Οἱ ψευδοπροφῆτες τοῦ κλίματος, παπαγάλοι τῆς νέας τάξεως πραγμάτων.

Οἱ ψευδοπροφῆτες τοῦ κλίματος, παπαγάλοι τῆς νέας τάξεως πραγμάτων.4

«…Τότε λοιπόν οι κλιματολόγοι της εποχής έλεγαν πως το κλίμα θα γίνει πιο ψυχρό, ενώ τώρα που ζεστάθηκε λιγάκι λένε πως θα γίνει πιο θερμό, όπως βλέπουμε στα δυο εντελώς χαρακτηριστικά εξώφυλλα του Time, που μπορεί να τα χωρίζουν 30 χρόνια, αλλά αποτυπώνουν την ίδια υστερία. Γιατί η αλήθεια είναι πως τα κλιματικά παπαγαλάκια απλά και μόνο γίνονται ψευδοπροφήτες μιας νέας τάξεως πραγμάτων, που θέλει την με κάθε τρόπο διαιώνιση της επικυριαρχίας των πρώην αποικιοκρατών επάνω στις πρώην αποικίες τους.»

Τι διόλου πρωτότυπα συνέβησαν στην Νέα Υόρκη το …1924 και στο Λονδίνο το …1947;Οἱ ψευδοπροφῆτες τοῦ κλίματος, παπαγάλοι τῆς νέας τάξεως πραγμάτων.1

Η Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι για το Κλίμα συνεχίζεται και τα απανταχού παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν για τις φοβερές και τρομερές κλιματικές καταστροφές που μας απειλούν, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία. Συμφωνία βέβαια δεν είχε επιτευχθεί ούτε στην Κοπεγχάγη, πριν έξι χρόνια, αλλά καταφέραμε κι επιβιώσαμε, όπως με βεβαιότητα θα επιβιώσουμε και στην πολύ πιθανή περίπτωση της πλήρους αποτυχίας στο Παρίσι. 

Η βεβαιότητα αυτή προκύπτει απλά διαβάζοντας μια εφημερίδα του 1924, όπως φαίνεται στην σημερινή φωτογραφία: η «Νέα Ἐφημερίς» μας ενημερώνει στις 4.9.1924 πως στην Νέα Υόρκη επικρατεί «Ἀφόρητος Καύσων» και «χιλιάδες ἀνθρώπων διέρχονται τὰς νύκτας ἐν ὑπαίθρῳ». Το 1924 η Νέα Υόρκη είχε ήδη περισσότερα από 6 εκατομμύρια πληθυσμό, ανάμεσά τους φυσικά και πολλοί Έλληνες και τα κλιματιστικά δεν ήταν ακόμα διαδεδομένα. Με τέτοιον «αφόρητο καύσωνα» ασφαλώς ίσως θα είχαν …
λειώσει και οι πάγοι, ή μήπως όχι; Μπορεί τον εφετινό Αύγουστο να συνέβη «πρωτοφανής καύσωνας» στην Νέα Υόρκη, αλλά στα μέσα Αυγούστου πάντα επικρατεί ζέστη στο Βόρειο ημισφαίριο. Στις αρχές Σεπτεμβρίου συνήθως έχει πια δροσίσει, όχι όμως το 1924.

Στην ακριβώς από κάτω είδηση βλέπουμε και μια «τρομερὴ καταιγίδα», που έπληξε μια περιοχή στην Καραϊβική. Τότε προφανώς οι τυφώνες, οι κυκλώνες και οι τροπικές καταιγίδες δεν είχαν αποκτήσει ακόμη γυναικεία -κατά κανόνα- ονόματα, όπως σήμερα, οι κατασκευές ασφαλώς δεν ήταν με τις σημερινές προδιαγραφές, οπότε οι πολυάριθμοι νεκροί ήταν τότε εξίσου συνήθεις με τα χιλιάδες θύματα σεισμών σε άλλες περιοχές. Η βελτίωση των κατασκευών, ώστε να μην καταρρέουν απ’ τις καιρικές συνθήκες ή την σεισμική δραστηριότητα, αποτελεί ασφαλώς μέτρο της επιτυχούς προσαρμογής των ανθρώπων, σ’ ένα πλανήτη που διαρκώς αλλάζει. 

Κι αν η Νέα Υόρκη δεν σας αρκεί, πάμε και μια βόλτα μέχρι το Λονδίνο τον Μάρτιο 1947:

Οἱ ψευδοπροφῆτες τοῦ κλίματος, παπαγάλοι τῆς νέας τάξεως πραγμάτων.2

όπως βλέπουμε στην «λεύθερη Κρήτη» πλημμύρισε ο Τάμεσης, κατακλύστηκαν απ’ τα νερά χιλιάδες στρέμματα χωράφια, οι κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες για να σωθούν. 

Ασφαλώς κάποιοι, τόσο στην Νέα Υόρκη όσο και στο Λονδίνο, θα μιλούσαν για «ακραία καιρικά φαινόμενα». Αλλά τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» είναι αυτά που διδάσκονται στα απανταχού της γης Πολυτεχνεία πως πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν για τον σχεδιασμό των έργων, καθώς υπήρχαν πάντοτε, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Και είναι ακριβώς αυτά τα φαινόμενα που επίσης διδάσκονται ως «γεωλογικές διεργασίες», είναι αυτά που προκαλούν διάβρωση και αποσάθρωση των πετρωμάτων, αλλάζοντας ΔΙΑΡΚΩΣ την μορφή του πλανήτη, παράγοντας τεράστιες ποσότητες ιζημάτων, που τα μεταφέρουν οι χείμαρροι και τα ποτάμια στις λίμνες και τις θάλασσες, σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. 

Καληνύκτα λοιπόν στους «κλιματικούς τρομοκράτες», αυτούς που μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τις κούφιες προειδοποιήσεις τους για «άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη», «λειώσιμο των πάγων», «εξαφάνιση των πολικών άρκτων», «εξαφάνιση του τζατζικιού απ’ το σουβλάκι» … Κι αν συναντήσετε στον δρόμο κάποιον απ’ αυτούς, δείξτε τους το πιο κάτω πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία» της 31ης Οκτωβρίου 1978:

Οἱ ψευδοπροφῆτες τοῦ κλίματος, παπαγάλοι τῆς νέας τάξεως πραγμάτων.3

Ίσως τότε καταλάβουν πως ανάμεσα στην εποχή των παγετώνων και την επιστροφή του κλίματος στις θερμοκρασίες της κλασσικής αρχαιότητας, τότε που Έλληνες και Ρωμαίοι κυκλοφορούσαν με χλαμύδες κι όχι κουκουλωμένοι σε κάπες, πολλοί, πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν προτιμούν τις παγωνιές και τις χιονοθύελλες. Σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης… 

Οἱ ψευδοπροφῆτες τοῦ κλίματος, παπαγάλοι τῆς νέας τάξεως πραγμάτων.4

Τότε λοιπόν οι κλιματολόγοι της εποχής έλεγαν πως το κλίμα θα γίνει πιο ψυχρό, ενώ τώρα που ζεστάθηκε λιγάκι λένε πως θα γίνει πιο θερμό, όπως βλέπουμε στα δυο εντελώς χαρακτηριστικά εξώφυλλα του Time, που μπορεί να τα χωρίζουν 30 χρόνια, αλλά αποτυπώνουν την ίδια υστερία. Γιατί η αλήθεια είναι πως τα κλιματικά παπαγαλάκια απλά και μόνο γίνονται ψευδοπροφήτες μιας νέας τάξεως πραγμάτων, που θέλει την με κάθε τρόπο διαιώνιση της επικυριαρχίας των πρώην αποικιοκρατών επάνω στις πρώην αποικίες τους.

Λιγνίτης, ὁ δικός μας χρυσός.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply