Οὑ κύριους Κοσκωτᾶς.

Λαμόγια, θα σας συνθλίψω…Οὑ κύριους Κοσκωτᾶς.1

«Ου κύριους Κοσκωτάς»
Την εποχή που, μετά από εκείνο το βρώμικο 89 και το ξέσπασμα του σκανδάλου της «Τραπέζης Κρήτης», ο πρωταγωνιστής της υποθέσεως Κοσκωτάς βρισκόνταν έγκλειστος στις φυλακές του Σάλεμ στην Νέα Υόρκη, εγώ εργαζόμουν, ως ελεύθερος ρεπόρτερ, στην εφημερίδα «Η ΠΡΩΤΗ», όπου εκδότης ήταν ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, διευθυντής της εφημερίδας ο πρώην φίλος μου Νίκος Τσαγκής και σύμβουλος εκδόσεως, αν δεν κάνω λάθος, ένας Στέργιος Πιτσιόρλας, που τώρα κάνει κουμάντο στο …ΤΑΙΠΕΔ.
Όλοι τους, από τότε μέχρι και σήμερα, αριστεροί…

Τους είχα βγάλει, τότε, στην δημοσιότητα, όλη την δικογραφία του σκανδάλου Κοσκωτά, με τις πρώην και μετέπειτα καταθέσεις των βαρώνων των Τύπου, μέσα από τις οποίες αποδεικνύονταν ότι οι διαπλεκόμενοι μιντιάρχες, είχαν προσκυνήσει τον εκλεκτό του Ανδρέα «αυτοδημούργητο» τραπεζίτη και μετά την φυγή του, με το αεροπλάνο του …Σαλιαρέλη στο εξωτερικό, την σύλληψη του από το FBI και τον εγκλεισμό στις φυλακές του Σάλεμ, τα είχαν γυρίσει και είχαν πιάσει στασίδι για τα μελλούμενα.

Οὑ κύριους Κοσκωτᾶς.3Ἐνα πρωϊ, με κάλεσε στο γραφείο του ο Καλογρίτσας και παρουσία του Τσαγκρή και του διευθυντή λογιστηρίου του, Αντώνη Μαλάμη , μου είπε:
«Θα σου καλύψουμε όλα τα έξοδα, μεταβἀσεως και διαμονής στην Νέα Υόρκη, θα σου βγάλουμε βίζα να πάς στις ΗΠΑ και είσοδο να μπείς στις φυλακές του Σάλεμ και εσύ θα πάρεις μιά εκ βαθέων συνέντευξη από τον Γιώργο Κοσκωτά»
Κατ΄ αρχήν, του λέω, αυτό το υπεραντλαντικό ταξίδι δεν το έχω κάνει ποτέ και σκέπτομαι, το πως θα την βγάλω τόσες ώρες μέσα στο αεροπλάνο, χωρίς πιοτό και τσιγάρο.
Κατά δεύτερον, δεν βλέπω τι παραπάνω, απ’ όσα ήδη γνωρίζουμε, θα μας δώσει μία «στημμένη» συνέντευξη με τον απατεώνα Κοσκωτά.
Απ, μου λέει με …καρδιτσιώτικη προφορά ο Καλογρίτσας.
«Όταν αναφέρεσαι στον Κοσκωτά, δεν θα λες απατεώνας αλλά …ου κύριους Κοσκωτάς. Εμένα μου έδωσε εν λευκώ 500 εκατομμύρια δραχμές και δεν τα ζήτησε ποτέ πίσω».

Οὑ κύριους Κοσκωτᾶς.2

Εν πάσει περιπτώσει, το ταξίδι το γλύτωσα, ο Κοσκωτάς επέστρεψε στις ελληνικές φυλακές και η εφημερίδα «Η ΠΡΩΤΗ» έκλεισε, καθόσον είχε κάνει προφανώς την δουλειά της και ο Φλωράκης είχε βαρεθεί να την βγάζει δωρεάν από την Τυποεκδοτική του ΚΚΕ.

Πού τα θυμήθηκα, τώρα, όλα αυτά;
Να, διαβάζω ότι, με χρήματα που βάζει ο Καλογρίτσας, ετοιμάζεται να ξαναεκδοθεί, Η ΠΡΩΤΗ, με διευθυντή τον Νίκο Τσαγκρή, μόνιμα σιτιζόμενο από τον πρώτο, ως κυριακάτικη εφημερίδα της Αριστεράς, που θα στηρίξει, βέβαια, τα λαμόγια του Σύριζα και την κυβέρνηση των αριστεροχριστιανιστών.

Καθόσον φαίνεται πως του Τσαγκρή δεν του φθάνει το «μεροκάμματο και τα εξτραδάκια» που κονομάει ως μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΡΤ που…ξανάνοιξε και ήλθε η ώρα του Καλογρίτσα να μπουκάρει, πάλι, δυναμικά, στον χώρο του Τύπου, έχοντας την στήριξη, πολλών ιστρουχτόρων της σημερινής μπουρδελοκυβερνήσεως.

Ο Καλογρίτσας λοιπόν, που έγινε κάποτε γνωστός επειδή το όνομά του ενεπλάκη σε συνομιλίες που είχε ο επιχειρηματίας Τρομπούκης στην υπόθεση με τον βαρυποινίτη Βλαστό, έχει μια άγνωστη σχέση και με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Καρδιτσιώτης επιχειρηματίας είναι αυτός που εξαγόρασε την εταιρεία Μέδουσα, όπως μετονομάσθηκε η κατασκευαστική εταιρεία Τσίπρας ΑΤΕ, του Παύλου Τσίπρα, πάτερα του Πρωθυπουργού μετά από την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα. Η αγορά βοά ότι ο Καλογρίτσας είναι ο νέος συνεταίρος της γαλλικής εταιρείας Suez, η οποία διεκδικεί την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ. Επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ ορίστηκε ο σύντροφος της Ρένας Δούρου Ι. Μπενίσης, ενώ οι αποκρατικοποιήσεις των «νερών» είναι από τις πρώτες που θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Ως συνεταίρος της Suez ο Καλογρίτσας έχει και άλλες δραστηριότητες. Η θυγατρική του γαλλικού ομίλου SITA CZ με έδρα την Πολωνία, εμφανίστηκε σε πρόσφατο διαγωνισμό για την αποκατάσταση χωματερών σε Σέρρες, Κιλκίς, Πολύγυρο και Ανθεμούντα δανείζοντας την τεχνογνωσία της στην εταιρεία Τοξότης που ελέγχεται από τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα.
Έχει δε γραφθεί, χωρίς ποτέ να διαψευσθεί ότι, ο Καλογρίτσας είναι κουμπάρος του Καμμένου και του υπουργου Υποδομών Σπρίτζη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται….
«Ου κύριους Καλογρίτσας και ου κύριους Τσαγκρής » λοιπόν και πηγαίνετε, αδιάβαστοι, να γ@μηθείτε…

Οὑ κύριους Κοσκωτᾶς.1

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply