Ἡ διαφθορά ἔφθασε καί στό FBI;

Σε μια σκανδαλώδη ανακοίνωση, ο διευθυντής του FBI κος James Comey είπε πριν από λίγες στιγμές ότι «αν και υπάρχουν στοιχεία για πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών σχετικά με τον χειρισμό των διαβαθμισμένων πληροφοριών» και έδωσε εκτεταμένες αποδείξεις για ακριβώς αυτό, «…η κρίση μας είναι ότι ουδείς λογικός εισαγγελέας  θα μπορούσε να φέρει μια τέτοια περίπτωση (στην δικαιοσύνη).»

Ο ίδιος προσέσθεσε ότι «…οι εισαγγελείς ζυγίζουν κατ’ ανάγκη μια σειρά από παράγοντες πριν από την απαγγελία κατηγοριών. Υπάρχουν προφανείς λόγοι, όπως και η δύναμη των αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως όσον αφορά στην πρόθεση. Υπεύθυνες δικαστικές αποφάσεις εξετάζουν επίσης το πλαίσιο των ενεργειών ενός ατόμου και πώς παρόμοιες καταστάσεις έχουν αντιμετωπισθεί στο παρελθόν.»
Αυτό που είναι συγκλονιστικό είναι ότι ο διευθυντής του FBI σαφώς αγνόησε τον ίδιο τον κώδικα των ΗΠΑ, που στο τμήμα 793, εδάφιο (f ) με τίτλο «Συγκέντρωση, μετάδοση ή απώλεια στρατιωτικών πληροφοριών», καθιστά σαφές ότι η πρόθεση δεν αποτελεί βασικό θέμα εξέτασης σε μία περίπτωση σαν αυτή, όταν αποφασισθεί η απαγγελία κατηγοριών, δηλαδή:
O NOMOΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΕΩΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ

O NOMOΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΕΩΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ

Οποιοσδήποτε είναι επιφορτισμένος με, ή έχει την νόμιμη κατοχή ή τον έλεγχο εγγράφου, γραπτού κειμένου, κώδικα σε βιβλίο, βιβλίου σημάτων, σκίτσου, φωτογραφίας, αρνητικού φωτογραφικού φίλμ, αντιγράφου σχεδίου, σχεδίου, χάρτη, μοντέλου, οργάνου, συσκευής, σημειώσεως ή πληροφοριών, που αφορούν στην εθνική άμυνα, που
(1) εκ βαρείας αμελείας επιτρέπει ο ίδιος να απομακρυνθούν από την θέση, που ευρίσκονται για επιμελή φύλαξη, ή τα παραδίδει σε οποιονδήποτε, παραβιάζοντας την οφειλομένη εμπιστοσύνη, για να τα χάσει ή να τα κλέψει ή να τα περιγράψει ή να τα καταστρέψει ή
(2) οποιοσδήποτε, έχοντας γνώση ότι τα ίδια έχουν αφαιρεθεί παράνομα από την σωστή θέση της επιμελούς φυλάξεως ή παραδόθηκαν σε οποιονδήποτε κατά παράβαση της οφειλομένης εμπιστοσύνης ή χάθηκαν ή εκλάπησαν ή περιγράφηκαν ή κατεστράφησαν
και ο ίδιος αποτυγχάνει να κάνει άμεση αναφορά μιας τέτοιας απωλείας, κλοπής, αφαιρέσεως ή καταστροφής στην ανωτέρα του αρχή, τότε πρέπει να του επιβληθεί πρόστιμο βάσει του παρόντος τίτλου ή φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα δέκα χρόνια ή και τα δύο.»
Αυτό που είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι ότι, σύμφωνα με τον Comey, « δεν μπορούμε να βρούμε μια υπόθεση, που θα μπορούσε να στηρίξει την άσκηση ποινικής διώξεως για τα γεγονότα αυτά.»
Λοιπόν, εμείς βρήκαμε μία.
Σ’ αυτήν είναι το ίδιο το FBI, πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, που κατηγόρησε κάποιον με το όνομα Bryan Η Nishimura του Folsom, 50 ετών, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για «μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση των διαβαθμισμένων υλικών» χωρίς κακόβουλη πρόθεση, με άλλα λόγια ακριβώς ό,τι ισχυρίζεται το FBI ότι έκανε η Χίλαρι.
Ο δικαστής των ΗΠΑ Kendall J. Newman καταδίκασε αμέσως τον Nishimura σε δύο χρόνια φυλακίσεως με αναστολή, με ένα πρόστιμο 7.500 δολαρίων και σε κατάσχεση των προσωπικών μέσων, που περιέχουν το διαβαθμισμένο υλικό. Ο Nishimura περαιτέρω διετάχθη να παραδόσει οποιανδήποτε άδεια χειρισμού διαβαθμισμένου υλικού ήδη κατέχει και να μην επιδιώξει ποτέ ξανά την απόκτηση μίας παρόμοιας άδειας.
Σύμφωνα με την δικογραφία, ο Nishimura ήταν ένας έφεδρος του ναυτικού, που τοποθετήθηκε στο Αφγανιστάν το 2007 και το 2008. Στον ρόλο του ως τοπικός μηχανικός για τον στρατό των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ο Nishimura είχε πρόσβαση σε διαβαθμισμένες ενημερώσεις και σε ψηφιακά αρχεία, που θα μπορούσαν να διατηρηθούν και να προβληθούν μόνο σε επιτρεπόμενους από την κυβέρνηση υπολογιστές.
Ο Nishimura, ωστόσο, μετέφερε το παραπάνω υλικό και το αποθήκευσε σε προσωπικές, μη καταγεγραμμένες ηλεκτρονικές συσκευές και μέσα αποθηκεύσεως.
Κουβαλούσε το διαβαθμισμένο υλικό στα μη εξουσιοδοτημένα μέσα, όταν ταξίδευε εκτός βάσεως στο Αφγανιστάν και, τελικά, μετέφερε εκείνο το υλικό πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν τελείωσε η θητεία του.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Nishimura συνέχισε να διατηρεί τις πληροφορίες σε αταξινόμητα συστημάτα σε μη εγκεκριμένες θέσεις και να αντιγράφει το υλικό σε ένα τουλάχιστον επιπλέον μη εξουσιοδοτημένο και αταξινόμητο σύστημα.
Οι ενέργειες του Nishimura ήλθαν στο φως στις αρχές του 2012, όταν παραδέχθηκε στο προσωπικό του Ναυτικού ότι είχε χειρισθεί διαβαθμισμένα υλικά με ανάρμοστο τρόπο.
Ο Nishimura αργότερα παραδέχθηκε ότι, μετά την δήλωσή του στο προσωπικό του Ναυτικού, κατέστρεψε μια μεγάλη ποσότητα διαβαθμισμένων υλικών, που είχε διατηρήσει στο σπίτι του.
Παρ’ όλα αυτά, όταν το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών έψαξε το σπίτι του Nishimura τον Μάιο του 2012, οι πράκτορες ανέκτησαν μεγάλη ποσότητα διαβαθμισμένου υλικού σε ψηφιακή και σε έντυπη μορφή. Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι ο Nishimura αποσκοπούσε στην διανομή διαβαθμισμένων πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.
Η υπόθεση αυτή ήταν το προϊόν μιας έρευνας από τις Ναυτικές Ποινικές Ελεγκτικές Υπηρεσίες (NCIS) και από το FBI. Ο βοηθός Εισαγγελέας Jean M. Hobler ήταν ο κατήγορος για αυτή την υπόθεση.
H AΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TOY FBI ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ. ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ HILLARY CLINTON;

H AΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TOY FBI ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ. ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ HILLARY CLINTON;

Αυτή είναι η φωτογραφία του Bryan Νishimura, που κατηγορείται ακριβώς για τα ίδια εγκλήματα, που έκανε η Hillary.
O KATAΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.

O KATAΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.

Αλλά το πράγμα δεν τελειώνει εκεί.
Εδώ είναι ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI κος Chris Swecker, ο οποίος είπε πριν λίγο στο CNBC, ότι κατά την άποψή του ο Comey θα έπρεπε να έχει ασκήσει δίωξη , καθώς «φάνηκε να έχει οικοδομήσει μια υπόθεση για αυτό και παρέθεσε ο ίδιος ό,τι στοιχεία θα μπορούσα να σκεφθώ, που στηρίζουν την άποψη της βαρειάς αμελείας.’Ετσι ήμουν πολύ έκπληκτος στο τέλος, όταν είπε ότι υπήρξε μια σύσταση να μην γίνει κάποια δίωξη.

Αλλά και με δεδομένη την φύση της υποθέσεως αυτής με βάση τα στοιχεία, η δήλωση ότι ουδείς λογικός εισαγγελέας θα μπορούσε να προχωρήσει σε δίωξη, δεν νομίζω ότι είναι η τυπική.».
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Τελικά φαίνεται ότι η διαπίστωση του Donald Trump για πειραγμένη δικαιοσύνη ευσταθεί απόλυτα.
Η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ βασίζεται εκτός από τα νομικά κείμενα και σε όλες τις παρόμοιες δεδικασμένες υποθέσεις του παρελθόντος.
Δυστυχώς η υπόθεση Nishimura είναι και πρόσφατη και συναφής με όσα «ψάχνει» το FBI για την Hillary.
H απώλεια των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της είναι απόλυτα αποδεδειγμένη, καθώς ήδη δημοσιεύονται στο Wikileaks.
H επιλογή να χρησιμοποιεί δικό της server για την διαχείριση και την αποθήκευση των ηλεκτρονικών της μηνυμάτων δεν έγινε τυχαία.
Λόγω παλαιοτέρων υποθέσεων της ιστορίας των ΗΠΑ, αλλά και λόγω της ιδιότητας της ως δικηγόρου, η Hillary γνώριζε ότι τα δημόσια αρχεία ήταν προστατευμένα μεν, αλλά δεν μπορούσαν να σβησθούν δε.
Αυτή η ιδιότητἀ τους τα έκανε επικίνδυνα σε περίπτωση λάθους ή όταν είχε επιλεγεί μία «παράνομη», αλλά πρακτική λύση, στα πλαίσια της εξουσίας της ως υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η κα Clinton σίγουρα θα γνώριζε, γιατί αναγκάσθηκε να παραιτηθεί ο πρόεδρος Nixon.
Aναγκάσθηκε να παραιτηθεί, όταν οι διώκτες του επικαλέστηκαν και ζήτησαν την απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνομιλιών του, που ο ίδιος δεν ήθελε με τίποτα να βγουν στην δημοσιότητα.
Για τους ίδιους λόγους προληπτικά η κα Clinton προτιμούσε τον ιδιωτικό server για τα ηλεκτρονικά μηνύματά της.
Απόδειξη είναι ότι οι συνεργάτες της προσπάθησαν αρχικά να εμφανίσουν ως σβησμένα πληθώρα μηνυμάτων, αλλά δεν το κατάφεραν τελικά.
Δυστυχώς, οι επικοινωνίες της κας Clinton ήταν προβληματικές εξ αρχής και πολλές από αυτές είχαν διαρρεύσει και σε εχθρούς των ΗΠΑ.
Ένα δείγμα των μηνυμάτων της μπορεί να βρει κάποιος στο παρακάτω link.
Η εμπλοκή της κας Clinton με την αμερικανική δικαιοσύνη δεν είναι ακόμα βέβαιη.
Αλλά, ακόμα και αν καταφέρει να αποφύγει μία δίωξη, θα πρέπει να πείσει τους ψηφοφόρους ως μία καλή επιλογή για Πρόεδρος της Αμερικής.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει πολύ δύσκολο, όταν αποκαλυφθεί πόσο διάφανη είναι από τα προσωπικά της μηνύματα.
Aναμείνατε εκπλήξεις.
Το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνει και η εικόνα στο τέλος μπορεί να κάψει τους Δημοκρατικούς, αν την επιλέξουν ως υποψήφιά τους.
Ο κος Trump μπορεί να έπαιζε το αφεντικό στο reality με τίτλο The Apprentice (o μαθητευόμενος).
ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥ FBI, ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ;

ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥ FBI, ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ;

Η συμμετοχή του όμως αυτή δεν είναι εξίσου επίκινδυνη με το να παίζει κάποιος τον ρόλο του ενόχου σε σήριαλ των γνωστών NCIS.
O ANAKΡΙΤΗΣ ΤΗΣ HILLARY;

O ANAKΡΙΤΗΣ ΤΗΣ HILLARY;

Σε κάθε επεισόδιό τους συλλαμβάνουν έναν ένοχο και διαλευκαίνουν μία πολύπλοκη υπόθεση.
Η κα Clinton έμπλεξε με το νομικό δεδικασμένο υποθέσεως των πραγματικών NCIS.
Λεφτά έχει. Ποινή με αναστολή θα της δόσουν σίγουρα.
Γιατί δεν πληρώνει και αυτή 7500 δολάρια για να τελειώνει και πρέπει να ξεφτυλίζεται για λογαριασμό της με ανόητες δηλώσεις το FBI;
Ἡ διαφθορά ἔφθασε καί στό FBI;6
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply