Καὶ ἡ λεηλασία τῆς ΔΕΗ στὶς πλάτες μας!!!

Στο παρακάτω άρθρο θα διαβάσετε για μπαταχτσήδες πάμπλουτους και μπαταχτσήδες μαϊμού-γεωργούς.
Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει δάκτυλος πολιτικού.

Καὶ ἡ λεηλασία τῆς ΔΕΗ στὶς πλάτες μας!!!

Άλλωστε…
Χωρίς μέσον και κάλυψη άνωθεν ούτε οι πολίτες τολμούν να κάνουν ψευδείς δηλώσεις, ούτε οι προϊστάμενοι κάνουν τα στραβά μάτια όταν τους προσκομίζουν πλαστά χαρτιά. Πάντα υπάρχει ένας πολιτικός που βάζει πόδι για να μπορεί να εκβιάζει και τον πολίτη και τον κρατικό υπάλληλο.

Τον λογαριασμό του πελατειακού συστήματος τον πληρώνουν οι υπόλοιποι και ποτέ οι ένοχοι και οι ευνοημένοι.

Σίγμα

«Αναγκασμένη να αυξήσει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι η ΔΕΗ από την επόμενη χρονιά, αν δεν διακόψει την ηλεκτροδότηση στους μεγαλοκαταναλωτές, που αρνούνται να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς.
Όπως είπε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ στην Θεσσαλονική, οι ανείσπρακτες οφειλές αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ και τα «φέσια» από τους απλήρωτους λογαριασμούς ξεπέρασαν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που τα δάνεια της ΔΕΗ σε τράπεζες φθάνουν τα 5 δισεκατομμύρια.

«Μιλάμε για προφίλ καταναλωτών που δεν έχουν αδυναμία να πληρώσουν, απλά είναι μπαταχτσήδες» είπε ο κ. Αδαμίδης και ξεκαθάρισε ότι αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, τότε η επιχείρηση θα αναγκαστεί από την επομένη χρονιά να αυξήσει τα τιμολόγια σε αυτούς που πληρώνουν. «Είναι μονόδρομος αυτές οι επιλογές για την ΔΕΗ» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.

Όπως υπογραμμίζει, τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της απηχήσεως που είχαν τα κινήματα «δεν πληρώνω» ορισμένοι καταναλωτές επιλέγουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Αδαμίδης, πολλές οικογένειες διαθέτουν 3 και 4 κινητά αντί για το ηλεκτρικό ρεύμα «Αυτό είναι απαράδεκτο. Ποιος θα αναγκαστεί να πληρώσει μετά; οι συνήθεις ύποπτοι, αυτοί που πληρώνουν» τονίζει και προσθέτει πως συνήθως εξοφλούν έγκαιρα τους λογαριασμούς μικροκαταναλωτές από περιοχές της χώρας με χαμηλά εισοδήματα, σε αντίθεση με όσους διαθέτουν πολυτελείς βίλες και πισίνες.

Αποκαλύπτει ότι υπάρχουν καταναλωτές – ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών και επιχειρήσεων που άφηναν απλήρωτους λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά η ΔΕΗ αδυνατούσε όλα αυτά τα χρόνια να τους διακόψει την ηλεκτροδότηση, με «άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις», επειδή «φουσκωτοί» -όπως λέει- παρεμπόδιζαν και απειλούσαν τους υπαλλήλους των συνεργείων.

Ο κ. Αδαμίδης καταγγέλλει ακόμα ότι ορισμένοι μεγαλοοφειλέτες, όταν η ΔΕΗ τους «κόβει» το ρεύμα και αφαιρεί τον μετρητή υπογράφουν συμβόλαιο με μια από τις ιδιωτικές εταιρείες – παρόχους και ηλεκτροδοτούνται κανονικά χωρίς να πληρώσουν το προηγούμενο χρέος, εκμεταλλευόμενοι το νομικό κενό που υπάρχει. «Πηγαίνουν σε ιδιωτικές εταιρείες και αφήνουν «φέσι» στην ΔΕΗ. Τα «φέσια» στην ΔΕΗ αυτή την ώρα είναι πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτές οι εταιρείες παίρνουν τον πελάτη αδιαφορώντας αν χρωστούσε στην ΔΕΗ» λέει ο κ. Αδαμίδης.
Αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση επιχειρηματία, ο οποίος χρωστούσε στην ΔΕΗ 450.000 ευρώ συσσωρευτικά από τις επιχειρήσεις του και μόλις η ΔΕΗ αναγκάστηκε να διακόψει την ηλεκτροδότηση άλλαξε πάροχο, ενώ -όπως υπογραμμίζει- από 700 εκατ. ευρώ που ήταν οι οφειλές το 2011 εκτινάχθηκαν τώρα στα 2,5 δισ., σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και σε 2,3 δισ. σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο κ. Αδαμίδης καταλήγοντας επισημαίνει ότι όσοι πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο -αυτή την στιγμή είναι ενταγμένοι 600.000 καταναλωτές- και διαβεβαιώνει ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να τους «κόψει» το ρεύμα.

Τέλος αναφέρθηκε και στους λεγόμενους αγρότες – «μαϊμού», οι οποίοι κατάφεραν να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς τιμολογήσεως χωρίς να ασκούν το επάγγελμα του αγρότη. Όπως είπε, στο πλαίσιο της επανεξετάσεως των συμβολαίων για αγροτικές παροχές 30.000 περίπου καταναλωτές δεν προσκόμισαν ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιθανόν να ηλεκτροδοτήθηκαν παράνομα.

πηγή

(Visited 143 times, 1 visits today)
Leave a Reply