Ἡ …«ὑπερθέρμανσις» ἀναβάλλεται γιὰ …25 χρόνια ἀλλὰ οἱ φόροι παραμένουν!!!

Οι πάγοι της Ανταρκτικής αυξάνονται σταθερά, εμείς ως καθυστερημένοι πληρώνουμε φόρους για την …δήθεν «υπερθέρμανση και η NASA, μην ξέροντας πώς να δικαιολογήσει την πτώση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτου, επιδίδεται σε ρεσιτάλ περιβαλλοντικής …ασυναρτησίας και μεταθέτει την …«καταστροφή» για μετα από …25 χρόνια.

Ἡ ...«ὑπερθέρμανσις» ἀναβάλλεται γιὰ ...25 χρόνια ἀλλὰ οἱ φόροι παραμένουν!!!2
Ως τότε οι «πράσινοι» φόροι θα συνεχίσουν να εισπράττονται…
Είναι να μην θεσμοθετηθούν οι φόροι. Άπαξ και συμβεί αυτό ΟΥΤΕ ένας φόρος  καταργείται χωρίς να αντικατασταθεί με κάποιον πολύ χειρότερο.Ἡ ...«ὑπερθέρμανσις» ἀναβάλλεται γιὰ ...25 χρόνια ἀλλὰ οἱ φόροι παραμένουν!!!3

Σίγμα

NASA: Μυστήριο στον πλανήτη – Άρχισε να παγώνει η Ανταρκτική αλλά η επιφάνεια της θάλασσας ανεβαίνειἩ ...«ὑπερθέρμανσις» ἀναβάλλεται γιὰ ...25 χρόνια ἀλλὰ οἱ φόροι παραμένουν!!!

Η NASA δημοσίευσε μελέτη της, σύμφωνα με την οποία η Ανταρκτική παγώνει ξανά. Για την ακρίβεια φαίνεται πως ανακτά τα χαμένα κομμάτια του πάγου που είχαν λειώσει λόγω της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η μελέτη, αν και δεν αρνείται την υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων, την ίδια ώρα, σημειώνει ότι τα τελευταία 10.000 χρόνια, ο πάγος της Ανταρκτικής έχει αυξηθεί λόγω των χιονοπτώσεων.

Η Εθνική Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, χρησιμοποίησε δορυφορικές φωτογραφίες για να αναλύσει το πάχος των πάγων της Ανταρκτικής, όπου και διαπιστώθηκε ότι από το 1992 έως το 2001 η Ανταρκτική κέρδιζε 112 δισ. τόνους πάγου κάθε χρόνο, ποσότητα η οποία περιορίστηκε στους 92 δισ. τόνους κάθε χρόνο από το 2003 έως το 2008.

Σύμφωνα με την μελέτη η Ανταρκτική, ενώ προκαλούσε την άνοδο της θάλασσας κατά 0,27 χιλιοστά κάθε χρόνο, τώρα, λόγω του παγώματος ρίχνει την επιφάνεια της θάλασσας παγκοσμίως κατά 0,23 χιλιοστά τον χρόνο.

Το πρόβλημα σε αυτή την… ευχάριστη εξέλιξη για την Ανταρκτική, είναι, σύμφωνα με την NASA, ότι αφού για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας παγκοσμίως δεν ευθύνεται η Ανταρκτική, τότε κάποιος άλλος ευθύνεται για αυτό, όμως αυτή την ώρα κανείς δεν γνωρίζει ποιος.

Πάντως η NASA προειδοποιεί ότι σε 20-30 χρόνια η Ανταρκτική μπορεί να αρχίσει να λειώνει, καθώς προβλέπεται μείωση των χιονοπτώσεων σε τέτοιο επίπεδο που δεν θα βοηθούν στην διατήρηση των παγετώνων.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply