Νὰ γιατὶ μᾶς βγῆκε «συνταγματικὸ» τὸ μνημόνιον!


Ν_ γιατ_ μ_ς βγ_κε _συνταγματικ__ τ_ μνημόνιον!Εντελώς απροκάλυπτα και προκλητικά γίνονται κάποια πράγματα στην Ελλάδα και μάλιστα μπροστά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών!

Ένας από τους ανθρώπους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που πριν λίγες εβδομάδες απεφάνθη ότι το Μνημόνιο είναι Συνταγματικό, παραιτήθηκε από την θέση του για να πάει στο πλευρό του Παπανδρέου!

Πρόκειται για τον Νο2 στο ΣτΕ, ο αρχαιότερος αντιπρόεδρός του και επί σειρά ετών πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος, Γεώργιος Σταυρόπουλος.

Θέλετε να μάθετε και το καλύτερο; Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση δεν είναι ακριβώς το Μνημόνιο Ι ή το ΙΙ που μας έρχεται.

Ο κ. Σταυρόπουλος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, ειδικά εν όψει της εξαγγελθείσας αναθεώρησης του Συντάγματος!

Όπως έχουμε ξαναπεί στο ΟΛΥΜΠΙΑ, ο Παπανδρέου θα φέρει το δημοψήφισμα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τέτοιο τρόπο ώστε να “βγάζει λάδι” ό,τι παράνομο έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα!

Ο Γ. Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1971. Στο βαθμό του αντιπροέδρου προήχθη τον Ιούνιο του 1999, ενώ θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα (εάν δεν παραιτείτο) σε δύο χρόνια, αλλά προτίμησε να πάει στο πλευρό του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2009 είχε παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος (τότε) του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Ανεμογιάννης, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Ένα “έγκλημα” δηλαδή, προμελετημένο σε όλο του το μεγαλείο, αφού τον Οκτώβρη του 2009, τον ίδιο μήνα που ανέλαβε καθήκοντα το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία με το “Λεφτά Υπάρχουν”!

Όπως είχε πει και ο Στρος Καν, ο πρωθυπουργός είχε δουλέψει “υπογείως” με το ΔΝΤ, προκειμένου να ετοιμάσει το έδαφος για την έλευση του ταμείου στην Ελλάδα! Συνεπώς, το έδαφος για το απεχθές Μνημόνιο, προετοιμαζόταν και νομικά τουλάχιστον 7 μήνες πριν υπογραφεί! (Ὀλυμπία)

Ὁμολογῶ πὼς τὸ περίμενα! Ὅλοι μας τὸ περιμέναμε! Διότι δὲν γίνεται νὰ συζητᾶμε γιὰ κράτος ἀδίκων καὶ δικαστήριον δικαίου. (Ἂς θυμηθοῦμε λίγο καὶ τὸν 70άρη ποὺ τιμωρήθηκε μὲ 10ετῆ φυλάκισι διότι ….ἀμύνθηκε στὸν ληστή!!! Ἦταν τὸ προεόρτιον!)

Μόνον ποὺ ἐτοῦτοι ἔχουν τόσο πολὺ ἀποθρασυνθεῖ, ὡς τε νὰ προκαλοῦν δίχως κανένα πρόσχημα καὶ τὴν ἀντίληψί μας καὶ τὴν λογική μας. Ἴσως εἶναι καλλίτερα ἔτσι… Ἴσως τελικῶς νὰ ὠθοῦν τὶς καταστάσεις νὰ συμβοῦν ταχύτερα. 

Ἐμᾶς ὅλους τοὺς ἁπλοῦς πολῖτες σίγουρα μᾶς ξεβολεύει κάτι τέτοιο. Διότι συντόμως θὰ κληθοῦμε νὰ γίνουμε καὶ δικαστές, καὶ δικηγόροι, καὶ φύλακες, καὶ κυβερνῆτες, καὶ τιμωροί. Ἴσως ἀκόμη καὶ δήμιοι…. Κάτι ποὺ δὲν θὰ ἤθελα… Ἀλλὰ δυστυχῶς, δὲν θὰ τὸ ἀποφύγουμε ὡς φαίνεται…

Φιλονόη.

(Visited 11 times, 1 visits today)
One thought on “Νὰ γιατὶ μᾶς βγῆκε «συνταγματικὸ» τὸ μνημόνιον!

  1. Τὸ ἐρώτημα ἐν προκειμένω δὲν εἶναι τὸ μνημόνιον καὶ ἄν μᾶς βγῆκε συνταγματικὸν ἤ ὄχι, ἀλλὰ αὐτὴ ἥ ἴδια ἡ Δικαιοσύνη ἡ ὁποία τυφλωθεῖσα ἀπὸ τὰ δύο τέκνα τῆς Στυγὸς τὸ Κράτος καὶ τὴν Βίαν τείνει νὰ καταστῆ ἄθυρμα εἰς χείρας ἐπιτειδίων, ἀλητηρίων καὶ ἐξουσιαστῶν.
    Καὶ ἐμεῖς ἀσχολούμεθα μὲ μνημόνια!….

Leave a Reply