Καὶ οἱ ἑβραῖοι σπεύδουν πρὸς Ἰσραήλ…

Καὶ οἱ ἑβραῖοι σπεύδουν πρὸς Ἰσραήλ...Έσκιζαν τα ιμάτιά τους οι πράκτορες για να πείσουν τα θύματα του Σιωνισμού ότι Ισραηλίτης και Ισραηλινός είναι εντελώς διαφορετικές έννοιες…
Ειδικά όταν Ισραηλίτες κατελάμβαναν ευαίσθητες και σημαντικές θέσεις στην πυραμίδα εξουσίας άλλων εθνοτήτων.

Θα μπορούσε ένας Ισραηλίτης στην Ελληνική Κυβέρνηση να βάλει τα συμφέροντα της Ελλάδας επάνω από τα συμφέροντα του Ισραήλ, στο οποίο είναι έτοιμος να μεταναστεύσει με χαρά με την πρώτη ευκαιρία;

Σίγμα

Σε επίπεδο-ρεκόρ η μετανάστευση εβραίων της Γαλλίας

Η μετανάστευση εβραίων της Γαλλίας στο Ισραήλ κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό το 2015, ανακοίνωσαν εχθές Πέμπτη Ισραηλινοί αξιωματούχοι, μια τάση η οποία κυρίως εξηγείται, σύμφωνα με τους ίδιους, από την έλλειψη ασφάλειας από την αβεβαιότητα στο πεδίο της οικονομίας.
Περίπου 8.000 εβραίοι της Γαλλίας κατεγράφη ότι μετανάστευσαν στο Ισραήλ κατά την διάρκεια του 2015, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταναστεύσεως, κάνοντας λόγο για ένα «ρεκόρ το οποίο δεν είχε καταγραφεί ποτέ» στο παρελθόν.

Τα οριστικά στοιχεία για το 2015 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.

Υπολογίζεται ότι 500.000 ως 600.000 εβραίοι ζουν στην Γαλλία, την χώρα με την μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στην Ευρώπη και την τρίτη μεγαλύτερη του κόσμου — μετά από αυτήν στο Ισραήλ και εκείνη των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μετά την επίθεση του Ιανουαρίου εναντίον ενός εβραϊκού πολυκαταστήματος στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε απευθύνει την πρόσκληση στους εβραίους της Γαλλίας και της Ευρώπης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ.

Η μετανάστευση εβραίων της Γαλλίας στο Ισραήλ αυξήθηκε εφέτος κατά 10% σε σύγκριση με το 2014, σύμφωνα με την οργάνωση Εβραϊκό Πρακτορείο για το Ισραήλ (Agence juive pour Israël), μια ημικρατική οργάνωση η οποία χειρίζεται θέματα μεταναστεύσεως στο Ισραήλ.

«Αυτή η αύξηση αναμένεται να συνεχισθεί στο εγγύς μέλλον», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Πρακτορείου Άβι Μάγερ.

Κατά τον ίδιο, η «εντεινόμενη αίσθηση ανασφάλειας και η αβεβαιότητα στο οικονομικό επίπεδο» είναι οι βασικές αιτίες της τάσεως αυτής.

Οι εβραίοι της Γαλλίας έχουν «την αίσθηση ότι το Ισραήλ θα τους προσφέρει ευκαιρίες (να οικοδομήσουν) ένα καλλίτερο μέλλον», προσέθεσε ο Μάγερ.

Το 2015 η μετανάστευση προς το Ισραήλ, γνωστή και ως Αλίγια («άνοδος») αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ 15ετίας, με 30.000 νέους εβραίους μετανάστες, σύμφωνα με το Εβραϊκό Πρακτορείο. Πέραν της Γαλλίας, μεγάλοι αριθμοί εβραίων μετανάστευσαν στο Ισραήλ από την Ουκρανία (7.300), από την Ρωσσία (7.100) και από την Βόρεια Αμερική (περίπου 3.500).

Το Ισραήλ έχει πάγια πολιτική να ενθαρρύνει τους εβραίους να μεταναστεύουν στο Ισραήλ. Πάνω από τρία εκατομμύρια το έχουν πράξει από την ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ, το 1948.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply