Διπλοεορτάζοντας

Εκτός από την ονομαστική μου γιορτή σήμερα, γιορτάζω και την 12η επέτειο από την ημέρα που εγκατέλειψα το Μπουρδελιστάν, μ’ ένα δίχρονο αγοράκι στην αγκαλιά και την γυναίκα μου, αφήνοντας το μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο στις Τράπεζες.

Ήλθα εδώ με δυό χιλιάρικα (ευρώ) στην τσέπη που έλεγε και ο Μαργαρίτης και την εγγύηση των 600 ευρώ τον μήνα που έπαιρνα τότε από το «Ποντίκι» και των 800 ευρώ που έπαιρνα ως ανταποκριτής Τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελλάδα.

Δεν πρόλαβα, καλά-καλά, να φθάσω και με παρέμβαση της Ντόρας, που ενοχλήθηκε από συνέντευξη μου στην τηλεόραση της Ζούγκλας, όπου επανέφερα στο προσκήνιο την μίζα-μαμούθ που εισέπραξε το μπουρδελόσογο, για την πώληση της ΑΓΕΤ στην Καλτεστρούτσι, το Συμβούλιο της Ευρώπης μ’ έκανε «ξού» από μία θέση που υπηρέτησα, υπέρ το δέον επαρκώς, για μια δεκαετία.

Ακολούθησε και ο Δελατόλλας που, ένα χρόνο μετά, για να μην χαλάσει κι’ αυτός την «καρδούλα» της φίλης του της Ντόρας, με απέλυσε, άνευ αποζημιώσεως.

Μένοντας «ρέστος»” από πηγές εσόδων, πλάκωσα τις επιστολές, προς πάσα κατεύθυνση και με το επιχείρημα ότι πλέον είμαι μόνιμος κάτοικος Στρασβούργου και με μεγάλη εμπειρία και διασυνδέσεις, ζητούσα θέση ανταποκριτή.
Δέχθηκε το ΑΠΕ (με 500 ευρώ τον μήνα με ΔΠΥ), δέχθηκε η αδικοχαμένη «Ελευθεροτυπία», δέχθηκε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (κι’ αυτό με 500 ευρώ τον μήνα, που αργότερα μου τα έκανε 900 ευρώ λόγω των δημοσιογραφικών μου επιτυχιών) και δέχθηκε και η κρατική τηλεόραση (ΡΙΚ) της Κύπρου, στην οποία μετέδωσα πλείστες όσες τηλεφωνικές ανταποκρίσεις.

Την «Ελευθεροτυπία» την έκλεισαν άπονες εξουσίες, ήλθε ο Σύριζας στην κυβέρνηση στην Ελλάδα και με έδιωξαν από το ΑΠΕ, για εκείνα τα έρημα καρότα που έβαζε ον κάμερα ο Γαβρίλης στον κ@λο του και κατόπιν μυστικών παρεμβάσεων, με απέπεμψαν, με το αιτιολογικό της κρίσεως, κι από τα κυπριακά μέσα.

Αναγκάσθηκα να βγώ στημ σύνταξη και για να μην χαθώ από την πιάτσα, να στέλνω ανταποκρίσεις στον Ρεπόρτερ και στην Ζούγκλα.

Στο μεταξύ η δουλειά που είχε βρεί η γυναίκα μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κινδύνευσε δύο φορές, από τις ρουφιανιές του Έλληνα πρέσβη Περράκη, που την «κάρφωσε» οτι και καλά μου δίνει πληροφορίες που τις δημοσιεύω στην Ελλάδα.
Ευτυχώς οι ξένοι δεν μάσσησαν και η γυναίκα εξακολουθεί να εργάζεται και να …μεγαλουργεί, ο γιός μου είναι ήδη 14 χρονών, μιλάει ήδη τρείς γλώσσες (Γαλλικά, Γερμανικά, Αγγλικά) κι’ ετοιμάζεται να μπουκάρει στο Λύκειο, κι’ εγώ εξακολουθώ να έχω γραμμένους στ’ @ρχίδια μου την Ελλάδα και τους Έλληνες, καθώς και όλες τις κυβερνήσεις που έβγαλαν, αυτή την δωδεκαετία.

Σήμερα, λοιπόν, έχω διπλή γιορτή και να ξέρετε ότι ο Νικολάκης δεν πρόκειται, όσο ζεί και όσο χρειάζεται να δεί το παιδί του να προκόβει, να χαθεί.

Αντε γειά τώρα.

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

4 thoughts on “Διπλοεορτάζοντας

  1. Οἱ χειρότερες περιπτώσεις εἶναι τὰ “στελέχη” τοῦ ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν. Ὑπάρχουν καὶ ἐξαιρέσεις βέβαια ἀλλὰ πολὺ μικρές…

  2. Απαράδεκτος. Χαραμοφάης της ναζιστικής ΕΕ, βγαζβγ γλώσσα οταν δεν τρωει όσα θελει. Επι πλέον εορτάζει εβραιστι υβριζει την Ελλάδα αντί των πολιτικών και ξαναγλειφει την ΕΕ για την γυναίκα του. Κοπρόσκυλο

    • Ἔτσι τόν ἀντιλαμβάνεσαι; Ἐὰν ναί, καλῶς κάνεις γιὰ ἐσέναν.
      Ἐμεῖς πάλι τὸν ἀντιλαμβανόμεθα ὡς φωνὴ ἀληθείας, ποὺ ἀνεξαρτήτως τῶν προσωπικῶν του ἰδεολογιῶν, ἐξακολουθεῖ νὰ τὴν ὑπηρετῇ. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἐὰν ἦταν αὐτὸ ποὺ ἰσχυρίζεσαι, τότε δὲν θὰ εἶχε καταπιῆ καὶ τόσες ἀπολύσεις.

  3. Εἶναι γουρούνι – ὄχι ἁπλῶς ἀπαράδεκτος. Ἄχρηστα σκουπίδια εἶναι -περίπου-ὅλοι τους. Καὶ γιὰ μὴ ξεχνᾶμε τὴ ρήση τοῦ Ντοστογιέφσκυ, τὴν ξαναλέμε: “Ὁ χειρότερος Ἰουδαῖος εἶναι ὁ -δῆθεν- Χριστιανὸς ποὺ ὑποστηρίζει τὸν Ἰουδαῖο”.

Leave a Reply