Ἰδιαιτέρας σπουδαιότητος συμβολισμοὶ (πρὸ τοῦ Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου!)

Δῶστε ἰδιαίτερη προσοχὴ στοὺς συμβολισμοὺς πρὶν νὰ ἀρχίσετε τὸν πόλεμο!  

Tο συνθηματικό κωδικό όνομα του αεροπλανοφόρου Harry Truman, που εστάλη στην Συρία είναι Lone Warrier (μετάφραση: μοναχικός πολεμιστής). Ο Harry Truman ήταν ο μοναδικός Αμερικανός πρόεδρος, που διέταξε δύο φορές πυρηνικό πλήγμα σε πόλεμο. Πώς θα φανταζόσασταν τον μοναχικό πολεμιστή με αμερικανική προέλευση ως εικόνα;

Στην δεύτερη εμφάνισή του, ίσως να ήταν κάπως έτσι:

Και δεν είναι μόνο η απειλή του πολέμου.

Ὀπως εύστοχα υποδεικνύει σε άρθρο του το Zero Hedge, o δείκτης S@P την περίοδο της κρίσεως με αφορμή τα γεγονότα στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα κατά την προεδρία του JFK την περίοδο 1962-1963 κινείται παράλληλα σήμερα επί προεδρίας Τrump.

ΠΗΓΗ

Εάν τα γεγονότα στην οικονομία και την πολιτική εξελιχθούν όπως τότε, θα πρέπει να αναμένουμε μία διόρθωση της τάξεως του 26% προς τα κάτω και την απομάκρυνση ενός Αμερικανού Προέδρου, όταν τα πράγματα επανέλθουν στο κανονικό.

Στο παραπάνω διάγραμμα απεικονίζονται αναλογικά οι κινήσεις του S@P κατά τις ισάριθμες ημέρες διαπραγματεύσεων των Προεδριών JFK και Τrump.

O δείκτης τότε από 128,94 είχε φθάσει στο 94,94 στις 26 Ιουνίου του 1962.

Επανήλθε σε παρόμοια αρχικά επίπεδα (126,31) την ημέρα, που δολοφονήθηκε ο JFK (22 Nοεμβρίου 1962).

Ο πρόεδρος Trump κινδυνεύει στο προσεχές μέλλον να παραπεμφθεί σε διαδικασία απομακρύνσεως με παραπομπή στην Δικαιοσύνη (Impeachment).

ΠΗΓΗ

Ο πρόεδρος Clinton, που ευρέθη σε παρόμοια θέση για ένα σεξουαλικό σκάνδαλο με την Μόνικα Λεβίνσκι, «καθάρισε» κάνοντας πόλεμο στην Σερβία.

ΠΗΓΗ

Ίδιες περιστάσεις στην πολιτική και την οικονομία και παρόμοιες «λύσεις»;

‘Η μήπως σήμερα κάτι έχει αλλάξει στρατηγικά και δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμη;

John Drake

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply