Ξεβρακώνοντας …«ἐθνοσωτῆρες»!!!

Τους ξεβράκωσα!!!!

Μοσκοβισί: Με την συναίνεση της ελληνικής κυβερνήσεως όλα τα μνημόνια

Τα αποκαλυπτήρια για την στάση της «αριστερής» κυβερνήσεως Συριζα-ΑΝΕΛ, στο θέμα της αποδοχής και εφαρμογής όλων των περιοριστικών και εν πολλοίς αντιδημοκρατικών μέτρων, που επέβαλε το Γιουρογκρούπ στην Ελλάδα, κάνει, με κοινή του απάντηση, προς ευρωβουλευτές της Ομάδας της Αριστεράς αλλά και της Άκρας Δεξιάς, ο αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Επιλέγοντας, για οφθαλμοφανείς λόγους, ν’ απαντήσει από κοινού στους Έλληνες ευρωβουλευτές Κώστα Χρυσόγονο και Νίκο Χουντή (GUE) αλλά και στον ευρωβουλευτή της Ομάδας της ακροδεξιάς στην Ευρωβουλή MarcoZanni, ο Επίτροπος παρακάμπτει τις «ανησυχίες» τους, διαβεβαιώνοντας ότι «Όλες οι σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν με την συναίνεση των ελληνικών αρχών»!

Μέσα από τις «διευκρινίσεις» που δίνει ο Μοσκοβισί, προκύπτει ότι, η ελληνική κυβέρνηση συναίνεσε στην λήψη οδυνηρών, για τον ελληνικό λαό, αποφάσεων, που ελήφθησαν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης που, όμως, δεν εμπίπτει στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ. (!)

Απαντώντας στους τρείς ευρωβουλευτές, ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος, επισημαίνει:

  • Από το 2010, όταν η συσσώρευση σοβαρών μακροοικονομικών και δημοσιονομικών ανισορροπιών οδήγησε σε απώλεια της προσβάσεως σε χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα για το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου, τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ έχουν κινητοποιήσει μια άνευ προηγουμένου οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα μέσω διάφορων χρηματοδοτικών μέσων.
  • Το τρέχον πρόγραμμα στηρίξεως της σταθερότητας για την Ελλάδα χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ). Άλλα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ έχουν επωφεληθεί από αυτή την χρηματοδοτική συνδρομή και εφάρμοσαν επιτυχώς προγράμματα στηρίξεως της σταθερότητας.
  • Ο ΕΜΣ είναι ένα ίδρυμα που δεν εμπίπτει στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ. Η Επιτροπή διαπραγματεύεται και παρακολουθεί το πρόγραμμα εξ ονόματος του ΕΜΣ. Ως εκ τούτου, δεν διαθέτει αυτοτελή εξουσία λήψεως αποφάσεων. Ταυτόχρονα, έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει την πλήρη τήρηση του κεκτημένου της ΕΕ και την συνοχή με αυτό. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Συμβούλιο Διοικητών του ΕΜΣ, το οποίο αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομικών των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ. Αυτοί είναι υπόλογοι απέναντι στα εθνικά τους κοινοβούλια.
  •  Όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί με την συναίνεση των ελληνικών αρχών.

Οι δύο Έλληνες ευρωβουλευτές της Ομάδας της Αριστεράς και ο ακροδεξιός συνάδελφος του, είχαν υποβάλλει, από τον Σεπτέμβριο του 2017, γραπτές ερωτήσεις προς τον Επίτροπο Μοσκοβισί, με το ίδιο πάνω-κάτω περιεχόμενο και ζητούσαν να μάθουν, για το ποιες πιθανότητες υπάρχουν, να διεκδικήσει ο ελληνικός λαός αποζημιώσεις για τα δεινά που υπέστη.

Επικαλέσθηκαν, μάλιστα, συνέντευξη του Επιτρόπου στην «CorrieredellaSera», στην οποία ο ίδιος μιλούσε για «δημοκρατικό σκάνδαλο», στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την εφαρμογή του προγράμματος σωτηρίας της Ελλάδος από τους τεχνοκράτες.

Παρακάμπτοντας αυτές τις «ανησυχίες» ο Επίτροπος Μοσκοβισί, τους παραπέμπει, εμμέσως πλην σαφώς, στις ελληνικές αρχές που, όπως διαβεβαιώνει, συναίνεσαν στην αποδοχή όλων των μνημονιακών μέτρων.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Τους ξεβράκωσε ο πρέσβης!

Όταν βγαίνει φόρα παρτίδα, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα και λέει ότι «φοβάται ένα …ατύχημα, ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα», στην διπλωματική γλώσσα αυτό σημαίνει πως το «ατύχημα» αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, είναι σχεδιασμένο επί χάρτου, έχουν υπολογισθεί μέχρι κεραίας οι επιπτώσεις, κυρίως επί της χώρας που αναπόφευκτα θα υποστεί «βαρειές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» και έχει ήδη προετοιμασθεί η παρέμβαση των Αμερικανών, κατόπιν εορτής.
Το ότι κάποιες εκατοντάδες κοθώνια θα πάνε αδιάβαστα, είναι μέσα στις παράπλευρες απώλειες.
Η Μακεδονία, πάντως, θα παραμένει ελληνική, για να ‘χετε και κάτι να βάλετε στο στόμα σας…

Τζέφρι Πάιατ: Ανησυχίες και φόβοι ή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας;

Εύλογα ανακύπτει το ερώτημα για τους νοήμονες πολίτες αυτής της χώρας, αν με την περιβόητη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ, ήθελε να εκφράσει τις «ανησυχίες και τους φόβους του» για τρέχοντα ζητήματα της ελληνικής επικαιρότητας ή αν επεδίωξε, μέσω αυτής, να υπαγορεύσει στην ελληνική κυβέρνηση της «αριστεράς» που τόσο, όπως είπε, στηρίζει, το τι ακριβώς πρέπει να κάνει σε θέματα όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το όνομα των Σκοπίων και ο έλεγχος επενδύσεων από Ρωσικά συμφέροντα.

Το βέβαιον είναι ότι, ξέφυγε σκοπίμως, από τον θεσμικό του ρόλο, ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και μετέφερε δημόσια και ανερυθρίαστα την νέα «γραμμή» των υπερατλαντικών μας συμμάχων, για το τι «επιβάλλεται γενέσθαι» από την ελληνική κυβέρνηση στα καυτά αυτά θέματα.

Ο Αμερικάνος πρέσβης, που θεωρείται ότι χειρίσθηκε επιτυχώς την κρίση στην Ουκρανία το 2014 και κατόπιν τούτου ήλθε στη χώρα μας, εξέφρασε τους φόβους και την ανησυχία του, για το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος», μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, στο Αιγαίο.

Εδωσε, όμως, πάραυτα, τηn λύση για την αποφυγή αυτού του ατυχήματος, διατρανώνοντας ότι, «Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που έκανε η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια της επισκέψεως του Erdogan, ώστε να επανεκκινήσει και να εντατικοποιήσει τον διάλογο επάνω στην στρατιωτική εμπιστοσύνη, κτίζοντας κανάλια επικοινωνίας».

Στο βάθος «συνδιαχείριση» των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, υπό την σκέπη των ΗΠΑ, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος αντιαμερικανός-κακοήθης.

Εμμέσως πλην σαφώς, όμως, πήρε και θέση για το όνομα των Σκοπίων, επισημαίνοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, που ως γνωστόν προωθεί λύση σύνθετου ονόματος με τον όρο «Μακεδονία».

«Στηρίζουμε τον Μ. Nimetz και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Nimetz στις ημέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, μην αφήνοντας, ουσιαστικά, κανένα περιθώριο άλλης επιλογής στην ελληνική κυβέρνηση, που καμώνεται πως διαφεντεύει αυτή την καταχρεωμένη χώρα.

Ανησύχησε ακόμη και για την πώληση του ΟΛΘ στον εκ Ρωσίας προερχόμενο επενδυτή Ιβάν Σαββίδη αλλά και για την άδεια που δόθηκε πρόσφατα στον Κουφοντίνα.

Θα μπορούσε, πάντως, όλα αυτά να τα γράψει σ’ ένα non paper και να το δώσει στο Μαξίμου, για να πορευθεί αναλόγως και να μην εκτίθεται ως «γκαουλάϊτερ» της ελληνικής κυβερνήσεως, με τόσο άγαρμπο και …βιαστικό τρόπο!

Ότι είναι δουλάκια των Aμερικανών.
Καμμία αντίρρηση από τα γιουσουφάκια των αμερικλανών;

Αμφιβάλλω το αν αντιληφθήκατε ότι, τόσον με το ρεπορτάζ μου στο Reporter.gr για το ξεβράκωμα που έκανε ο Μοσχοβισί στους αριστεροχριστιανιστές όσον και το «από θέσεως» για τις παπαριές του Μίστερ Πάϊατ, αποδείχθηκε περίτρανα ότι:

  • Αυτή η τραβεστί κυβέρνηση, παρά τα φούμαρα, ουδέποτε διαπραγματεύθηκε για κάτι, φέσωσε την χώρα με επιπλέον 200 δις ευρώ και εφάρμοσε χωρίς αντίρρηση μνημονιακές δεσμεύσεις που την οδήγησαν στην φτωχοποίηση και στην …ψωμόλυσα.
  • Η ίδια αυτή κυβέρνηση είναι δουλάκι των Αμερικανών, εκτελει και θα εκτελεί άνευ αντιρρήσεως τις εντολές τους, τόσον σ’ ότι αφορά το «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων όσον και σ’ ότι αφορά τις σχέσεις της χώρας με τους Τούρκους και εν ολίγοις, δεν μπορεί να κλάσει χωρίς να ρωτήσει τους Αμερικανούς, για το τι κάνει ακόμη και στο εσωτερικό της.

Εσείς που την γουστάρετε, βροντοφωνάξτε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και ψάξτε να βρείτε το εργαλείο για να τους τα…κλάσετε.
Δύστυχοι ραγιάδες…

Νῖκος Ῥούσσης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ξεβρακώνοντας …«ἐθνοσωτῆρες»!!!

  1. Είναι αξιοπερίεργο πως ένας που δηλώνει παλαιός χρήστης του λόγου, δεν εχει ακόμη αντιληφθεί οτι ο σεβασμός στον αναγνώστη του απαιτεί να “συμμαζεύει” τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί. Αλλιώς, γνώση χωρίς ήθος πετάγεται στα αζήτητα. Μόνο σε απαίδευτους πνευματικά και ηθικά, ή διαταραγμένους ψυχολογικά παρατηρείται τέτοια φρασεολογία.
    Κείμενα με βάρος θέλουν συντάκτη με, γνώση οξύνεια και δούλεμα της γλώσσας. Εκτός αν γράφεις άρθρο για οπαδούς της μαύρης κερκιδας.
    Κοινώς πρέπει να ξεπεραστεί το σύνδρομο των μαθητών γυμνασίου που 9 στις δέκα λέξεις του λόγου τους καταλαμβάνει η λέξη μ@κ@κ@ς. Εκνευριστικό και κουραστικό.
    Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πειστούμε για ένα ακόμη μέλος της συνομοταξίας της πλειοψηφίας των εντοπίων δηλωμένων ως δημοσιογράφων με εμπειρικές σπουδές δημοτικού, περαστικών αποτυχημένων αποφοίτων απο ιδιωτικές σχολές κύρους ραπτοκοπτικής.

Leave a Reply