Ἐναέρια Ἄσκησις γελοιοποιεῖ τὴν ἀεροπορία τῶν Η.Π.Α. στὴν Γερμανία

 

Έβρεχε οχήματα τύπου Humvee την περασμένη εβδομάδα, όταν σε μια άσκηση του Στρατού των ΗΠΑ στην στρατιωτική βάση Hohenfels στην Γερμανία κάτι πήγε στραβά.
Τρία στρατιωτικά οχήματα αποσπάστηκαν από το αλεξίπτωτό τους και συνετρίβησαν βίαια στο έδαφος.
Μια εναέρια άσκηση στο Hohenfels, στην κύρια έδρα του Κοινού Κέντρου πολυεθνικής Ετοιμότητας του Στρατού των ΗΠΑ, πήγε στραβά, όταν τα τακτικά μεταφορικά αεροσκάφη C-130 Hercules άρχισαν να ρίχνουν με αλεξίπτωτο τα στρατιωτικά οχήματα παντός εδάφους τύπου Humvee (HMMWV) .
Mε αποτέλεσμα τρία κακά προσδεδεμένα οχήματα να γίνουν τρεις σωροί παραμορφωμένων μετάλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Το ατύχημα αυτό στοίχισε στον αμερικανικό στρατό 210.000 δολάρια, καθώς κάθε όχημα αυτού του τύπου στοίχιζε 70.000 δολάρια, όταν δεν είναι θωρακισμένο.
Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες μετά την συντριβή τα οχήματα αυτά δεν ήταν θωρακισμένα.
Ἐναέρια Ἄσκησις γελοιοποιεῖ τὴν ἀεροπορία τῶν Η.Π.Α. στὴν Γερμανία
Aλλά ανάμεσα στα συντρίμια μπορούμε να διακρίνουμε ένα ομοίωμα οδηγού (κόκκινο περίγραμμα) και τους ιμάντες του αλεξίπτωτου, που δεν άνοιξε (μπλε περίγραμμα).
Tα οχήματα που συνετρίβησαν στο έδαφος φαίνονται να βγαίνουν από το ίδιο C-130.
Aν προσέξουμε το βίντεο στις επιτυχημένες ρίψεις των Humvee ανοίγουν πάντα δύο αλεξίπτωτα.
Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι οι συγκεκριμένες «αποτυχημένες» ρίψεις έγιναν είτε για δοκιμή, προκειμένου να ελεγχθεί η αντοχή του συγκεκριμένου οχήματος, είτε λόγω αστειότητας από τους εκπαιδευόμενους, που χαχανίζουν στο ηχητικό κομμάτι του βίντεο και κινηματογραφούν το «κατόρθωμά» τους.
Φαντάζομαι ότι η περίπτωση της δοκιμής μπορεί να απορριφθεί ως κάτι ακραίο, γιατί το Humvee δεν φημιζόταν ποτέ για την αντοχή του.
Οπότε απομένει μόνο η περίπτωση αστεϊσμού ή σοβαρού λάθους.
Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να αναρωτηθεί κάποιος για την ποιότητα της εκπαιδεύσεως και την «ετοιμότητα» της μονάδας, αν το γεγονός είχε συμβεί σε πραγματικές επιχειρήσεις αερομεταφορών ενάντια σε ρωσσικές μονάδες.
Η Γερμανία και οι δημοκρατίες της Βαλτικής μπορούν να κοιμούνται ήσυχες.
Παρακάτω ακολουθεί μία «σοβαρή» αντίστοιχη άσκηση Ρώσσων αλεξιπτωτιστών χωρίς αντίστοιχα «ατυχήματα» και με ρίψη τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.
ΠΗΓΗ

Δεν ακούγονται πουθενά γέλια…
(Visited 100 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἐναέρια Ἄσκησις γελοιοποιεῖ τὴν ἀεροπορία τῶν Η.Π.Α. στὴν Γερμανία

  1. “Το ατύχημα αυτό στοίχισε στον αμερικανικό στρατό?????????? 210.000 δολάρια.”

    Απο ποτε ο αμερικανικος στρατος φερνει δολλαρια απ’ το σπιτι του κι αγοραζει τα μπιχλιμπιδια του;

    • Καλὸ τὸ ἐρώτημα. Δὲν στοίχισε, στὴν πραγματικότητα, 210.000 δολλάρια στὸν στρατό. Χρέωσαν ὅμως 210.000 στοὺς πολίτες τους.

Leave a Reply