Χρέους σύμβουλοι ἤ χρέους σύνδικοι πτωχεύσεως οἱ Rothschild;

Ἀποκάλυψις!
Ἡ Ἑλλὰς σχεδιάζει νά προσλάβῃ τήν Rothschild ὡς σύμβουλο χρέους ἤ ὡς σύνδικο πτωχεύσεως;

 Kαθώς οι ανησυχίες και το χρέος της Ελλάδος αυξάνονται, η Αθήνα φέρεται να έχει αποφασίσει να προσκαλέσει την Rothschild, μία από τις παλαιότερες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο, για να καθοδηγήσει τις μακροπρόθεσμες αναμετρήσεις της με τους πιστωτές της χώρας και να αποτρέψει την χρεωκοπία.Σύμφωνα με τους Financial Times, οι ελληνικές αρχές ελπίζουν να οριστικοποιήσουν το ραντεβού πριν από τις συνομιλίες για την κρίση χρέους με τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Φεβρουαρίου. Η ημερομηνία έχει περιγραφεί ως η τελευταία ευκαιρία για την αναθεώρηση του προγράμματος διασώσεως, καθώς οι επικείμενες εκλογές στην Ευρώπη αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ατζέντα της ΕΕ.

Πηγές είπαν στους FT ότι η Rothschild αναμένεται να συμβουλεύει την Αθήνα σε όλους τους τομείς που συνδέονται με το χρέος της, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, την δυνατότητα εντάξεως στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης με 80 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα και την επανάληψη των πωλήσεων των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Προσέθεσαν ότι στην τράπεζα θα καταβληθεί μία πρόσθετη αμοιβή, όταν η Ελλάδα ανακτήσει πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές χρέους.

Η επενδυτική τράπεζα Rothschild ιδρύθηκε πριν περισσότερα από 200 χρόνια από τον Mayer Amschel Rothschild. Πέντε από τους γιους του εγκατέστησαν τραπεζικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και η εταιρεία σήμερα έχει περισσότερους από τρεις χιλιάδες εργαζομένους σε 40 χώρες.

Ο διορισμός των Rothschild ως συμβούλων για το δημόσιο χρέος θα απαιτήσει υπουργική έγκριση. Έτσι, η τράπεζα θα αντικαταστήσει την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία ασχολήθηκε με τις συνομιλίες διασώσεως της Ελλάδος το 2012, και αυτή την στιγμή ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Ενεργείας.

«Ένας σύμβουλος δεν προσελήφθη για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες μίας άλλης αναδιαρθρώσεως χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές, αλλά προσελήφθη για να παρέχει συμβουλές σχετικά με το χρέος προς τα κράτη. Θα είναι μία δύσκολη δουλειά», είπε ο Mitu Gulati, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Duke στις ΗΠΑ, ο οποίος ειδικεύεται σ΄αυτόν τον τομέα. «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να φέρεις σε ανταγωνισμό διμερείς πιστωτές, όταν φέρνεις χρηματοοικονομικούς συμβούλους και μεταχειρίζεσαι τον κρατικό τομέα σαν ιδιώτες πιστωτές.»

Η Αθήνα και οι διεθνείς πιστωτές της έχουν αναζητήσει τρόπους για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την τρέχουσα αναθεώρηση του πακέτου βοηθείας των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα. Το πρόγραμμα διασώσεως συμφωνήθηκε πριν από δύο χρόνια και είναι το τρίτο από το 2010.

Το χρέος 323 δισεκατομμύρια ευρώ της Ελλάδος εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους Δημοσίων της χώρας, μόνο 36 δισεκατομμύρια ευρώ από το ποσό αυτό ανήκει σε ιδιώτες επενδυτές, που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια θεσμικών πιστωτών, όπως το ΔΝΤ και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Η χώρα οφείλει πληρωμές χρέους 7 δισεκατομμύρια ευρώ εφέτος τον Ιούλιο, για τις οποίες δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί, εκτός εάν λάβει νέα κεφάλαια ή διεξαγάγει αναδιάρθρωση χρέους.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο προτρέπει για περισσότερη λιτότητα και περιγράφει το χρέος της Αθήνας ως μη βιώσιμο, έκανε έκκληση για «σημαντική ελάφρυνση του χρέους»για να σταματήσει το χρέος της Ελλάδος από το να γίνει «εκρηκτικό».

ΠΗΓΗ 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Η διαρροή της ειδήσεως γίνεται για να μετρηθούν οι αντιδράσεις των αριστερών κομματιών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά αυτή η ιδέα είναι τουλάχιστον ατυχής.

Η Ελλάδα χρειάζεται οικονομικούς συμβούλους, αλλά αυτοί πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και αντικειμενικοί.

Η τράπεζα των Rothschild δεν είναι ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο.

Σχετίζεται τόσο με την ΤτΕ όσο και με την EKT μέσω των κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ.

Αν η Ελλάδα αναγκασθεί να κηρύξει χρεωκοπία τον Ιούλιο εφέτος, αυτή θα συμπαρασύρει σε χρεωκοπία και τις Ελληνικές τράπεζες και την ΤτΕ, στην οποία οι ελληνικές τράπεζες χρωστούσαν τον Νοέμβριο του 2016 το ποσό των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ELA (=αέρας κοπανιστός από νεοτυπωμένα χαρτονομίσματα ευρώ).

ΠΗΓΗ 

Δεν γνωρίζει με σιγουριά κάποιος σήμερα το ποσοστό της συμμετοχής συμφερόντων της οικογενείας Rothschild στην ΤτΕ, αλλά σίγουρα αύτό ξεπερνά το 55%.

Τα κεφάλαια και τα αποθεματικά της ΤτΕ ήταν 10,63 δισεκατομμύρια ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016 και οι υποχρεώσεις της προς το ευρωσύστημα ήταν 72,25 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤτΕ ΣΕ EXCELL

 

ΠΗΓΗ

Την ίδια περίοδο οι Ελληνικές τράπεζες χρωστούν στην ΤτΕ 66,61 δισεκατομμύρια ευρώ και το Ελληνικό κράτος της χρωστάει 19,88 δισεκατομμύρια ευρώ (7,86 δισεκατομμύρια η Γενική κυβέρνηση και 12,02 δισεκατομμύρια ευρώ από τίτλους).

Η ΤτΕ με βάση το καταστατικό της δεν επιτρέπεται να δανείζει την κυβέρνηση, αλλά όπως βλέπουμε παρακάτω στις γραμμές 2.1.1 και 3.1.2, αυτό τελικά δεν ισχύει.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΞΙΑΣ 4,74 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

ΠΗΓΗ 

Ο συνολικός κίνδυνος της ΤτΕ αποτελείται κατά 5,64 δισεκατομμύρια ευρώ από το ποσό, που υπερβαίνει το χρέος της προς την ΕΚΤ το χρέος των Ελληνικών τραπεζών προς αυτήν και από 19,88 δισεκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί το χρέος της Γενικής κυβερνήσεως προς την ΤτΕ, δηλαδή είναι συνολικά 25,52 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ελληνική χρεωκοπία, όπως βλέπετε, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση για την Rothschild, καθώς διατρέχει κίνδυνο από ενδεχόμενη έκθεσή της στην ΤτΕ.

Αν υποθέσουμε συμμετοχή της οικογενείας Rothschild στην ΤτΕ κατά 55%, η επιμεριζομένη δυνητική ζημιά σ’ αυτήν από ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδος είναι 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει για 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλόμενες δόσεις του Ιουλίου να υποστούν οικογενειακά τόσο μεγάλη ζημιά;

Mάλλον όχι…

Αντί λοιπόν να αναλάβουν καθήκοντα συμβούλου της Ελλάδος, γιατί δεν αναλαμβάνουν να πληρώσουν οι ίδιοι τις δόσεις τον Ιούλιο;

Η απάντηση είναι ότι τελικά αυτό θα γίνει μέσω της εξόδου της Ελλάδος στις αγορές…

Θα επαναληφθεί η κωμωδία του 2014, όπου ο Σαμαράς έβαλε τις Ελληνικές τράπεζες να εκδόσουν ομόλογα με αποτέλεσμα να φεσώσουν τελικά τους «διεθνείς» επενδυτές.

Αλλά ο «καλός» ο τραπεζίτης αυτή την φορά δεν πρόκειται να αυξήσει την έκθεσή του στο Ελληνικό χρέος χωρίς να λάβει κάποιο ενέχυρο.

Ποιό θα είναι αυτό;

O χρυσός της Ελλάδος αξίας 4,74 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως υποστηρίζει σε τετράστιχο του ο Νοστράδαμος;

ΠΗΓΗ

Ήη υποθήκευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ελλάδος στην Μεσόγειο, που ευρίσκονται σε απόσταση ως 12 μίλια από τις ακτές, που θα προκαλέσουν την αντίδραση της Τουρκίας στα Εξαμίλια;

Eίναι πολύ πιθανό να σχεδιάζονται σήμερα και τα δύο ως διαδοχικά γεγονότα.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσετε ότι στο άρθρο αναφέρεται «αθώα» η πληροφορία ότι η Ελλάδα διατηρεί και την Lazard ως σύμβουλο του Υπουργείου Ενεργείας.

Δεν επιτρέπεται για λόγους νομικούς και ηθικούς ο σύμβουλος του αγοραστή (Rothschild) να ταυτίζεται με τον εκτιμητή και σύμβουλο του πωλητή (Lazard)…

Αν δεν θέλετε μπελάδες, ξεχάστε την τράπεζα Rothschild από σύμβουλο για την μελλοντική αναδιάρθρωση του χρέους.

Το ΔΝΤ ευρίσκεται εμπρός της και την κρύβει .

Γι’ αυτό εκφράζει συνεχώς αντιρρήσεις για το κλείσιμο της αξιολογήσεως τώρα.

Αν η Rothschild επιθυμεί να βοηθήσει την Ελλάδα, ας αγοράσει τα ομόλογα αξίας 7,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, που λήγουν τον Ιούλιο από την ΕΚΤ και ας τα παρατείνει για 5 ακόμη έτη.

Η λύση αυτή έχει μικροτέρους κινδύνους για την ίδια, την ευρωζώνη αλλά και για την Ελλάδα.

Εκτός βέβαια, αν κάποιοι θέλουν να δουν Κεντρικές Τράπεζες να χρεωκοπούν και να συντρίβονται σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα, για να αντικρύσουν και οι ίδιοι το χάος στις διεθνείς αγορές.

Ας μην ξεχνάνε ότι οι μεγαλύτερες Κεντρικές Τράπεζες έχουν στους ισολογισμούς τους τεράστια έκθεση σε μετοχές.

Όταν χρειασθούν ρευστότητα θα αρχίσουν να πωλούν μαζικά και οι τιμές θα πέφτουν.

Ποιοί και με τι κεφάλαια θα μπορούν τότε να τις αγοράσουν;

Aν όμως τελικά τα πράγματα γίνουν όπως περιέγραψα παραπάνω, η μόνη λύση είναι η χρεωκοπία της ΤτΕ και η επαναφορά εθνικού νομίσματος στην Ελλάδα.

Η ΤτΕ ανήκει νομικά στο Ελληνικό σύστημα δικαίου και τα οφειλόμενα σ’ αυτήν χρήματα από τις Ελληνικές τράπεζες και το Δημόσιο μπορούν να διαγραφούν με την ψήφιση ενός απλού νόμου.

Το αντίστοιχο ποσό από τις διαγραφές υπερεπαρκεί για την λειτουργία του Ελληνικού κράτους για δύο χρόνια, όσο δηλαδή διαρκεί τυπικά ένα Grexit με βάση τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Το ποσό αυτό είναι ίσο σε αξία με την αξία των κεφαλαίων του πρόγραμματος του ESM, που μας «προσφέρουν» οι εταίροι μας σε δόσεις μετά την συμφωνία του 2015.

(86,49=66,61+19,88)

Αν πρόκειται για σύμπτωση, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε «σατανική»…

Aλλά μάλλον δεν είναι σύμπτωση, αλλά ένα ακόμα σατανικό σχέδιο για υποθήκευση όλης της χώρας στους Rothschild για 99 χρόνια με αντίτιμο 86 δισεκατομμύρια ευρώ σε «δραχμές»…

Υ.Γ.Σ.:

  1. Σύνδικος πτωχεύσεως (έννοια)

ΠΗΓΗ

  1. Η οικογένεια Rothschild ήλθε στην Ελλάδα με τους Βαυαρούς του Όθωνος, αλλά δεν απέτρεψε με την οικονομική της επιφάνεια την χρεωκοπία της Ελλάδας το 1843…

ΠΗΓΗ:

Rothschild, Ἐθνικὴ τράπεζα καὶ τράπεζα τῆς Ἑλλάδος.

John Drake

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply