίσης υποψίες ότι το φαινόμενο επηρέασε τον σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι στο Tahoko της Ιαπωνίας το 2011 και τον σεισμό και το τσουνάμι στον Ινδικό ωκεανό το 2004, που συνέβησαν σε περίοδο 1 έως 2 βδομάδων από υπερπανσέληνο.
Δεν είναι απαραίτητο ότι το ουράνιο σημάδι θα συνοδευθεί άμεσα από κάποια φυσική καταστροφή.
Από πλευράς όμως συμβολισμού θα φέρει κάτι νέο στον κόσμο: Ένα αστέρι σε μπλε φόντο μέσα σ’ ένα τρίγωνο, μπροστά σε εννέα παράλληλες εναλλασσόμενες κόκκινες και κίτρινες ρίγες.
Η πανσέληνος μπορεί να θεωρηθεί σαν αρχή ή τέλος κάποιου χρονικού κύκλου.
Το περίγειο είναι το κατώτερο σημείο μίας ταλαντούμενης αποστάσεως (γη-σελήνη).
Η έκλειψη σελήνης είναι μία μετάπτωση από το φως στο σκοτάδι και τανάπαλιν
Ο συμβολισμός θα μπορούσε άνετα να αφορά στην παγκόσμια οικονομία, όπου και κύκλοι υπάρχουν και ύφεση παρατηρείται και το σκοτάδι είναι επικείμενο με την μορφή μίας ξαφνικής παγκόσμιας χρηματιστηριακής κρίσεως.
Πολύ περισσότερο , αν οι σημερινές εκλογές στην Καταλονία της Ισπανίας αναδείξουν στην εξουσία τους οπαδούς ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου από την Ισπανία κράτους.
Η απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας είναι δεδομένη.
Υπάρχει όμως και η οικονομική διάσταση, που δεν είναι καθόλου αμελητέα.
Η Καταλονία κατέχει το 20% της βιομηχανίας και το 25% των εξαγωγών της Ισπανίας και απειλεί ότι αν δεν την αφήσουν να γίνει ανεξάρτητη δεν θα αποπληρώσει το χρέος της Ισπανίας, που της αναλογεί.
Το τίμημα της ανεξαρτησίας της μπορεί να είναι η έξοδος της από την Ευρωπαϊκή Ένωση;;;
Σύμφωνα με τις επίσημες απειλές, ίσως ναι.
Αλλά αν η Καταλονία το κάνει σύντομα, γιατί να μην συμβεί το ίδιο το 2017 με την Αγγλία, που θα κληθεί να απαντήσει στο ίδιο ερώτημα με δημοψήφισμα;
To ερώτημα θα πλανάται και οι αγορές θα στοιχειώνουν από τον φόβο, καθώς θα γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει στρατηγός Φράνκο στην Ισπανία για να ανατρέψει την ανεξαρτησία της Καταλονίας , όπως ακριβώς έγινε στον Εμφύλιο της Ισπανίας.
Υπάρχει μόνο ο Μαριάνο Ραχόι, το ανδρείκελο της τρόικας, που ετοιμάζεται να ηττηθεί στις επερχόμενες εκλογές…
Η ιστορία εκδικείται αυτούς που στηρίζονται σε ανίκανους για να δυναστεύουν οικονομικά τους υπολοίπους λαούς.
Το θαύμα της τρόικας στην Ισπανία ήδη κινδυνεύει από τους κεντροδεξιούς του Αρτούρ Μας.
Η ειρωνία της ιστορίας: Το κόμμα των Καταλανών εθνικιστών ονομάζεται «Μαζί για το ναι»…
Και το κερασάκι στην τούρτα: Η τρίτη και η πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα της Ισπανίας έχει έδρα στην Καταλονία ( CaixaBank και BANCO SABADELL)
Και μία απ’ αυτές σχετίζεται τόσο με την Αγγλία (TSB BANK), όσο και με τις ΗΠΑ (SABADELL UNITED BANK).
Σε κάποια δε θυγατρική της έχει συμμέτοχο κατά 70% και την DEXIA…
Αν τολμούν λοιπόν οι τραπεζίτες της ΕΚΤ, ας σταματήσουν την παροχή ρευστότητας προς την δεύτερη τράπεζα και θα δουν την τραπεζική κρίση να απλώνεται άμεσα σε τέσσερεις τουλάχιστον χώρες…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply