Πώλησις φυσικοῦ ἀερίου στὴν Τουρκία ἀπὸ τὸ Ἰσραήλ!!!

Οι Ισραηλινοί, που εκμεταλλεύονται και το Κυπριακό Φυσικό Αέριο, κλείνουν δουλειά πωλήσεως αερίου 2 Δισεκατομμυρίων δολλαρίων ετησίως στην Τουρκία.Πώλησις φυσικοῦ ἀερίου στὴν Τουρκία ἀπὸ τὸ Ἰσραήλ!!!

 Μετά την κρίση με την Ρωσσία, η Τουρκία άρχισε το «κυνήγι» για εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου και βρίσκεται σήμερα σε διαπραγματεύσεις με τις ισραηλινές επιχειρήσεις και τις τράπεζες- το εκτιμώμενο ποσό της συμφωνίας λέγεται ότι είναι της τάξεως των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, γράφει το τουρκικό «παγκόσμιο δελτίο».
Η «Noble Energy» η «Delek Group», εταίροι στην εξόρυξη του ισραηλινού φυσικού αερίου από την θαλάσσια περιοχή Λεβιάθαν, επιδιώκουν να αυξήσουν στα $ 3.5B- $ 4 δις τις εξαγωγές και βρίσκονται σε συνομιλίες με τις τράπεζες σχετικά με τα σχέδια χρηματοδοτήσεως, γράφει το δημοσίευμα επικαλούμενο το «Bloomberg».
Για την κάλυψη του 65 τοις εκατό του έργου θα απαιτηθεί δάνειο από πέντε τράπεζες- από την Citigroup, την HSBC, την BNP Paribas, την JP Morgan και γίνονται, επίσης, συνομιλίες με την Natixis.

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply