Γιατί συμβαίνουν πολύνεκρες ἐπιθέσεις (κυρίως) στήν Γαλλία;

Ποιός κερδίζει ἀπό αὐτές;

Το κείμενο, που μεταφράζω παρακάτω, δημοσιεύθηκε στις 24 Μαρτίου 2016 με τίτλο «Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα βρεθεί σύντομα εκτός μάχης για 18 μήνες».
«Μετά από 4 μήνη αποστολή στην Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο, ο στρατιωτικός απολογισμός είναι «πολύ θετικός», αναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά το σκάφος σύντομα δεν θα είναι διαθέσιμο.

Έχοντας επιστρέψει στο λιμάνι της Τουλόν μετά από τέσσερις μήνες στην θάλασσα, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα μπορούσε να ξεκινήσει μια αποστολή τον Σεπτέμβριο. Αλλά για λιγότερο από τέσσερις μήνες. Από τις αρχές του 2017, αναμένεται να καταπλεύσει στην Τουλόν για έναν ριζικό έλεγχο, ο οποίος θα το θέσει εκτός επιχειρήσεων για 18 μήνες.

Κάθε επτά χρόνια, μια βαθειά τεχνική επιθεώρηση, αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα για την φόρτιση του κινητήρα του πυρηνοκίνητου Charles de Gaulle με ράβδους ουρανίου.
Θετικός απολογισμός
Πριν από την απόφαση αυτή, ο αντιναύαρχος Rene-Jean Grignola, που είχε την διοίκηση της αεροναυτικής ομάδας κατά την διεξαγωγή της επιχειρήσεως «Arromanches 2», που διεξήχθη μεταξύ της 18ης Νοεμβρίου 2015 και 16ης Μαρτίου 2016 στην Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο, θα έχει την ικανοποίηση να χρησιμοποιήσει το σκάφος σαν βάση του γαλλικού ναυτικού στον διεθνή συνασπισμό, που δραστηριοποιείται στον Λίβανο.
Ο απολογισμός είναι «πολύ θετικός», λέει.
Αφ’ ότου αναχώρησε λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, το αεροπλανοφόρο και τα 26 μαχητικά του (18 Ráfales και Super Étendard 8) συνέβαλε στην «εντατικοποίηση των πληγμάτων» κατά του ισλαμικού κράτους, που ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Κάνοντας συλλογή πληροφοριών, υποστήριξη στρατευμάτων στο έδαφος, επιφέροντας πλήγματα σε βάθος ,το Charles de Gaulle βρισκόταν στο επίκεντρο της επιχειρήσεως Chammal στο Ιράκ και την Συρία, όπου η γαλλική συνεισφορά έφθανε μέχρι το 25% των πληγμάτων του συνασπισμού» εξήγησε την Πέμπτη, 24 του Μαρτίου κατά την ενημέρωση του Τύπου.
Και εκτίμησε ότι τα πλήγματα, που πραγματοποιούνται από τα Rafales του Πολεμικού Ναυτικού, συνέβαλαν στην ανακατάληψη του Ραμάντι και άλλων τμήματων των εδαφών που ελέγχονται από Daech, καθώς και στην αποδυνάμωση του κινήματος, το οποίο τώρα θα βρίσκεται στην άμυνα, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον στρατό. Και ανέφερε μια αποτυχημένη επιχείρηση του Daech να ανακτήσει τον έλεγχο πετρελαιοπηγών, που θα μπορούσε να δείξει ότι το κίνημα βρίσκεται σε κάμψη.»
Αφού διαβάσατε τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να δείτε κάποιους συνειρμούς και ορισμένες «συμπτώσεις».
Κάθε φορά, που η Γαλλία δέχεται τρομοκρατικό κτύπημα στο έδαφός της, αυτό είναι πολύνεκρο και ενοχοποιείται το DAESH.
Για να «ξεπλυθεί» το τρομοκρατικό κτύπημα αναχωρεί πάντα το μοναδικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο της Γαλλίας εναντίον του εξωτερικού εχθρού, που βρίσκεται στη Συρία, στον Περσικό και όπου αλλού χρειασθεί.
Μαζί μ’ αυτό ταξιδεύει και μία ολόκληρη αεροναυτική μονάδα, ανεξάρτητα εάν το DAESH επίσημα δεν διαθέτει ναυτικό.
Η πρώτη σύμπτωση:
To αεροπλανοφόρο ξεκινά πάντα έτοιμο και ο προγραμματισμός υφίσταται και έχει ανακοινωθεί δια του τύπου πριν από το τρομοκρατικό κτύπημα. Για την σύμπτωση αυτή είχα γράψει και παλαιότερο άρθρο.
ΠΗΓΗ:
Η δεύτερη σύμπτωση:
H ομάδα των τρομοκρατών ή οι μεμονωμένοι τρομοκράτες διαμένουν για πολλά χρόνια στην Γαλλία ή έχουν γαλλική υπηκότητα.
Είναι γνωστοί στις αρχές για παραβατική συμπεριφορά και ποτέ δεν συλλαμβάνονται ζωντανοί μετά την τρομοκρατική πράξη. Ο τελευταίος μάλιστα είχε καταδικασθεί τον Ιανουάριο εφέτος σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή και εμφανιζόταν κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα για επιβεβαίωση της παρουσίας του (;;;)
Επιπλέον συχνά δίπλα τους βρίσκονται επίσημα έγγραφα, λες και η θρησκεία τους απαιτεί διαβατήριο ή άδεια εργασίας για να μεταβούν στον άλλο κόσμο.
Θέλουν να διευκολύνουν τις αρχές για την ταυτοποίηση τους ή φοβούνται μήπως οικειοποιηθεί άλλος «νεκρός» την δράση τους;
Η ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΛΗΓΕ 14.1.2019 ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΡΩΝΙΚΑ:«ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ». ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ...

Η ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΛΗΓΕ 14.1.2019 ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΡΩΝΙΚΑ:«ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ».
ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ…

Αυτή την φορά το αεροπλανοφόρο είχε επιστρέψει στις 24 Μαρτίου.
Μετά από περίπου 4 μήνες προετοιμασίας στην βάση του στην Τουλόν, συμβαίνει κατά «σύμπτωση» τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας με 84 νεκρούς και δράστη άτομο τυνησιακής καταγωγής.
Να τολμήσω να υποθέσω ότι το αεροπλανοφόρο θα αποπλεύσει με προορισμό την Λιβύη για να τιμωρήσει τους τρομοκράτες;
H παρουσία στον Λίβανο ενός ρωσσικού και ενός γαλλικού αεροπλανοφόρου θα είναι υπερβολική για ένα εχθρό, που ήδη βρίσκεται στα γόνατα.
Το αίμα 84 αθώων μπορεί να πείσει την κοινή γνώμη της Γαλλίας ότι χρειάζεται ακόμα μία τρίμηνη παράταση της καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης και το ξόδεμα «εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ» για να βομβαρδισθούν κάποιοι αμμόλοφοι στην Μέση Ανατολή.
Αλλά γιατί το κτύπημα συνέβη τώρα και όχι τον Σεπτέμβριο;
Kάντε την άθροιση και θα δείτε ότι η «τετράμηνη» αποστολή, αν ξεκινά τον Ιούλιο,  λήγει τον Νοέμβριο, κοντά στην πρώτη επέτειο του κτυπήματος στο Bataclan (13.11.2015).
Ο συγχρονισμός είναι τέλειος για να είναι και τυχαίος…
Και τι θα γίνει κατά την τελευταία αποστολή του αεροπλανοφόρου;
H λειτουργική δοκιμή του αεροπλανοφόρου με αποκλειστικό αεροσκάφος κρούσεως το Rafale, που εγκωμιάζεται στο άρθρο και πάλι τυχαία.
ΓΑΛΛΙΚΟ RAFALE ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ CHARLES DE GAULLE

ΓΑΛΛΙΚΟ RAFALE ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ CHARLES DE GAULLE

H Αίγυπτος έχει παραγγείλει συνολικά 24 Rafale και έχει ήδη παραλάβει 6 μέχρι σήμερα.
Δεν είναι κατάλληλη ευκαιρία μία επίδειξη για τις δυνατότητές τους στην έρημο της Λιβύης και της Τυνησίας;
Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ο τρομοκράτης προέκυψε «Τυνήσιος»;
Eλπίζω να κάνω λάθος και να μην επαληθευθώ και πάλι.
Αν όμως επαληθευθώ, οφείλω να σας ενημερώσω ότι τα Rafale κατασκευάζονται από την γαλλική πολυεθνική εταιρεία Dassault.
Αυτή θα κερδίσει από τις «γυμναστικές» επιδείξεις εναντίον του DAESH στην έρημο.
Όσο για τον κακόμοιρο Hollande θα πρέπει να βρει άλλο όπλο για να παίξει από τον Νοέμβριο εφέτος μέχρι και τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου 2017, όπου εκτός «απροόπτου», αναμένεται να χάσει πανηγυρικά.
Εκτός βέβαια, αν επιχειρήσει να στείλει το αεροπλανοφόρο και πάλι, αλλά αυτή την φορά με άδειες πυρηνικές μπαταρίες…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply