Ἡ Δύσις ἑτοιμάζει κτύπημα κατά τοῦ ISIS στό Ἰράκ;

Ἡ Γαλλία ὑποστηρίζει ὅτι ἡ Δύσις ἑτοιμάζει κτύπημα ἐνάντια στὸ ΙSIS στὸ Ἰράκ καὶ ἐπιβεβαιώνει τὴν παρουσία Γάλλων στὴν Λιβύη

Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν ένα συντονισμένο κτύπημα ενάντια στο ισλαμικό κράτος στο προπύργιο της τρομοκρατικής ομάδας στην Μοσούλη του Ιράκ, δήλωσε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Stephane Le Foll.
«Ο (Γάλλος Υπουργός Αμύνης) Jean Yves Le Drian είναι στην Ουάσιγκτον. Εκείνος ετοιμάζει με τους Αμερικανούς μια συντονισμένη επίθεση στην Μοσούλη», δήλωσε ο Le Foll στο ραδιόφωνο του France Info.
Ο υπουργός Εξωτερικών Jean-Marc Ayrault μίλησε για μια συνάντηση στην Ουάσιγκτον του συνασπισμού ενάντια στο ισλαμικό κράτος σε συνέντευξή του στο Reuters την Τρίτη.
Ο Le Foll είπε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα Le Parisien, που επικαλέσθηκε δημοσίευμα του Associated Press, που ανέφερε ότι δύο Γάλλοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στην Λιβύη την Κυριακή.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Η παντοδύναμη Γαλλία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δύο στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στην Λιβύη την Κυριακή.
Αλλά συγχρόνως επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζεται συντονισμένη επίθεση από τους δυτικούς εναντίον του ISIS στο προπύργιο του στην Μοσούλη.
Αναρωτιέμαι ποιά είναι η αλήθεια, καθώς στην Μοσούλη του Ιράκ δεν υπάρχουν σημαντικά στρατεύματα Αμερικανών ή Γάλλων.
Το περίφημο κτύπημα θα είναι και πάλι αεροπορικό;
Aν πάντως κάποιοι σκέφτονται σοβαρά να χρησιμοποιήσουν επίγειο στρατό στην περιοχή, θα πρέπει να το ξανασκεφθούν.
Στην περιοχή της Μοσούλης υπάρχει το φράγμα του Saddam. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1981 από μία ιταλογερμανική κοινοπραξία με επικεφαλής την Hochtief και τελείωσε το 1986.
TO ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ

TO ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ

Το φράγμα χρησιμοποιεί τα νερά του ποταμού Τίγρη για την δημιουργία της τεχνητής λίμνης, που περιέχει ήδη 11,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και ευρίσκεται σε υψόμετρο 330 μέτρα επάνω από την στάθμη της θάλασσας.
Η κατασκευή έχει ύψος 113 μέτρα και μήκος 3,4 χιλιόμετρα.
Για μερικές εβδομάδες το φράγμα έπεσε στα χέρια του ISIS τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2014, αλλά ανακατελήφθη από στρατεύματα Κούρδων και Ιρακινών, με την βοήθεια των Αμερικανών.
Αν γίνουν επίγειες επιχειρήσεις στημ περιοχή και το ISIS επιχειρήσει για να αμυνθεί να καταστρέψει το φράγμα, θα πλημμυρίσει η πόλη της Μοσούλης με νερό ύψους 20 μέτρων και θα πνιγούν περίπου 500.000 κάτοικοί της.
Αλλά 45 ώρες μετά , τα νερά θα φθάσουν στην Βαγδάτη, μία πόλη 7 εκατομμυρίων κατοίκων. Θα πλημμυρίσουν τμήματά της με νερά ύψους 4,6 μέτρων με πιθανό αποτέλεσμα άλλους 500.000 νεκρούς.
Επομένως οι επιχειρήσεις στρατού στην Μοσούλη ενέχουν κινδύνους για μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στο Ιράκ.
Μετά από μία ενδεχόμενη καταστροφή του φράγματος η ευρύτερη περιοχή του Ιράκ θα μείνει με ελλειπή άρδευση και με ανεπαρκή ηλεκτρική ενέργεια.
Αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να αποφευχθεί, γιατί θα προκαλέσει μεγάλες συγκρούσεις στην περιοχή με αφορμή την ανεπάρκεια νερού και σοβαρές μετακινήσεις πληθυσμών (πρόσφυγες).
Το μέλλον γενικότερα είναι άγνωστο και η καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί.
Αν όμως δεν αποφευχθεί, θα πρέπει να γνωρίζετε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προφητεία του προφήτη Ναούμ για την περιοχή της Νινευή, που ευρίσκεται πολύ κοντά στην Μοσούλη.
Αναφέρει ότι στο μέλλον θα καταστραφεί ολοσχερώς από μεγάλη πλημμύρα και ότι δεν θα υπάρχουν απόγονοι, που θα προέρχονται από αυτήν.
Στην ίδια προφητεία αναφέρεται ρητά ότι θα καταστραφούν οι εικόνες και τα είδωλα, που ευρίσκονται στους ναούς της.
Και πράγματι οι τρομοκράτες του ISIS φρόντισαν πρόσφατα να ανατινάξουν πολλά από αυτά, χωρίς να υπάρχει ειδικός λόγος, εκπληρώνοντας την προφητεία ως προς την λεπτομέρεια αυτή, στις ημέρες μας.
Με τον εντατικό διωγμό των χριστιανών, των εβραίων και των γεζίντι, που πραγματοποίησε το ISIS, επανέφερε την ξεχασμένη περιοχή στην ιστορία ως σύμβολο καταπιέσεως, που αξίζει να καταστραφεί παραδειγματικά.
Σε συνδυασμό με ανεξάρτητη προφητεία άλλης θρησκείας, αυτό χρονικά αναμένεται να συμβεί από τις 23 Αυγούστου έως τις 23 Σεπτεμβρίου κάποιου αγνώστου έτους.
Ελπίζω οι ανόητοι Γάλλοι να μην συνεισφέρουν στη πρόωρη πραγματοποίηση της προφητείας.
Το ISIS καταρρέει από τους ρωσσικούς βομβαρδισμούς και δεν χρειάζονται εντυπωσιακά κτυπήματα εκ μέρους τους στην περιοχή της Μοσούλης.
Όσον αφορά στην παρουσία γαλλικών δυνάμεων στην Λιβύη, ίσως να εξηγεί το μένος των τρομοκρατών του ISIS εναντίον της Γαλλίας.
Φαίνεται ότι οι σημερινοί ηγέτες της Γαλλίας αγνοούν την πρόσφατη ιστορία τους ή έχουν ξεχάσει τις περιπέτειές τους στην Αλγερία από το 1954 έως το 1962.
Aυτό βέβαια είναι απόλυτα φυσικό, αφού ο Hollande γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1954, ο δε πρωθυπουργός Emanuel Wals γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1962 στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Ήταν και οι δύο τότε νήπια, αλλά παραμένουν, κατά ιστορική ειρωνεία , εκτός τόπου και εντός χρόνου (1954-1962)…
Θα ήταν ίσως ηθικότερο, οι δύο παραπάνω ηγέτες να ζητήσουν από το γαλλικό κοινοβούλιο καθαρή έγκριση για την συμμετοχή της Γαλλίας σ’ έναν παράνομο «ανταρτοπόλεμο» στην περιοχή, χωρίς να χρειάζεται να υποδαυλίζουν την οργή της γαλλικής κοινής γνώμης με κατασκευασμένα «τρομοκρατικά» κτυπήματα.
Αν η Γαλλία ευρίσκεται σε πόλεμο με επιλογή της ηγεσίας της, τουλάχιστον οι Γάλλοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον λόγο, για τον οποίο ο «εχθρός» απεφάσισε να τους κτυπήσει στο σπίτι τους.
Τότε ίσως να μην υπήρχε ο τρόμος και θα ήξεραν από ποιούς πραγματικά κινδυνεύουν.
Αν όμως η ηγεσία τους δεν το κάνει, ίσως να χρειασθεί να διαψεύσει στο μέλλον την άφιξη περισσοτέρων φερέτρων από την ευρύτερη περιοχή της Λιβύης και να δικαιολογήσει τις αγριότητες, στις οποίες οι Γάλλοι θα «αναγκασθούν» να συμμετάσχουν, όπως ακριβώς έγινε στον πόλεμο της Αλγερίας.
Εσείς πάντως γνωρίζετε τώρα την ευρύτερη εικόνα.
Ο μεγάλος πόλεμος πλησιάζει και  δεν θα μπορέσει κάτι να σας εκπλήξει, αν αρχίσετε να ετοιμάζεσθε…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply