Γιὰ τὴν Ἑλλάδα τοῦ 2021!!!

Ῥαγιά μου, κοροϊδάρα σου θυμίζω μὲ δύο φωτογραφίες (μὲ τὸ ἴδιο λογότυπο «Ἑ΅λλάδα 2021») καὶ σοῦ δίνω καὶ δύο link:

Τὸ 2014 ὁ ΘΑμαρᾶς – Σαμαρᾶς στὸ μουσεῖο Μπεντάκη, σὲ εἰδικὴ ἐκδήλωση, εἶχε ἀναπτύξη τὸ «ὄραμά» του γιὰ τὴν Ἑλλάδα τοῦ 2021.

Το Σχέδιο Σαμαρά για την Ελλάδα του 2021. Ανάπτυξη, μείωση της φορολογίας και νέες θέσεις εργασίας

Γιὰ τὴν Ἑλλάδα τοῦ 2021!!!1

«Δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να έχει μἰα Nokia όπως η Φινλανδία;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός. Τι υποσχέθηκε για την Ελλάδα του 2021. Οι στόχοι για την φορολογία, την εργασία και την ανάπτυξη (Vid)

Το «όραμά» του για την Εθνική Ανάπτυξη παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.AdTech Ad

«Πέρα από την οδυνηρή κρίση έγιναν στην Ελλάδα κοσμογονικές αλλαγές», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Επιτύχαμε την μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων. Προωθήσαμε τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα ήταν πρώτη στις επενδύσεις το 2013. Μειώσαμε το χρέος, περιορίσαμε τους τόκους χωρίς να μεσολαβήσει χρεωκοπία.

Οι τόκοι θα μειωθούν περαιτέρω το Φθινόπωρο. Η Ελλάδα αποκατέστησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Μπήκαμε στο μνημόνιο το 2010 όταν οι αγορές αρνούντο να μας δανείσουν. Τώρα μας αποδέχονται οι αγορές και βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων. Τώρα προχωρούμε στην ανάπτυξη. Μέχρι τώρα βάζαμε τα θεμέλια της αναπτύξεως. Τώρα χρίζουμε μία νέα Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, όχι του κρατισμού, μία νέα Ελλάδα που διεκδικεί και κερδίζει. Αυτή την νέα Ελλάδα θεμελιώνουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιον να μας γυρίσει πίσω στην κρίση και στα μνημόνια».

«Δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να έχει μια Nokia, όπως η Φινλανδία;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα μέχρι το 2020 θα έχει ανακτήσει την ευημερία που είχε πριν την κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «από εδώ και στο εξής ημέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα η κατάσταση θα βελτιώνεται για τους απλούς ανθρώπους, περισσότεροι θα βρίσκουν δουλειές, οι επιχειρήσεις θα έχουν χρηματοδότηση και χωρίς μνημόνια και οριζόντια μέτρα λιτότητας. Μας το ζήτησαν αλλά δεν το χρειαζόμαστε…. Το 2015 η ανάπτυξη θα είναι 2,9% και το 2016 στο 3,7%”. Ο πρωθυπουργός επικαλέσθηκε τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών και τις αναλύσεις ανεξάρτητων κέντρων μελετών.

Αναφέρθηκε στις δυνατότητες αναπτύξεως της επόμενης επταετίας στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα στην ενέργεια στην έρευνα και τεχνολογία που μπορούν να φέρουν 770.000 θέσεις εργασίας και να αυξήσουν το ΑΕΠ επάνω από τα 230 δισ. ευρώ που ήταν το ανώτερο προ κρίσεως. Ο τουρισμός μπορεί να δώσει 16,5 δισ. πρόσθετα και 225 χιλιάδες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη επταετία. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δώσει επιπλέον 13,5 δισ. και 315.000 θέσεις εργασίας. Η έρευνα και η τεχνολογία 2 δισ. και 50.000 θέσεις εργασίας. Υπάρχουν και άλλοι τομείς είπε ο κ. Σαμαράς που δεν έχουν συμπεριληφθεί στις έρευνες και που δίνουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια βελτιώσεως. Ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στις διεθνείς συνεργασίες και στις επενδύσεις που κάνουν μεγάλες εταιρείες στην χώρα μας.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε με την πρότασή του απαντώντας στα βασικά ερωτήματα πως θα προχωρήσουμε. Για πρώτη φορά υιοθετούμε Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Σύγχρονο και Ολοκληρωμένο ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Οι βασικές προτεραιότητες

«Πιστεύω ότι ανάπτυξη θα είναι ταχύτερη και η ευημερία διάχυτη στην χώρα αν δεν κάνουμε τα ίδια λάθη», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητές του:

– μείωση της ανεργίας. Έχει ήδη αρχίσει αλλά στα τέσσερα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν 550.000 θέσεις εργασίας και σε επτά χρόνια η Ελλάδα θα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η αύξηση της απασχολήσεως θα φέρει και αύξηση των μισθών.

– μείωση της φορολογίας. Θα μειώσουμε παντού τους φορολογικούς συντελεστές με σχέδιο και στους αμέσους φόρους και στους εμμέσους. Θα γίνει όμως προσεκτικά για να μην θιγούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και θα γίνει παράλληλα με κτύπημα της φοροδιαφυγής. Στα επιχειρηματικά κέρδη ο ανώτερος συντελεστής θα είναι 15%. Στα εισοδήματα ο ανώτερος συντελεστής να μην ξεπερνά το 33% και στο ΦΠΑ το 12%. Το κτύπημα στην φοροδιαφυγή ήδη έχει ξεκινήσει.

– μείωση του κόστους στον αγροτικό τομέα. Η γεωργική παραγωγή έχει δυσκολίες κόστους σε σχέση με τον ανταγωνισμό στο εξωτερικό. Θα ισχύσει κάρτα πετρελαίου από την επομένη χρονιά για τους αγρότες. Θα υπάρξει μείωση από την 1η Ιουλίου στο ασφαλιστικό κόστος των νομίμων μεταναστών. Νομιμοποίηση των βοσκοτόπων με την συνταγματική αναθεώρηση. Ανοίγει ο δρόμος για να παίρνει ο παραγωγός πιο φθηνή χρηματοδότηση. Θα ανοίξει ο δρόμος για την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων μέσα στην χώρα.

– ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Με την ανακεφαλαιοποίηση το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως αξιόπιστο και οι καταθέσεις απολύτως ασφαλείς. Οι τράπεζες βρίσκουν μόνες τους κεφάλαια από το εξωτερικό και έχουν περάσει τα στρες τεστ. Όσο αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επιστρέφουν οι καταθέσεις και αυξάνονται οι δυνατότητες ρευστότητας.

– προώθηση μεταρρυθμίσεων. Το κτύπημα της γραφειοκρατίας ξεκίνησε ήδη. Όσο προχωράμε θα έρχονται επενδύσεις γιατί τώρα τις διευκολύνουμε δεν τις διώχνουμε. Κτύπημα της φοροδιαφυγής με τους ελέγχους, τις διασταυρώσεις τους συμψηφισμούς οφειλών. Η χώρα γίνεται φιλική για τις επενδύσεις που διαφορετικά θα πάνε αλλού. Απενοχοποίηση των επενδύσεων. Ειδική αναφορά έκανε στην συνταγματική μεταρρύθμιση: σταθερότητα στο εκλογικό σύστημα, ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, περιορισμένη θητεία ακόμη και για τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς, εξήγγειλε επίσης χαμηλότοκα δάνεια για φοιτητές (εφόσον περνούν τα μαθήματά τους) και τα οποία θα ξεπληρώνουν, αφού πιάσουν δουλειά.

«Θέλω μία Ελλάδα που δεν θα είναι η μόνη στην Ευρώπη που απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», είπε ο πρωθυπουργός. «Αγωνιζόμαστε να σπάσουν τα στεγανά του δημοσίου τομέα. Θέλω μία Ελλάδα υπόδειγμα Πολιτείας, δημοκρατίας και ευημερίας, μία χώρα που οι άνθρωποί της θα έχουν μέλλον, μία δυνατή και ισχυρή Ελλάδα, πύλη εμπορίου, διεθνή κόμβο συγκοινωνιών. Μία Ελλάδα δύναμη σταθερότητας, νοικοκυρεμένη και σε όλα μπροστά. Αυτή είναι η Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε. Τώρα την κτίζουμε με σταθερά βήματα μπροστά ημέρα με την ημέρα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του προεκλογικού σποτ της ΝΔ. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Ναυτιλίας, Εργασίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτές του κόμματος και οι περισσότεροι υποψήφιοι του κόμματος για την ευρωβουλή. Η αποψινή εκδήλωση είχε θέση διακαναλικής που δικαιούται η ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ: Μαυρογιαλούρος ο Σαμαράς

Για εμπαιγμό του ελληνικού λαού, κάνει λόγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά.

«Ο κ. Σαμαράς, ως άλλος Μαυρογιαλούρος, μερικές ημέρες πριν τις εκλογές υπόσχεται 550.000 θέσεις εργασίας σε τέσσερα χρόνια, όταν με την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας έχει δημιουργήσει 1,5 εκατομμύριο ανέργους.

Ο εμπαιγμός έχει και τα όρια του και ο ελληνικός λαός με την ψήφο του σε λίγες ημέρες δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

(Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)

πηγὴ

————-

Τὸ 2016, πρὸ μερικῶν ἡμερῶν δηλαδή, τὸ μαλακισμένο καὶ παθολογικὸς ψεύτης Τσίπρας, σὲ εἰδικὴ ἐκδήλωση στὸ μουσεῖο τῆς Ἀκροπόλεως, ἀνεκήρυξε τὴν «Ἑλλάδα τοῦ 2021» καὶ τὴν ἀνάπτυξη ποὺ ὁραματίζεται ἡ Φασιστερὰ κυβέρνησίς του.

Ο «Αυταπατώμενος» Τσίπρας εξήγγειλε την «Ανάπτυξη Αυταπάτη»

Γιὰ τὴν Ἑλλάδα τοῦ 2021!!!2Στο επίκεντρο πλέον μπαίνει η ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση», στο Μουσείο της Ακροπόλεως, ενώ τόνισε ότι στρατηγικός στόχος είναι η «Δίκαιη Ανάπτυξη», την οποία περιέγραψε ως «ένα όραμα που δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Έκανε λόγο για «χαοτικές διαφορές με όσους κατέστρεψαν την χώρα». «Ως ανάπτυξη αυτοί εννοούν: επενδύσεις με χαμηλό κόστος εργασίας, real estate χωρίς καμμία μέριμνα για περιβάλλον, διανομή υπέρ των ολίγων με μείωση φορολογικών συντελεστών για τα υψηλά εισοδήματα, μία νεοφιλελεύθερη δυστοπία. Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει εκ νέου ένταξη της οικονομίας μας στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, δημιουργία οικονομίας με παραγωγική εξειδίκευση,  επούλωση τραυμάτων του κοινωνικού κράτους, ευρύ φάσμα παραγωγικών δραστηριοτήτων, συνεργατικά σχήματα κοινωνικής οικονομίας, επιχειρηματικότητα που προσανατολίζεται στην παραγωγή βιωσίμων και αξιοπρεπώς αμειβομένων θέσεων εργασίας», προσέθεσε.

«Κράτος με επιτελικό ρόλο στην οικονομία»

Όπως είπε, η κυβέρνηση εστιάζει «σε πόρους και δυνατότητες ανεκμετάλλευτες, στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, τα υψηλά ποσοστά νέων με πτυχία τριτοβάθμιας παιδείας, την γη και το φυσικό περιβάλλον, την γεωγραφική θέση της χώρας». Επιπλέον, αναφέρθηκε σε ένα «κράτος με επιτελικό ρόλο στην οικονομία, που παρέχει υπηρεσίες υψηλής στάθμης, αντιγραφειοκρατικό για τους παραγωγικούς φορείς».

«Μοχλός αναπτύξεως το κοινωνικό κράτος»

«Το κοινωνικό κράτος αποτελεί μοχλό αναπτύξεως», είπε εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη εξοικονομήσεως πόρων για δικαιότερη, αποτελεσματικότερη και ταχύτερη ανακατανομή των υπηρεσιών αυτών στα τμήματα του πληθυσμού που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Το δικό μας όραμα: Δίκαιη Ανάπτυξη, Βιώσιμη και Δημοκρατική»

Συνεχίζοντας τις αναφορές του σε ζητήματα αναπτύξεως, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για όραμα της κυβερνήσεως για «δίκαιη ανάπτυξη, δηλαδή βιώσιμη και δημοκρατική:

Βιώσιμη: δεν εξαντλεί τους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους αλλά μεριμνά για την διατήρηση και αναπαραγωγή τους.

Δημοκρατική: μοίρασμα των ωφελειών, εμβάθυνση δημοκρατικών θεσμών, ενσωμάτωση της κοινωνίας στην πολιτική ζωή».

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη αντιμετωπίσεως της ανεργίας που, όπως είπε, μειώνεται σταδιακά, και αναφέρθηκε σε επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας που εξασφαλίζουν νέες, σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, προκειμένου να σταματήσει η μετανάστευση  «των πλέον δημιουργικών δυνάμεων της χώρας».

Αναπτυξιακά εργαλεία

«Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων επενδυτών είναι το ισχυρότερο και το απαραίτητο σήμα για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων», υπερθεμάτισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αυξήσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατά 250 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε, η επικείμενη επαναφορά του waiver και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλαρώσεως, εξασφαλίζουν περισσότερη και φθηνότερη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Παράλληλα, όπως συμπλήρωσε, ο μηχανισμός αναδιαρθρώσεως επιχειρηματικών δανείων βοηθά την αναχρηματοδότηση των βιώσιμων επιχειρήσεων.

«Τομή» ο αναπτυξιακός νόμος

Μιλώντας για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τον χαρακτήρισε «τομή» και τον περιέγραψε ως «προϊόν πολύμηνης εντατικής διαβουλεύσεως με παραγωγικούς φορείς, που αντανακλά όλη την φιλοσοφία του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού».  Όπως εξήγησε, ο νέος αναπτυξιακός νόμος:

Επιδιώκει την δημιουργία καινοτόμων, εξωστρεφών, δυναμικών επιχειρήσεων, την αύξηση της απασχολήσεως, με έμφαση στο εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό

Στοχεύει στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επανεκβιομηχάνιση

Στηρίζει περιοχές με μειωμένη αναπτυξιακή δυναμική.

Ενισχύει πρωτίστως με φοροαπαλλαγές που συνδέονται με την απόδοση.

Απλοποιεί διαδικασίες και αυξάνεται η διαφάνεια, μείωση της γραφειοκρατίας, την ταχύτερη εξυπηρέτηση των επενδυτών.

τὸ λημέρι

——————————

Τὸν μόνον ποὺ ἄλλαξε στὴν «ἐπικοινωνιακή τους πολιτική» ἦταν ὁ τόπος τοῦ Μουσείου!!!

Διαβᾶστε καὶ δεῖτε τὶς ὁμοιότητες τῶν δύο κατοχικῶν λακέδων γιὰ τὸ «ὅραμα» τοῦ ψεύδους τους καὶ τῆς ἀπάτης τους.

Παναγιώτης Λάλλας

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Ἀπαντῆστε

Ἡ ἠλεκτρονική σας διεύθυνση δὲν θὰ δημοσιευθεῖ. Τὰ ὑποχρεωτικὰ πεδία σημειώνονται μὲ *