Ἕνα σχόλιον …ὕμνος στήν γαλλική ζωή;

Ένα σχόλιο που άφησαν σε άρθρο της New York Times έκανε πολλούς Γάλλους υπερήφανους.
Βέβαια αν βάζαμε όπου Γαλλία την λέξη Ελλάδα πάλι θα ίσχυε το περιεχόμενο, όπως κι αν βάζαμε όπου Γαλλία την λέξη Ιταλία, Σερβία, Ρωσσία, Βουλγαρία κλπ.

Ξεκινάει λοιπόν το κείμενο-ύμνος στην υποδειγματική γαλλική ζωή με την διαπίστωση ότι η Γαλλία ενσωματώνει όλα όσα οι ζηλωτές των θρησκειών μισούν
Δηλαδή τις απολαύσεις τις ζωής.Και αρχίζει το εγκώμιο…

«Οι Γάλλοι που απολαμβάνουν την ζωή, τον καφέ τους , το κρασί με μερικούς φίλους, την μυρωδιά του ζεστού ψωμιού, τα πάρκα…
Οι Γάλλοι που φλερτάρουν, που καπνίζουν, που είναι ελεύθεροι να παίζουν, να γελούν, να συζητούν, που πηγαίνουν διακοπές…»

Ἕνα σχόλιον ...ὕμνος στήν γαλλική ζωή;1

Και ποιος λαός δεν απολαμβάνει όλα τα παραπάνω;
Μόνον οι Γάλλοι τα κάνουν όλα αυτά;
Ο μέσος Γάλλος φυσικά θα ταυτιστεί με την γενική περιγραφή. Όμως κάπου μέσα στο κείμενο, με …«αυθόρμητο» τρόπο, περνούν και τα trendy μηνύματα της Νέας Τάξεως και της αποδομήσεως:

Οι Γάλλοι …«…που απολαμβάνουν το sex εκτός γάμου…»
και
«…που αφήνουν στους νεκρούς τις ανησυχίες για την ζωή μετά τον θάνατο…»

Αποδόμηση δηλαδή και του γάμου, και της μονογαμίας και των θρησκειών, που απαιτούν μονογαμία και υπόσχονται μετά θάνατον παραδείσους με λίγα λόγια.
Έτσι …μαζί με το άρωμα του φρέσκου ψωμιού το σχόλιο πέρασε και τα κατάλληλα μηνύματα της Νέας Τάξεως, που πλέον μπαίνουν σε εφαρμογή παντού, εκτός βέβαια από το Ισραήλ, όπου ούτε η αθεΐα είναι trendy, ούτε η απιστία.

Τα ίδια μηνύματα είχαν περάσει και μέσα από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» και κατά κάποιον τρόπο μας επηρέασαν ως λαό και μας οδήγησαν να εξειδικευθούμε στον τομέα της νυκτερινής διασκεδάσεως, της εστιάσεως και της φιλοξενίας, αντί να εστιάσουμε στις επιστήμες, τις τέχνες , την υψηλή τεχνολογία κλπ.

Όσοι ξένοι είδαν την ταινία θέλησαν να επισκεφθούν την Ελλάδα και να δουν στο πρόσωπό μας …εκατομμύρια Ζορμπάδες να πίνουν να μεθούν, να μην δουλεύουν και να μην παράγουν τίποτα.
Κι αυτό που ήθελαν από εμάς ήταν κι αυτό που τους δώσαμε τελικά με …υπερηφάνια, καταστρέφοντας πρακτικά το ίδιο μας το μέλλον.

Στην σελίδα SKY NEWS τώρα διαβάζουμε ότι σήμερα οι Γάλλοι έριξαν 20 βόμβες σε θέσεις της ISIS στην Ράκκα της Συρίας, σε απάντηση του κτυπήματος στο Παρίσι.
Και διαβάζουμε το εξής ενδιαφέρον αρχικά:

Οι βομβαρδισμοί (λέει) έγιναν αφού εξαντλήθηκαν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες που απαιτούν οι Γαλλικοί κι οι Διεθνείς Νόμοι.

Ἕνα σχόλιον ...ὕμνος στήν γαλλική ζωή;2

Μόνο τους Σύριους δεν ρώτησαν αν επιθυμούν τις γαλλικές επιδρομές επί συριακού εδάφους.
Κατά τα άλλα όλα έγιναν σύμφωνα με τους …γαλλικούς νόμους και τους διεθνείς νόμους!

Και κάπου στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε ότι η ISIS κτύπησε το Παρίσι γιατί το θεωρεί …«Πρωτεύουσα της πορνείας και της χυδαιότητας».
Όσα δηλαδή εκθείαζαν στην New York Times ήταν η αιτία για να πεθάνει τόσος κόσμος.
Και πρέπει να το πιστέψουμε…

Με λίγα λόγια θέλουν να μας πείσουν ότι … οι αποκεφαλιστές, οι επαγγελματίες δολοφόνοι παιδιών και βιαστές γυναικών έχουν θρησκευτικές αρχές και μάλιστα του συντηρητικού Ισλάμ  και αποφάσισαν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για να δώσουν ένα μάθημα ηθικής στους χυδαίους Γάλλους για τον έκλυτο βίο τους.

Μόνο δεινοσαύρους δεν έβαλαν στην υπόθεση.

Ούτε που σκέφθηκαν οι τρομοκράτες ότι αυτά τα μαθήματα λειτουργούν σίγουρα προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Κι ούτε που πήγε το μυαλό τους  ότι μετά από αυτό το μάθημα …«ηθικής» θα πρέπει να εξαερωθούν οι σύντροφοί τους στην Συρία από γαλλικές βόμβες, για λόγους …πολιτικού γοήτρου!!!

Πώς γίνεται οι ίδιοι «γραφικοί και φανατισμένοι θρήσκοι», που οργανώνουν με τόση τελειότητα, με τόση ευφυΐα και στυγνό επαγγελματισμό, τόσο μεγάλα τρομοκρατικά κτυπήματα, ξοδεύοντας τόσα πολλά χρήματα και διακινώντας μέσα στην Γαλλία, με τόση αποτελεσματικότητα, εκρηκτικές ύλες, όπλα και πυρομαχικά…
…να πηγαίνουν και να σκοτώνονται για να παραδώσουν ένα τόσο απλοϊκό, αναποτελεσματικό και φαιδρό μάθημα ηθικής;
Δεν γίνεται τόσο ικανοί κι έξυπνοι τρομοκράτες να είναι ταυτόχρονα και τόσο ηλίθιοι, ρηχοί κι αναποτελεσματικοί στον τελικό τους σκοπό…
Είναι όλα προσχηματικά φυσικά, με σκοπό να μας παραπλανήσουν και οι έμμισθοι τρομοκράτες και οι Γάλλοι πολιτικοί για τον πραγματικό λόγο αυτής της αιματοχυσίας.

Ο σκοπός του τρομοκρατικού κτυπήματος ήταν προφανώς να δικαιολογηθούν όσα θα ξεκινήσουν να κάνουν στους δολοφόνους της ISIS οι μέχρι πρότινος συντονιστές κι εκπαιδευτές τους.
Οι πρώην στενοί συνεργάτες, δηλαδή οι Γάλλοι πολιτικοί και οι τρομοκράτες, ξαφνικά κηρύσσουν …πολιτισμικό πόλεμο ο ένας εναντίον του άλλου, ενώ είναι αυτονόητο ποιος θα βγει νικητής τελικά,  έχοντας στην διάθεσή του τα ανεξάντλητα χρήματα από τους φόρους όλων των Γάλλων πολιτών.

Ένα τόσο …«απρόβλεπτο» τρομοκρατικό κτύπημα, με μία τόσο προβλέψιμη εξέλιξη, σίγουρα δεν σχεδιάστηκε από χαζούς…
Αλλά πρέπει εμείς να είμαστε αρκετά χαζοί για να πιστέψουμε όσα μας γράφουν σχετικά με τα αίτια του εγκλήματος.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply