Λογαριασμὸς ἀποπληρωμῆς κόστους …προσφύγων στοὺς Ἕλληνες

Σύμφωνα μὲ ἐπίσημη ἀνακοίνωση κυβερνητικῶν, τὸ ἐτήσιο κόστος ἑνὸς πρόσφυγος στὴν Ἑλλάδα εἶναι 15.000 εὐρῶ.
Δηλαδὴ μιᾶς τετραμελοῦς οἰκογενείας προσφύγων, 60.000 εὐρῶ.

Κατὰ τὰ ἄλλα οἱ ἑλληνικὲς οἰκογένειες μποροῦν νὰ ζοῦν μὲ 5.000 εὐρῶ καί, ἀπὸ αὐτά, νὰ πληρώνουν καὶ τὸ κόστος σιτίσεως προσφύγων!

Βουδούρης: 12.000 ο πρόσφυγας στη Νορβηγία, 15.000 στην Ελλάδα

Η μπίζνα της δεκαετίας!

Το κόστος ενός πρόσφυγα στην Νορβηγία, είναι 12.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι 15.000» είπε ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας

Βαρειές καταγγελίες για τους χειρισμούς του αρμοδίου αναπληρωτού υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποιήσεως

Δεκτή η παραίτηση Βουδούρη από τον Τσίπρα

Δεκτή έκανε ο Αλ.Τσίπρας την παραίτηση Βουδούρη που εξαπέλυσε κεραυνούς κατά Μουζάλα
Βαρειά υπονοούμενα Βουδούρη για σπατάλες στο προσφυγικό

Κάτι παραπάνω από σίγουρη ήταν η παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη, αλλά και κατόπιν της συνεχιζόμενης δυσκολίας που αντιμετωπίζει, καθώς δεν μπορεί να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα FM, ο κ. Βουδούρης χαρακτήρισε τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών «ακυβέρνητες», ενώ ανέφερε πως δεν έχει κἀποιο δικαίωμα να τοποθετεί Διοικητές, στα νησιά που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς, δεν του το έχει εκχωρήσει ο κ. Μουζάλας, με τον οποίο, όπως κατήγγειλε, προσπαθεί να επικοινωνήσει εδώ και δύο μήνες.

Μάλιστα προχώρησε στην αποκάλυψη πως η Νορβηγία ξοδεύει λιγότερα ανά πρόσφυγα, απ’ ό,τι η Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα, ότι σε σύγκριση πληθυσμών, η Νορβηγία έχει δεχθεί περισσότερους: «Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ό,τι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η Νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο, από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στην Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000», δήλωσε.

Υπό αυτά τα σοβαρότατα δεδομένα, λίγο νωρίτερα, ο κ. Βουδούρης είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ πως είναι «πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου», σημειώνοντας πως υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον κ. Μουζάλα. Σε επιστολή του προς τον υπουργό, αφού με προσεκτικές διατυπώσεις του επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα του εκχωρηθούν επισήμως αρμοδιότητες σύμφωνα με τον νόμο, ο κ.Βουδούρης σημειώνει ότι πλέον οι συνθήκες είναι δραματικές, όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες «και την χώρα μας συνολικά».

Ο κ. Βουδούρης επισημαίνει επίσης ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα πλησιάζουν ενώ το πολιτικό γραφείο του κ.Μουζάλα, που διαχειρίζεται αυτά τα ζητήματα, δεν έχει ακόμη καταλήξει για το μέλλον των δομών φιλοξενίας, παρά τις εισηγήσεις τις οποίες η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες θέτουν στην διάθεση του αναπληρωτού υπουργού από τον Ιούλιο. Στην ίδια επιστολή, που απεστάλη στις 8 Σεπτεμβρίου και παραμένει χωρίς απάντηση, ο κ.Βουδούρης προβλέπει επίσης ότι «η απειλή δυσμενών εξελίξεων σε σχέση με την Τουρκία, είναι ορατή». O κ. Βουδούρης κλείνει την επιστολή σημειώνοντας ότι είναι έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.
Δεκτή έκανε την παραίτηση Βουδούρη ο Αλ.Τσίπρας

Το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποιήσεως Οδυσσέα Βουδούρη.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε την θέση του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητά από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του ώστε να τις εγκρίνει, εως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Η επιστολή του κ. Βουδούρη προς τον Γιάννη Μουζάλα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής, βάσει του Νόμου 4375/2016, έχει την ευθύνη, υπό την εποπτεία του αρμοδίου υπουργού, να συντονίζει και να μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών φιλοξενίας προσφύγων. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε, οι συνεργάτες μου και εγώ, να παρουσιάσουμε ένα σημαντικό έργο. Οι δράσεις των πρώτων πέντε μηνών καταγράφονται σε ένα τεύχος, το οποίο θα σου σταλεί τις επόμενες ημέρες.

Όλες αυτές οι δράσεις επιτεύχθηκαν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες καθότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία εκχωρεί στον Γενικό Γραμματέα την δυνατότητα αναλήψεως αποφάσεων. Συμπληρωματικά, με επιστολή σου της 3ης Αυγούστου 2016, μου ζήτησες εγγράφως να απέχω από κάθε απόφαση. Επίσης, δεν έχουν εφαρμοστεί οι βασικές διατάξεις του Νόμου, οι οποίες αφορούν τόσο στην διοίκηση των φορέων που υπάγονται στην ΓΓΥ όσο και των περιφερειακών δομών της.

Αγαπητέ Γιάννη,

σήμερα πλέον καθίσταται επικίνδυνο να προχωρήσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο Νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές, όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και για την χώρα μας συνολικά. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα πλησιάζουν, ενώ το πολιτικό σου γραφείο, που διαχειρίζεται τα θέματα αυτά, δεν έχει ακόμα καταλήξει για το μέλλον των δομών, παρά τις εισηγήσεις τις οποίες η ΓΓΥ σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες θέτουν στην διάθεσή σου από τον Ιούλιο. Η απειλή δυσμενών εξελίξεων, σε σχέση με την Τουρκία, είναι ορατή.

Η πολιτική η οποία χαράκτηκε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό τον περασμένο Μάρτιο είναι σωστή. Δεν μπορεί όμως να καρποφορήσει με το υπάρχον έλλειμμα σε οργανωτικό και διαχειριστικό επίπεδο. Η καθυστέρηση της εφαρμογής του Νόμου 4375/2016 ενδέχεται να αποβεί ολέθρια. Επιβάλλεται η άμεση εφαρμογή των βασικών διατάξεών του, ήτοι:

♦Υπαγωγή όλων των δομών στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποιήσεως της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, βάσει του Αρ. 8, Παρ. 3, 4 και 5 του Ν. 4375/2016.

♦Διορισμό διευθυντών στις ανοικτές δομές, βάσει του Αρ. 11, Παρ. 5 του Ν. 4375/2016.

♦Διορισμό διοικητών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποιήσεως, βάσει του Αρ. 11, Παρ. 2 του Ν. 4375/2016.

♦Διορισμό διευθυντή Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποιήσεως, βάσει του Αρ. 11, Παρ. 1 του Ν. 4375/2016 και βάσει των υποψηφιοτήτων που έχουν ήδη κατατεθεί από τον Ιούνιο.

♦Διορισμό διευθυντή Διευθύνσεως Υποδοχής, βάσει του Αρ. 29, Παρ. 1 του Ν. 4375/2016.

♦Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής, βάσει των Αρ. 49 και Αρ. 50 του ΠΔ 63/2005.

Επισημαίνω ότι οι παραπάνω ενέργειες δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Αντιθέτως, μεταξύ άλλων θετικών επιπτώσεων, θα βελτιώσουν την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για το «προσφυγικό». Τολμώ να πω ότι, σήμερα στο θέμα αυτό, δεν υπάρχει κάτι πιο επαναστατικό από το να εφαρμόσουμε απλά τον νόμο.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο σκοπός της αποστολής που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός και περιέχεται στο γράμμα και το πνεύμα του Νόμου, που ψηφίστηκε κατεπειγόντως πριν από πέντε μήνες, εκ των πραγμάτων αναιρείται.

Στην περίπτωση αυτή, έχοντας εξαντλήσει ευσυνείδητα τα περιθώρια συνεισφοράς μου, θα οδηγηθώ να υποβάλω την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό.

Αναμένοντας τις ενέργειές σου, με εκτίμηση

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής, Οδυσσέας Βουδούρης»

ὁμάδα ἀλήθειας

Τὸ ὅ,τι ἐμεῖς θὰ πληρώσουμε τὸ κόστος σιτίσεως-στεγάσεως προσφύγων καὶ ὄχι ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωσις ἢ ὁ Ο.Η.Ε., ἀποκαλύπτεται ἀπὸ τὸν παρακάτω σύνδεσμο:

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ HOT SPOT !!!Δεν φθάνει για την καταστροφή που έφεραν στα νησιά μας με τα υποτιθέμενα κέντρα καταγραφής στη Μόρια για την Λέσβο και στη ΒΙΑΛ στην Χίο, τα οποία μετατρέπουν τώρα οι τρομεροί διαπραγματευτές του Τσίπρα σε κέντρα μόνιμης εγκαταστάσεως μεταναστών, τώρα καλούνται οι δημότες της Χίου να δανεισθούν για να πληρώσουν την κατασκευή του hotspot !!!!!!!!!

Aυτό υποστηρίζει η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ».
Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται…
  
Στην λύση του δανεισμού προκειμένου να αποπληρώσει το τίμημα της αποκτήσεως της ΒΙ.ΑΛ. καταφεύγει ο Δήμος Χίου. 
Με εισήγησή του στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Στρατής Γδύσης θα ζητήσει από το σώμα την έγκριση για δύο δάνεια των 235.000 ευρώ με σκοπό να αποπληρωθεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο Χαλκειός.
Η αποπληρωμή
Το συνολικό ποσό που απαιτείται για την αγορά του ακινήτου που στεγάζει το hotspot της Χίου ανέρχεται σε 670.000 ευρώ. 
Από αυτά τα χρήματα ο Δήμος έχει αποπληρώσει μόνο τις 200.000 ευρώ, ποσό που έλαβε ως επιχορήγηση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα έξοδα που έχει κάνει για την διαχείριση του ζητήματος σε τοπικό επίπεδο.
Mε άλλα λόγια το φέσι το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες της Χίου ανέρχεται 470.000 €. 
Συμπέρασμα…
Τα κέρδη στις ΜΚΟ και τους Έλληνες συνεταίρους τους, οι θέσεις εργασίας στους ξένους εργαζομένους των ΜΚΟ και τα φέσια στους μομίμους κατοίκους των νησιών.
Αυτή είναι η πολιτική του Τσίπρα, του Μουζάλα και των λοιπών περιφερειακών και τοπικών παραγόντων…

Ἰωάννης Ἀλκαῖος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

5 thoughts on “Λογαριασμὸς ἀποπληρωμῆς κόστους …προσφύγων στοὺς Ἕλληνες

  1. Aν δεν θέλουν στα νησία τα υπαλληλάκια των ΜΚΟ και όσους κρατικούς υπαλλήλους συγχρωτίζονται μαζί τους, ας στραφούν εναντίον σε αυτους που τους νοικιάζουν τα σπίτια και τα δωματια τους και σε αυτούς και τους ταϊζουν στα εστιατόρια τους.Ως απόβλητοι απο την τοπική κοινωνία δεν μπορουν να επιβιώσουν ούτε μια μέρα. Και κονόμα και νάζι, δεν πάνε μαζί.

    • Συμφωνοῦμε σαφῶς στὰ ἐπὶ μέρους, ἀλλὰ μπορῶ, ἀκόμη, νὰ κατανοήσω τὴν …κατάντια, ἠθικοῦ καὶ ἀντιληπτικοῦ ἐπιπέδου, ποὺ τοὺς μετατρέπει σὲ πειραματόζωα.

Leave a Reply