Ὁ ἀρχηγὸς Γ.Ε.Σ. τῶν Η.Π.Α. στὸ Ἰσραήλ!

O Aρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγός Josef Dunford, έφθασε στο Ισραήλ την Τετάρτη ως επίσημος προσκεκλημένος του Αρχηγού του Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ Αντιστρατήγου κ. Gadi Eisenkot, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού την Πέμπτη.
Η επίσκεψη «ενισχύει τους συνεχιζομένους δεσμούς μεταξύ των στρατών και συμβάλλει στην συνεργασία μεταξύ τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, προσθέτοντας ότι οι δύο αρχηγοί του Στρατού θα συζητήσουν ένα «ευρύ φάσμα θεμάτων».

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Dunford στο Ισραήλ από τότε που ανέλαβε τη θέση του τον Οκτώβριο του 2015.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι ο κος Dunford επισκέπτεται το Ισραήλ τώρα για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες.
Δεν πρόκειται σίγουρα για εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά για την προετοιμασία κάποιου επικειμένου σχεδίου.
Ο Στρατηγός Dunford, εκ της θέσεως του, είναι ο πιο υψηλόβαθμος στρατιωτικός των ΗΠΑ.
Προέρχεται από το σώμα των Πεζοναυτών, έχει υπηρετήσει επί 22 μήνες στο Ιράκ, ως επιτελάρχης και υποδιοικητής του «πιο παρασημοφορημένου»  50υ Συντάγματος Πεζοναυτών.
Για την δράση του, του είχε αποδοθεί το παρατσούκλι “Fighting Joe” (=μαχόμενος στρατιώτης ή συμβολικά , «μαχόμενος Ιωσήφ»).
H θητεία του Αρχηγού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ έχει συνήθως διάρκεια 2 ετών.
Αρχίζει την 1η Οκτωβρίου κάθε μονού έτους, οπότε ο συγκεκριμένος στρατιωτικός αναμένεται να κατέχει την θέση έως τουλάχιστον την 1η Οκτωβρίου 2017.
Η θέση δεν του επιτρέπει την απ’ ευθείας διοίκηση μονάδων στρατού των ΗΠΑ, αλλά του εξασφαλίζει την άμεση επαφή με τον εκάστοτε πρόεδρο, του οποίου είναι άμεσος ανεξάρτητος στρατιωτικός σύμβουλος, παράλληλα με τον Υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ.
Ο Στρατηγός Dunford τοποθετήθηκε μετά από έγκριση της Αμερικανικής Γερουσίας και αναμένεται, λόγω των Προεδρικών εκλογών στις 8 Νοεμβρίου 2016, να είναι ο κύριος στρατιωτικός σύμβουλος δύο διαφορετικών προέδρων των ΗΠΑ.
Αυτή η ιδιαιτερότητα θα έχει μεγάλη σημασία για τις μελλοντικές στρατιωτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα, αν τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Ομπάμα διαδεχθεί Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος.
Για τον λόγο αυτό, οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί επίσημοι τον «προσκάλεσαν» δύο φορές σε μόλις 5 μήνες…
Η αλήθεια είναι μάλλον ότι βρίσκεται σε επίσκεψη στο Ισραήλ για να προετοιμάσει τις λεπτομέρειες για ενεργό επίγεια επέμβαση στην Συρία στρατιωτικού συνασπισμού «προθύμων» εναντίον του “ISIS”.
Ο Dunford ορίστηκε από τις 10 Οκτωβρίου 2012 έως και τις 5 Ιουνίου 2014 διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο Aφγανιστάν (Ι.S.A.F. και USFOR-A), αντικαθιστώντας τον Στρατηγό John Allen, που ερευνήθηκε για το σκάνδαλο με τα e-mail του Στρατηγού Petraeus.
Στην συνέχεια (17.10.2014) ορίστηκε ως 360ς Διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών.
Κατά την περίοδο της διοικήσεώς του, το Σώμα Πεζοναυτών, με μονάδα του με έδρα το Κουβέιτ (SPMAGTF-CR-CC), προετοίμασε δύναμη 1800 πεζοναυτών για δράση με προειδοποίηση 6 ωρών, σε 6 μη κατανομαζόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, της Τουρκίας, αλλά και της Συρίας.
Η μονάδα αυτή συμμετείχε στην άσκηση με την ονομασία RED REEF, συνεργαζομένη με δυνάμεις του Ναυτικού, των Πεζοναυτών και ναυτικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάποια απόβαση κάπου στην Μεσόγειο ή στο Κουβέιτ.
Αν λάβουμε υπόψει και την ενημέρωση του Ισραήλ, δεν θα ήταν παρατραβηγμένο η απόβαση να γίνει στην λωρίδα της Γάζας ή κοντά στην Χάιφα του Iσραήλ, καθώς απόβαση στις ακτές της Συρίας ή στον Λίβανο θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία, λόγω της παράκτιας άμυνας και του αναγλύφου του εδάφους.
Στην συνέχεια οι μονάδες θα διέσχιζαν για λίγο το Ισραήλ και θα έμπαιναν στην Συρία από τα Υψώματα του Golan.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΣΕΩΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΣΕΩΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

 
Πότε θα γίνει αυτό;
Aς ελπίσουμε να μην γίνει ποτέ.
Αν όμως τελικά συμβεί, θα το καταλάβετε όλοι από μία κατάρρευση των διεθνών χρηματιστηρίων, που θα προηγηθεί…

 

(Visited 113 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ὁ ἀρχηγὸς Γ.Ε.Σ. τῶν Η.Π.Α. στὸ Ἰσραήλ!

  1. Για boots on the ground το βλεπω λιγο χλωμο, μιας και ο αμερικανικος στρατος ειναι αποδεκατισμενος και με …ηθικον; χαμηλωτατον.

    Ασε που οι αμερικανοι εχουν παρει χαμπαρι, ακομα και τα τουβλα, τι παιζεται κι απο ΠΟΙΟΥΣ στην Δυτικη Ασια και δεν θα στειλουν τα αγορια τους να πεθανουν για χαριν της εβραϊλας.
    Για κληρωτους ουτε να το συζητησουν οι προδοτες πολιτικαντηδες οποτε οτι γινει ΑΝ γινει μαλλον αεροπορικες επιθεσεις βλεπω και τιποτ’ αλλο.

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Προβλέψεις γιά Παγκόσμιο Πόλεμο; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

  3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Προβλέψη: I, PET GOAT II-Πιστεύετε όμως στα παραμύθια;Αν ναι, απολαύστε το.... - ΠΑΡΑΔΡΑΣΗ

Leave a Reply