Ὑπάρχουν ἀπατεῶνες καὶ …ἀπατεῶνες!!!

Δείτε με πόσο γλυκό τρόπο αναφέρονται σε απατεώνα υπάλληλο της Εφορίας, που εξέδιδε πλαστά έγγραφα, για να τσεπώνει Δημόσιο χρήμα.

Ὑπάρχουν ἀπατεῶνες καὶ ...ἀπατεῶνες!!!

Αντί να γράψουν ότι έκλεβε, γράφουν: «είχε προχωρήσει σε πράξεις βλαπτικές για τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Δέκα λέξεις παραπάνω για να μετριάσουν τον αντίκτυπο της ειδήσεως, να μην δοθεί ιδαίτερη προσοχή, ώστε να ακολουθήσει μία ποινή-χάδι και το κομματόσκυλο να επιστρέψει ξανά στο πόστο του και να συνεχίσουμε να τον χρυσοπληρώνουμε.

Πιο κάτω συνεχίζουν με τον ίδιο γελοίο τρόπο: «… δημιουργία ανυπόστατων τίτλων πληρωμής, με σκοπό ίδιον όφελος ή όφελος τρίτων».

Ούτε λέξη για το ύψος της απάτης.

Σίγμα

Σε πειθαρχική δίκη παρέπεμψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής υπάλληλο μεγάλης ΔΟΥ της Αττικής.
Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, η παραπομπή ζητήθηκε μετά από την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου από την αρμόδια Μονάδα του Υπουργείου Οικονομικών, και από τον οποίο προέκυψε ότι ο υπάλληλος είχε προχωρήσει σε πράξεις βλαπτικές για τα συμφέροντα του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, διαπιστώθηκαν επαναλαμβανόμενες εκδόσεις γραμματίων συμψηφισμού, καθώς και δημιουργία ανυπόστατων τίτλων πληρωμής, με σκοπό ίδιον όφελος ή όφελος τρίτων.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται έλεγχος και σε άλλες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ, από τις Διευθύνσεις Εσωτερικού Ελέγχου και Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply