Συναλλασσόμενοι μετὰ …ψήφων!!!

Στην Ελλάδα η ψήφος προς τα μεγάλα κόμματα είναι αντικείμενο συναλλαγής. Πληρώνεται ακριβά, με Δημόσιο Χρήμα, για να εξασφαλισθεί η παραμονή σε καρέκλες εξουσίας.
Το ό,τι έχει κλείσει το ένα τρίτο των μονάδων εντατικής θεραπείας, που σημαίνει περισσότερους προώρους θανάτους, είναι κάτι που δεν αφορά στα ρετιρέ του συστήματος της διαπλοκής. 

Συναλλασσόμενοι μετὰ ...ψήφων!!!1Συναλλασσόμενοι μετὰ ...ψήφων!!!2

Οι ευνοούμενοι των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλευθούν σε ιδιωτικές κλινικές ή να βρεθούν σε κλινική του εξωτερικού. Συναλλασσόμενοι μετὰ ...ψήφων!!!5
Εμείς που ματώνουμε για να πληρώνονται οι κομματικοί στρατοί του συστήματος, σε περίπτωση ατυχήματος, θα περιφερόμαστε με τα έντερα στο χέρι στους γύρω νομούς για να βρούμε κάποια διαθέσιμη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σίγμα

Για τα εφετινά δώρα στην Πολιτκή Αεροπορία εδώ:

6.100 ευρώ Bonus για υπερωρίες στους υπαλλήλους της ΥΠΑ

Συναλλασσόμενοι μετὰ ...ψήφων!!!3ΥΠΑ είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μια ζηλευτή δουλειά την οποία θα ήθελαν να κάνουν όλοι οι Έλληνες, με 2.541 υπαλλήλους. Σε αυτούς, ο Υπουργός Μεταφορών κ.Σπίρτζης δίνει υπερωρίες 6.100 ανά άτομο, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 2940/31-12-2015 με δύο αποφάσεις του, μία για υπερωρίες (13,9 εκατ.) και μία για Κυριακές-αργίες (1,6 εκ.). Οι υπάλληλοι της ΥΠΑ, που δυνητικά δικαιούνται υπερωρίες, χωρίζονται σε 5 κατηγορίες, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι 10 υπάλληλοι που υπηρετούν στο γραφείο του Διοικητή της ΥΠΑ (δέκα;) δικαιούνται και αυτοί.
Προφανώς, οι φίλοι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ που θα διαβάσουν αυτό το άρθρο, θα εκνευριστούν και θα μας απαντήσουν «μα τις δικαιούμαστε, έτσι λέει ο νόμος, η συλλογική σύμβαση, θα τις πληρωθούμε μόνο αν τις πραγματοποιήσουμε κλπ». Ε, δεν αμφιβάλλουμε για αυτό φίλοι, πράγματι μπορεί να τις δικαιούστε, να κάνετε όντως υπερωρίες ακόμη και στα γραφεία των διοικητών – υποδιοικητών, αλλά δεν ρωτάτε και το ανηψάκι του κουμπάρου σας, που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα πόσες υπερωρίες θα πληρωθεί το 2016;
Ή κάντε κάτι πιο εύκολο: ρωτήστε τις κοπέλες που δουλεύουν στις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες στο διπλανό σας γραφείο ή τις σερβιτόρες στην καφετέρια, που σας φέρνουν τον καφέ ή τις πωλήτριες στο ζαχαροπλαστείο που είναι ακριβώς κάτω από το γραφείο του διοικητή, αν ξέρουν τι θα πει υπερωρία. 
Ε, τώρα αν πούμε ότι δεν μουσκεύετε κιόλας τις πετσέτες στον ιδρώτα, μη θυμώσετε. Εννιά στους δέκα εργαζομένους παίρνουν μικτά, κάτω από 10.000 τον χρόνο. Εσείς κινείστε κατά μέσο όρο στα 45.000, οπότε …αφήστε τις αντιδράσεις. Σεμνά και ταπεινά πασοκικά (ελάτε, όλοι ξέρουμε ότι το 90% υμών διοριστήκατε επί «σοσιαλισμώ»), πάρτε τα 6.100 που σας δίνει ο σύντροφος πασόκος Υπουργός και μην φωνάζετε κιόλας.Συναλλασσόμενοι μετὰ ...ψήφων!!!4
ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ:

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Συναλλασσόμενοι μετὰ …ψήφων!!!

  1. Συμπερασμα:Κάποια γερμανική εταιρεια που ανέλαβε την διαχείρηση των αεροδρομίων δεν ειναι πιο οικονομικό να αναλάβει και την διαχείριση του FIR;
    Και επί ένα χρόνο ο υπουργός δεν ήξερε τίποτα;Το ΥΠΟΜΙΔΑ πέντε χρόνια υπό την εποπτεία της Troika δεν έλεγχε την ΥΠΑ;
    Η μνημη κατα πως φαίνεται ζωντανεύει όταν αλλάζουν οι πολιτικοί σχεδιασμοί.
    Οπως ΔΕΗ, όπως ΟΤΕ, όπως ΟΛΠ, όπως ΕΛΛΑΣ. Πριν ξεπουλήσουμε το φιλέτο αντι πινακίου φακής το δυσφημούμε .

    • Αὐτὴν τὴν …«γερμανική» ἑταιρεία τὴν πληρώνουμε μὲ σχεδὸν δύο ἑκατομμύρια ἐτησίως γιὰ τὴν φύλαξιν τῶν ἀεροδρομίων.

Leave a Reply