ὁ τσίπι τσίπι Τσίπρας…

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να πω ένα μπράβο στην Αλέκα Παπαρήγα του κολλημένου Κ.Κ.Ε, τον Γιώργο Καρατζαφέρη τού κολλημένου ΛΑ.Ο.Σ και τον Αντώνη Σαμαρά, που ορίζει το κολλητάρι τού ΠΑ.ΣΟ.Κ, τη Ν.Δ. Κι αυτό, γιατί όλοι αυτοί πήγαν και συνάντησαν τον πρωθυπουργό όταν αυτό τούς ζητήθηκε.

Εκείνος ο περίεργος ο Τσίπρας, αν ξαναζητήσει συμμετοχή στις εκλογές, πρέπει να του αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα. Αλλά σιγά μην είχε νόμους περί ασυνέπειας το κράτος-προτεκτοράτο που καπηλεύεται τον όρο Ελλάς, ενώ είναι γεμάτο Ρωμιούς και πράκτορες. Αν υπήρχαν τέτοιοι νόμοι δεν υπάρχει άνθρωπος στη βουλή που θα διατηρούσε πάνω από όσο κρατάει μια προεκλογική εκστρατεία τα πολιτικά του δικαιώματα.

Το ηθικό παράπτωμα τού περίεργου σε σχέση με τους απέχοντες των εκλογών, είναι τεράστιο. Γιατί ο απλός ψηφοφόρος δεν πήγε στις κάλπες διαμαρτυρόμενος, επειδή δεν υπήρξε η υποψήφια φωνή η οποία θα τον αντιπροσώπευε. Ο περίεργος όμως, όχι απλά αντιπροσωπεύει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους οι οποίοι ξελαρυγγιάζονται άδικα στους δρόμους χωρίς να φτάνει λέξη στα αυτιά τής εξουσίας, αλλά πληρώνεται από όλους συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων εκατομμυρίων που δεν τον ψήφισαν, προκειμένου να εκφράζει την άποψή του. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, αν συμμετέχεις άρα και πιστεύεις στο υπαρκτό πολιτειακό σύστημα τής Ελλάδας, -κάτι που οι απέχοντες ψηφοφόροι δε θα σου βεβαιώσουν για τον εαυτό τους- πρέπει αν μη τι άλλο να δίνεις και το αίμα σου ώστε να προσπαθήσεις να επηρεάσεις τα μελλούμενα όσο μπορείς. Ακόμη κι αλλάζοντας ένα γράμμα σε ένα νόμο. Και δε μπορεί. Ο μεγαλοπερίεργος συναίνεση ζητούσε. Κάτι θα προσέφερε και σε σένα, άρα και στους ψηφοφόρους σου αν πήγαινες. Αλλά δεν πήγες. Απλά πράγματα. Όπως και να ‘χει φιλαράκι πληρώνεσαι για να είσαι εκεί και να εκφράζεις τις θέσεις των ψηφοφόρων σου. Όχι για να λες εξυπνάδες  περί χειραψιών. Θα εξακολουθήσω λοιπόν να σε θεωρώ πατερίτσα του δικομματισμού, ότι κι αν τραγουδάς. Και θα ξέρω καλά, πως κακώς έχεις το δικαίωμα τού εκλέγεσθαι. Γιατί μόνο ο μισθός σου σε τέτοιες στιγμές αποδεικνύει το ότι εκλέχτηκες.

ἀπό τόν φίλο  ΘΟΡΥΒΩΞ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply