Λεφτὰ δὲν θὰ ὑπάρξουν…

Το κοινωνικό προϊόν-μέρισμα δημιουργείται από τις επιχειρήσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της χώρας, την εξοικονόμηση συναλλάγματος, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αναβάθμιση του ανθρωπίνου δυναμικού, την κάλυψη του ελλείμματος των ασφαλιστικών φορέων και την αύξηση των εσόδων του δημοσίου από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Με απλά λόγια η επιχείρηση κάθε είδους και μεγέθους είναι ο αιμοδότης της οικονομίας.

Άρα, όταν οι επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες ή αδυνατούν να εμφανίσουν κερδοφορία λόγω υπερφορολογήσεως ή καταδιώξεως από το κράτος τότε το κοινωνικό μέρισμα είναι  πολύ μικρότερο ή δεν υπάρχει. Επίσης χάνεται και η δυνητική αύξηση αυτού λόγω της αναπτύξεως (αύξηση μεγεθών).
Απλά-βασικά οικονομικά.

Τα μερίσματα και τα επιδόματα αλληλεγγύης που μοιράζονται, από κάποιους πληρώνονται.
Δεν τα μοιράζει ο κάθε Αντώνης ή Αλέξης επειδή είναι συμπονετικός. Κάποιοι τα πληρώνουν!!!
Όταν λοιπόν αυτοί που πληρώνουν και προσφέρουν λιγοστεύουν, έως ότου εξαληφθούν ή αποδημήσουν (λόγω καταδιώξεως), ό,τι μοιράζεται είναι από τις σάρκες μας. Τρώμε τις ίδιες μας τις σάρκες.

Οι συνταξιούχοι τα λεφτά των εισφορών των υιών και εγγονών τους, οι αδύναμες ομάδες τα λεφτά από τους υπερόγκους φόρους των υπολοίπων και οι μισθοί των σιτιζομένων από το Δημόσιο τα λεφτά των καταθέσεων ή μετρητών που έχουν ακόμη απομείνει.Κάθε περιουσία θα δημευθεί μέσω της φορολογήσεως όσο διαιωνίζεται αυτή η ακολουθία του θανάτου.

Δεν θα παράγει κάποιος, δεν θα αναλαμβάνει κάποιος το ρίσκο να δημιουργήσει πλούτο και άρα κοινωνικό προϊόν.  Έτσι, αργά αλλά σταθερά, η φτώχεια θα κυριαρχήσει.
Λεφτά δεν υπάρχουν.

Το χειρότερο;
Λεφτά δε θα υπάρξουν όσο συνεχίζουμε έτσι!

Ἀγαλιώτης Γεώργιος

εἰκὼν

(Visited 86 times, 1 visits today)
Leave a Reply