Κατὰ ΘΟΡΥΒΩΞ: ἡ γέννησις ἑνὸς ἔθνους-κράτους.

Ὁ φίλος ΘΟΡΥΒΩΞ γράφει πάλι μὲ τὸν δικό του, μοναδικό τρόπο. (Ἀπορῶ, πότε προλαβαίνει;)

Συμφωνῶ στὶς γενικές γραμμές τοῦ κειμένου καὶ θὰ συμπληρώσω πώς μόλις πρό μερικῶν ὡρῶν ἔκλεισα μίαν συζήτησι μὲ ἀνάλογο θέμα. Πιστεύω πώς ἔφθασε ἡ στιγμή νὰ ἀποφασίσουμε γιὰ τὸ ἐὰν θέλουμε νὰ εἴμαστε Ῥωμιοί ἢ Ἕλληνες. Προσωπικῶς ἐπιλέγω τὸ δεύτερο. Ἀλλὰ θὰ πρέπῃ καὶ αὐτοὶ ποὺ θὰ ἐπιλέξουν τὸ πρῶτο, σιγὰ σιγὰ  νὰ ἀποχωροῦν. Μᾶς κούρασαν.

Τέλος, κατὰ τατσοπουλοβερέμιο λογική, ὅταν οἱ Ἀλβανοί ἔκτιζαν πόλεις, οἱ Ἕλληνες εὐημεροῦσαν. Ἴσως καὶ νὰ ἦταν ἔτσι. Ἀλλὰ ἐὰν ἦταν ἔτσι, θὰ πρέπῃ νὰ τὸ ἀποδείξουν. Δὲν γίνεται νὰ ἔχουμε καταγράψει ὡς λαός τὴν ἔκφρασι: «ἔγινε Τοῦρκος» καὶ νὰ τὴν καταγράψαμε γιὰ νὰ γελᾶμε. Κάποιον τρόμο κρύβει ὅλο αὐτό. Καὶ σίγουρα ὁ τρόμος δὲν πηγάζει ἀπό εὐημερία.

Φιλονόη.

Από όλη την ιστορία με τη σειρά τού ΣΚΑΙ για την επανάσταση, εξάγονται αρκετά συμπερασματάκια.

Α. Η “γέννηση ενός έθνους-κράτους” είναι τελείως λανθασμένη έκφραση. Μόνο κράτος γεννήθηκε. Το έθνος υπήρχε. Όχι, δεν ήταν ελληνικό όπως ούτε σήμερα είναι. Ρωμαίικο ήταν. Όταν αναστηθεί το ελληνικό έθνος, παρακαλώ ενημερώστε με. Εκτός κι αν δεν έχετε χρόνο επειδή πρέπει πρώτα να παρακολουθήσετε όλα τα τουρκικά σήριαλ και τα ρηάλιτυ της “ελληνικής” τηλεόρασης που φυσικά προέκυψαν από την “ελληνική” παιδεία παραγωγών και τηλεθεατών.

Β. Το αλφάβητο τής γλώσσας τού Τατσόπουλου, έχει 26 γράμματα. Τα 24 τού ελληνικού, το s και το h. Διαφορετικά δε μπορείς να προφέρεις στη θέση του “οκτακόσια” το πολυακουσμένο πλέον στη σειρά “οχτακόshα”. Περίεργο έτσι; Μας διδάσκουν τα λάθη μας κάποιοι που δε μπορούν ούτε τη χρονολογία τής επανάστασης να προφέρουν στη μητρική τους γλώσσα και αρέσκονται στο να την προφέρουν με αλβανική προφορά.

Γ. Το τελευταίο που πρέπει να επισημανθεί, είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό στην πίστη των φίλων και των εχθρών της σειράς. Και οι δύο ασχολούνται περισσότερο απ΄ όσο πρέπει με το παρελθόν. Γιατί ότι κι αν είναι επί το πλείστον οι σημερινοί κάτοικοι τής ελληνικής χερσονήσου, Έλληνες, Αλβανοί, Σλάβοι, Τούρκοι, Αφρικανοί, ή Κινέζοι, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει το προς τα πού πρέπει να πορευθούν κι όχι το από πού έρχονται. Όπως έχει περισσότερη σημασία υπέρ ποιου ιδεατού έθνους αγωνίζονταν οι επαναστάτες παρά το τι ρούχα φορούσαν. Άλλωστε προφανώς κάποια στιγμή, όταν δε θα είναι πια ταμπού η χρήση των γενετικών πληροφοριών που μπορούν να δώσουν οι σκελετοί των αγωνιστών, θα μάθουμε όλα τα υπόλοιπα μικρά. Και τότε ίσως συμφωνήσουμε όλοι μαζί πως το ότι οι Αλβανοί έχτιζαν πόλεις στην Ελλάδα, σημαίνει πως οι Έλληνες ευημερούσαν. Ίσως πάλι, τα αποτελέσματα να μη μας επιτρέψουν να συμφωνήσουμε.

Δ. Η ουσία είναι μία. Η επανάσταση δεν έχει τελειώσει ακόμη. Όχι, μέχρι και ο τελευταίος σκυμμένος Ρωμιός ή να γίνει Έλληνας, ή να μας αδειάσει τον τόπο.

ΘΟΡΥΒΩΞ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

49 thoughts on “Κατὰ ΘΟΡΥΒΩΞ: ἡ γέννησις ἑνὸς ἔθνους-κράτους.

  1. Περί ρωμαίικου και (((( ελληνικού )))) κράτους ο λόγος .
    Χθες ημέρα απεργίας του ησαπ και των μμε κάποιοι ; έστειλαν τις μπουλντόζες να διαλύσουν τον βωμό των δώδεκα θεών και του ελέους και να τσιμεντάρουν τα απομεινάρια του , δυστυχώς γι αυτούς υπήρχε στον χώρο περιφρούρηση και με την απειλή του αυτοφώρου σταμάτησαν τις ( εργασίες ) .
    Όσοι θέλουν μπορούν ακόμα να αποκαλούν αυτό το κράτος ελληνικό .

  2. ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :
    1)Μόνο κράτος γεννήθηκε. Το έθνος υπήρχε. Όχι, δεν ήταν ελληνικό όπως ούτε σήμερα είναι. Ρωμαίικο ήταν. Όταν αναστηθεί το ελληνικό έθνος, παρακαλώ ενημερώστε με. ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ (ΚΟΛΟΛΟΤΡΩΝΗΣ-ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ κλπ) ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ
    2)Διαφορετικά δε μπορείς να προφέρεις στη θέση του “ οκτακόσια” το πολυακουσμένο πλέον στη σειρά “ οχτακόshα
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ-Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣΤΕ ΑΒΙΑΣΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗ (ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ)
    3)Σημασία έχει το προς τα πού πρέπει να πορευθούν κι όχι το από πού έρχονται. ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ . ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ . Η ΑΠΟΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ
    AYTA .

    • Ὀρθές παρατηρήσεις.
      Ὅμως Κολοκοτρώνης, Ἀνδροῦτσος, Καραϊσκάκης, Μπότσαρης καὶ δεκάδες ἄλλοι, μὲ τὴν ἔννοια ποὺ τὸ θέτει ὁ ΘΟΡΥΒΩΞ ἦταν Ῥωμιοί.
      Ἀρχή πάντων ἐπίσκεψις ὀνομάτων. Νὰ καταλάβουμε τὶ ἐννοεῖ καὶ μετὰ νὰ τό συζητήσουμε.

  3. ΜΑ ΤΟ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ : Το έθνος υπήρχε. Όχι, δεν ήταν ελληνικό όπως ούτε σήμερα είναι. Ρωμαίικο ήταν. Όταν αναστηθεί το ελληνικό έθνος, παρακαλώ ενημερώστε με.

  4. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ , ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ , ΤΟ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ , Ο ΠΕΤΡΟΜΠΕΗΣ , Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ κλπ. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΠΤΟΥΝ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΜΕΡΑΫΕΡ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ

    • Τὸ ζήτημα εἶναι ὅτι συμφωνῶ καὶ μαζύ σου καὶ μαζύ του. Γιὰ ἄλλους λόγους. Ξέρω τίς θέσεις του. Γιὰ ἐτοῦτο ἐπιμένω στὸ «ἀρχή πάντων ἡ ἐπίσκεψις ὀνμάτων». Θὰ πρέπῃ νὰ ξέρουμε πὼς τὸ ἐννοεῖ. Πάντως καλά κάνεις καὶ τὸ σημειώνεις.

  5. Με ψάχνει κανείς;
    Το έθνος δεν είναι μόνο αίμα. Και όπως φαίνεται από την αλβανική μου προπαγάνδα, νομίζω πως όποιον αγωνιστή και να πιάσεις ελληνικό αίμα θα βρεις σε αυτόν. Ο κόσμος όλος είναι γεμάτος Έλληνες. Στο αίμα μόνο. Από κει και πέρα, όποιος νομίζει πως ο Έλληνας έχει κράτος να πιαστεί ας μας το πει. Γιατί μας τα ‘χουν κάνει τούμπανο με την “ελληνική” παιδεία, για την οποία ρωτάω συχνά. Με πόση γυμναστική, πόση μουσική, πόση φιλοσοφία, πόση λογική, πόση διδαχή μιας κριτικής και ελεύθερης σκέψης έχουμε το θράσος να βαπτίζουμε αυτό το ρωμαϊκό έκτρωμα “ελληνική” παιδεία; Και πόσο θράσος έχουμε να πιστεύουμε σε διαχρονικές παρουσίες ελληνικής σκέψης όταν επί 800 χρόνια στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία γράφονταν μόνο βίοι αγίων; Ψιλοεβραϊκή προπαγάνδα το βλέπω αυτό… (Δε φταίω εγώ. Δεν έχυσα το πρώτο αίμα)

    Όσο για τα περί διαλέκτων, αν πιστεύουμε πως ο λαός πρέπει να άγει τη γλώσσα κι όχι οι δάσκαλοί της, με γεια μας. Με αυτή τη λογική καταντήσαμε σήμερα, η γλώσσα τού Μακρυγιάννη να έχει συμβατότητα περισσότερο με την αρχαία, παρά με τη δημοτικιά έστω κι αν η πρώτη απέχει δεκαπλάσιους αιώνες περισσότερο… Επειδή κάποια στιγμή αποφάσισε το κράτος να άγει ο αμόρφωτος λαός την επίσημη γλώσσα.

    Δε μας επιτρέπεται να εξωραΐζουμε το παρελθόν. Το παρελθόν υπάρχει για παραδειγματισμό. Όχι για δημιουργίες δογμάτων που μας απομακρύνουν από την αρετή.

    Κι αν ιστορικά θεωρήσουμε αποδεκτή την άρνηση από τους Ρωμαίους τής πρότερης ελληνικής σκέψης, ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν πρέπει να είναι αποδεκτή σήμερα η άρνηση τής ρωμαϊκής βλακείας από όσους σήμερα θέλουν να δημιουργηθεί μία πραγματική αυτή τη φορά Ελλάδα.

    Μία Ελλάδα που επιτέλους θα σηκώσει ψηλά τα μάτια μετά από χιλιάδες χρόνια και θα κοιτάξει άφοβα φίλους και εχθρούς αντί να σκύβει το κεφάλι κάθε φορά που ένας Ούνος την αποκαλεί τεμπέλα επειδή δε δουλεύει ακόμη περισσότερο για να πληρώσει τις τοκογλυφικές εταιρείες του.

    Το παρελθόν που αποδεικνύει τη συνέχεια, εδώ είναι και μιλάει από μόνο του. Με ποια εποχή τής “διαχρονικής” παρουσίας μας όμως είναι συμβατό; Δε θες να γκρεμίσεις τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος φίλε; Ούτε μια χούφτα από τους κόπρους τού Αυγεία; Αν βλέπεις σε μένα εχθρό και αλβανική προπαγάνδα οκ. Εγώ στο δικό μου ιστολόγιο όπως και να ‘χει θα συνεχίσω να έχω σύνδεσμό σου γιατί σας γουστάρω όλους που σκέφτεστε και ονειρεύεστε. Γιατί ξέρω πως ονειρεύεστε κάτι καλύτερο. Όχι ένα μέλλον όπου θα τρώμε τα ίδια @@@@ με φράουλες τού παρελθόντος. Και συγνώμη που με ενδιαφέρει η πραγματική γλώσσα και οι αρχέτυπες ρίζες της, επειδή θεωρώ την ελληνική συμπαντική. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά κάτι με μαγεύει εκεί και επειδή κανείς δε μου έδωσε ελληνική παιδεία προσπαθώ να ψαχτώ μόνος μου και ίσως τελικά και να κάνω αλβανική προπαγάνδα. Σε ενόχλησε η φανερά ανάλαφρη αναφορά στο οχτακόshα; Ίσως αύριο το αποδεχτώ. Ίσως και να σταματήσει να με ενοχλεί ακόμη και το τοπωνύμιο “άνω Λιόσια”. Ή μήπως liosha ή όπως αλλιώς τον έλεγαν τον τσιφλικά ή ότι άλλο ήταν;
    Δε μου επιτρέπω να ανέχομαι μία πολιτισμική κατοχή χάρην μίας καθ’ όλα άχρηστης “ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ”. Ο Έλληνας δεν έχει ανάγκη κανένα “Βυζάντιο” για να λάμψει. Πρέπει μόνο να διαπιστώσει τα λάθη τής αρχαιότητας, τής τελευταίας ιστορικά ελληνικής παρουσίας, που οδήγησαν στη Βυζαντινή σκλαβιά κάπου ανάμεσα στα δυο χιλιάδες χρόνια ξένης υποταγής. Κι αυτό για να γίνει, πρέπει να αδειάσουμε τα μυαλά μας και να τα δούμε όλα από την αρχή. Γιατί πολύ αίμα από τότε κυλάει στις φλέβες μας. Τόσο ώστε να μας ενοχλεί όχι μόνο το sh στις διαλέκτους, αλλά ακόμη και τα ονόματα των ημερών τής εβδομάδας που εβραιόπληκτα ονοματίσαμε έτσι. Κι έτσι, Για τους Γάλλους σήμερα είναι η μέρα τής Αφροδίτης, ενώ για μας η παρασκευή τού Σαββάτου. Βλέπεις, πρέπει να παρασκευαστεί η αυριανή αφού ο λαός που μας επέβαλε αυτά τα ονόματα, συνηθίζει να μη πηγαίνει ούτε τουαλέτα… Μέσω των διαχρονικών συνεχιστών του Ελληνισμού έγιναν όλα αυτά; Να ‘ταν και τα μόνα…

  6. Βρε έχετε καταλάβει ότι έχουν μαζευτεί κάποιοι πολίτες και κρατούν βάρδιες προσπαθώντας να σώσουν τις αρχαιότητες από το κράτος που λέγετε ελληνικό ; ελληνικές αρχαιότητες όχι μογγολικές ελληνικές .
    Σε ποιο ρημάδι κράτος του κόσμου εκτός από το Αφγανιστάν των ταλιμπαν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο ; για ποια Ελλάδα μιλάτε ; και για ποιους έλληνες λέτε ;

  7. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
    ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ (ΟΥΔΕΙΣ ….ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΟΙΔΟΣ)
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ)
    Η ΔΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ , ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΡΙΛΙΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ(ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΗ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ). ΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΣΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ . ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ a la carte .
    ΕΑΝ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ (Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα
    έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι.
    Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος.
    πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.
    (Ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα)
    “Η εθνική των Ελλήνων ανεξαρτησία αποφασίζεται από το θείον δίκαιον, διότι ο πόλεμος αυτών είναι θρησκευτικός. Άλλως ήρκει ν’ αρνηθώσι την θρησκείαν του Χριστού και ευθύς ελάμβανε τέλος η πάλη των…”(Ν. Σπηλιάδης στα Απομνημονεύματά του τόμ. Β’ (1972), σ. 576)

    Έγραψα γυμνή την αλήθεια, να ιδούνε όλοι οι Έλληνες ν αγωνίζονται για την πατρίδα τους, για τη θρησκεία τους·
    Και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και να εργάζονται στο καλό της πατρίδας τους, της θρησκείας τους και της κοινωνίας- ότι θα είναι καλά δικά τους.
    «Είχα δυο αγάλματα» σημειώνει ακόμα «περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια -φαίνονταν οι φλέβες, τόση εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο, τά ‘χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στʼργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων· χίλια τάλαρα γύρευαν […]. Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα:Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γιαυτά πολεμήσαμε» (Β΄ 303).
    Μακρυγιάννης}ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ , ΣΕΒΑΣΤΗ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΜΝΗΣΗ (ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦ`ΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ) ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ , ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΣΟΥ ΤΙ ΘΡΗΣΚΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ , ΩΣΤΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ (ΣΥΜΜΑΧΟΣ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ)

  8. Ο Γέρος μιλούσε με τη γνώση και τα δεδομένα τής εποχής του. Και σίγουρα σήμερα δε θα έκλεινε τα μάτια στα όσα από τότε έχουμε μάθει. Αλλά πάλι, αν σήμερα ζούσε, πάλι έτσι θα μιλούσε στους χριστιανούς. Αρκεί να τους ωθούσε σε υπέρ Ελλάδος μάχες.

    Και ΝΑΙ. Το έθνος είναι ΚΑΙ πνεύμα. Και το χριστιανικό δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό. Γι αυτό θα εξακολουθήσω να θεωρώ πως ο σημαντικότερος εχθρός του Έλληνα είναι ο Ρωμιός. Γιατί Έλληνες και Ρωμιοί, το αίμα το έχουν. Το σκύψιμο που αρχικά επέβαλε και στη συνέχεια δίδαξε η Ρώμη, ήταν είναι και θα είναι ο κυριότερος εχθρός τού άφαντου ακόμη Ελληνισμού. Κι όταν το σκύψιμο βρίσκει οπαδούς και στις μέρες μας, καληνύχτα.

    Εγώ χώρισα τους Έλληνες βάσει θρησκείας; Πότε έγινε αυτό; Ρωμιός για τους Τούρκους μπορεί να σήμαινε χριστιανός. Και σίγουρα δε σήμαινε μόνο Έλληνας χριστιανός, αν κάτι σημαίνει αυτό. Για τους Έλληνες ιστορικά σημαίνει αυτόν που φοβισμένος αρνείται την ελληνική του ιδιότητα για να μην τον σκοτώσουν τα καλόπαιδα τού Βυζαντίου. Κι από τότε θα σημαίνει για πάντα τον σκυμμένο.

    Κι αφού κατάλαβες πως δε με εκφράζουν οι Κολοκοτρώνης και Μακρυγιάννης, κλείνουμε εδώ, αφού διάλογος γίνεται μόνο όταν ο άλλος σε ακούει. Και συ προφανώς στις λέξεις κυνηγάς να βρεις ό,τι εχθρεύεσαι κι όχι ότι αλήθεια λέει ο συνομιλητής σου. Και δεν είναι καιρός για εμφυλίους. Αν τον θές κάν’τον μόνος σου.

  9. Τελικά δε βάζω γλώσσα. Δηλαδή για να καταλάβω αν ΔΕ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ελληνική την Οθωμανική αυτοκρατορία το έθνος χάνει τη συνέχειά του; Μη τρελαθούμε. Που θα βάλω στην ιστορία των Ελλήνων το μεγαλύτερο δυνάστη και κυνηγό τού Έλληνα. Το έθνος χάνει τη συνέχειά του όταν χάνεται το πνεύμα το ελληνικό. Ευτυχώς ακόμη υπάρχει λίγο…

  10. Και στο κάτω κάτω ο Έλληνας πάντα μα πάντα ήταν αναζητητής τής αλήθειας. Και του ωραίου. ΑΝ το Βυζάντιο έχει κάτι ωραίο και αν στέκει η ελληνικότητά του και δεν είναι ένα τεράστιο αστείο, τότε πάω πάσο. Έλληνας και χριστιανός δε γίνεται. Ας το πάρουμε χαμπάρι. Και ακόμη περισσότερο δε γίνεται Έλληνας και σκυμμένος. Έλληνας και Ρωμιός.

  11. Και τι λέγαμε κάποια στιγμή φωνάζοντας; “ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ” Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ. Αν δεν ξέρουμε πως η παπαρηγοπουλική “διαχρονική παρουσία” εξωραΐζει το Βυζάντιο, είμαστε έτοιμοι για ακόμη μεγαλύτερες σκλαβιές.

    • Και ευτυχώς κάποιοι ξέρουν καλά πως προέρχονται από το γιο τού Δευκαλίωνα. Όχι από τον Αδάμ και την Εύα. Και ξέρουν πως στο Βυζάντιο ήταν σκλάβοι. Και πως σήμερα οι διπλανοί τους Ρωμιοί βάζουν κι άλλα λουκέτα κάθε μέρα στις αλυσίδες τους. Βούτυρο θα τις κάνουμε όμως σε μερικά χρονάκια. Γιατί νισάφι.

      • Ποιες δουλειές τέτοια ώρα που γύρισα; Πρωί πρωί με την αυγή. Καληνύχτα Φιλονόη. Γράφε γράφε. Διαφωνώ σε πολλά όπως ξέρεις, αλλά γράφε. Γράψτε όλοι. Φωνάξτε. Γιατί εδώ έχουμε πόλεμο. Μεταξύ μας μη πιαστούμε και όλα θα γίνουν. Και ξέρεις τι εννοώ μεταξύ μας. Ούτε αριστεροί με δεξιούς, ούτε χριστιανοί με 12θεϊστές ούτε κανείς. Με μόνη ιστορική σημαία τις Πλαταιές αντιμετωπίζεται αυτό το πράγμα που συμβαίνει. Αλλά πολύ φοβάμαι πως θα ξελαρυγγιάζομαι άδικα. Γιατί μιλάω για ομόνοια Ελλήνων και οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ούτε τι εστί Έλλην. Η διαχρονική παρουσία του ελληνικού πνεύματος μου θυμίζει ποδοσφαιρική συζήτηση. Σα να λέμε “α εμείς πάμε σε όοοοολα τα εκτός έδρας παιχνίδια ενώ εσείς…” Και δε χρειάζεται αυτή η βλαμμένη διαχρονική παρουσία. Το αίμα μιλάει μόνο του. Ας το αφήσουμε ελεύθερο να οδηγήσει το πνεύμα. ΕΛΕΥΘΕΡΟ

  12. Μόνο που αν μείνει ελεύθερο, την άλλη μέρα θα εξαφανιστεί ο χριστιανισμός. Την άλλη μέρα. Αλλά για να μείνει ελεύθερο θα πρέπει να καταλάβει πως κάπου 2000 χρόνια είναι σκλαβωμένο.

  13. Μου αρέσει το πάθος όσων θέλουν να μείνει ένα κομματάκι έστω Ελλάδα. Μου αρέσει και που τσακωνόμαστε. Κάποτε κάποια πράγματα τα θεωρούσαμε δεδομένα. Όχι πολύ παλιά. Πριν 30 χρόνια όλοι ήταν πρόβατα τής μίας ή τής άλλης σημαίας. Σήμερα είναι αλλιώς. Θα τους γυρίσει μπούμερανγκ η παγκοσμιοποίηση. Θα γίνουν όλοι Έλληνες. Δε μπορεί το σκοτάδι να κάνει σκιά από μόνο του. Μόνο κρύβοντας το φως. Και τώρα ρέει άπλετο. Μια βλακεία εγώ μία εσύ μία ο Α.Π.Π. δε θα μείνει τίποτα όρθιο για να μπορεί να κάνει σκιές. Δε σκιαζόμαστε πια ρε. Μόνο τσακωνόμαστε. Για να είμαστε τσιτωμένοι όταν πρέπει.

  14. ΤΕΣΤ για τους λάτρεις της βυζαντινής αυτοκρατορίας και του ορθοδόξου χριστιανισμού .

    Αν αφαιρέσω με κάποιο τρόπο τις εκκλησιές τι ακριβώς θα μείνει από 1700 χρόνια κυριαρχίας σας ;

  15. ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟ , ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ , ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΣΑΜΟΥΗΛ, ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ , ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ , ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟΣΟΦΟ , ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΜΥΡΝΗΣ ; ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΟΝΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ;
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ , ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΙΔΙΩΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ .(Ας το αφήσουμε ελεύθερο να οδηγήσει το πνεύμα. ΕΛΕΥΘΕΡΟ :ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΩΣ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ; Το Έθνος λοιπόν δεν είναι αντικείμενο επιλογής, αλλά πραγματικό γεγονός και αποτέλεσμα της φυσικής εξέλιξης του ανθρωπίνου γένους (εξέλιξη κατ’ είδος). Η διατήρηση του Έθνους ως διαφορετικότητα πρέπει να συνδυαστεί (παράλληλα με την γλώσσα και την παιδεία) και με το φυσικό – αμετάβλητο στοιχείο της καταγωγής.

  16. Εγώ χώρισα τους Έλληνες βάσει θρησκείας; Πότε έγινε αυτό; Και το χριστιανικό δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό (ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΔΙΧΑΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ)

  17. Το ήξερα ότι θα το πεις αυτό.
    1. Αυτό έγινε μετά. Δεν απαντάς ποτέ στις ερωτήσεις που σου κάνουν ε; Άσε τις αντιστροφές των τεστ και πες μας αν και η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν ελληνική, αφού θεωρείς ελληνικό το Βυζάντιο, κάτι που ακόμη δεν έχεις αρνηθεί.
    2. Οι χριστιανοί δεν είναι Έλληνες οπότε δε μπορεί να συμμετέχουν σε διαχωρισμό Ελλήνων. Και δεν είναι Έλληνες γιατί όπως είπες και συ το έθνος είναι και αίμα και πνεύμα.
    3. Βέβαια, αν κάποιος τους πείσει όπως ο Γέρος να πολεμήσουν για την Ελλάδα, από μένα ευπρόσδεκτοι. Αλλά το πιο πιθανό είναι αντί να πολεμούν να προσεύχονται όπως τότε στην άλωση τής πόλης. Πόσους κυνήγησε ο Γέρος επειδή μόλις άρχιζαν τα μπουμπουνίδια έτρεχαν να σωθούν; Μας θυμίζει κάτι αυτό από αυτό που ξέρουμε ως Έλληνα; Όχι βέβαια γιατί όλοι αυτοί που έτρεχαν ήταν Ρωμιοί. Στο αίμα Έλληνες και στο πνεύμα χριστιανοί. Ουφ!

  18. Και επιτέλους κοίτα λίγο τα λόγια σου. “Η διατήρηση του Έθνους ως διαφορετικότητα πρέπει να συνδυαστεί (παράλληλα με την γλώσσα και την παιδεία)” Το είπες ή δεν το είπες; Αυτό εννοώ. Θες να καταλάβεις; Όταν λοιπόν η παιδεία αποκόπηκε από τις ελληνικές της ρίζες, σταμάτησαν να υπάρχουν Έλληνες ως έθνος. Έγιναν Ρωμιοί σκυμμένοι. Τώρα αν εσύ θες να γίνεις Έλληνας επειδή υπάρχει προφανώς το αίμα φυσικά και μπορείς. Αλλά δε θες. Θες τη Ρωμιοσύνη σου. Όλη δική σου. Αλλά μη μιλάς για Έλληνες αν δεν καταλαβαίνεις πως δε χρειάζεται ελευθερία απλά το έθνος. Ανάγκη είναι η παλιγγενεσία. Και απόδειξη είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

  19. Κι αν θες να εξωραΐζεις όλους τους ήρωες του ’21 και όλες τους τις πράξεις πες μας που ήταν ο Γέρος όταν ήρθε ο Ιμπραήμ. Και πες μας τι είχαν κάνει οι Αθηναίοι όταν επανειλημμένα επαναπάτριζαν εξόριστους όταν το έθνος κινδύνευε.

  20. Αν οι επαναστάτες ήταν Έλληνες, Δε θα υπήρχε σήμερα Τουρκία. Μπερδεμένοι στην ψυχή ήταν. Και γι αυτό δεν έχουμε ακόμη απελευθερωθεί. Κι αν ήταν καλοί χριστιανοί, δε θα είχαν σηκώσει ποτέ κεφάλι. Οπότε άσε το τραγούδι περί ορθόδοξων χριστιανών ηρώων. Ρώτα ένα παπά. ΑΝ δεν ακολουθείς τους πατέρες σου, είσαι αιρετικός. Αν δεν ακολουθείς τις εντολές του θεού σου είσαι αμαρτωλός. Και όλοι οι ήρωες ήταν αυτό ακριβώς. Ένα ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Δεν ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι.

  21. Και δεν αρνούμαι σε κανέναν να δηλώνει και να φέρεται ως χριστιανός. Την καπηλεία του ονόματος του έθνους μου όμως δεν την επιτρέπω. Δήλωσε Ρωμιός και αγωνίσου για ότι θες. Μη μου μιλάς για Ελλάδα γιατί από τους Σκοπιανούς καθόλου δε διαφέρεις

  22. Δεν απαντάς ποτέ στις ερωτήσεις που σου κάνουν ε; ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛ.ΣΤΡΑΤΟ. ΤΟ ΑΠΕΦΥΓΕΣ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

  23. Ευτυχώς αγαπητοί μου που δεν είσθε έλληνες αλλά χριστιανοί .

    Κοσμάς ο Αιτωλός .

    Αυτόν έφερες παράδειγμα ελληνικότητας ;

    μάλιστα

  24. Και επιτέλους απάντησε έστω και μία ερώτηση. Είσαι κλασικός δογματικός. Δε συζητάς τις ιδέες σου. Προσπαθείς να τις επιβάλεις.ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΛΕΣ .Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ ΖΗΛΩΤΩΝ. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ , ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. ΕΙΜΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ , ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ . ΑΝ ΔΕΝ Σ’ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΥΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ , ΕΠΕΙΔΗ “ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΝΗΜΗ ΑΡΧΕΙ ΛΑΩΝ” ΚΑΙ “ΟΛΒΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΗΣ ΕΣΧΕΝ ΜΑΘΗΣΙΝ” ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ . Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ (ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ) ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΔΡΑΓΑΤΣΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ (ό δε την Πόλιν σοι δούναι ούτ’ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη· κοινήι γαρ γνώμη, πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών)
    ΤΟΝ ΔΙΑΚΟ , ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ, ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟ , ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΠΗ , ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΝΤΑ , κα . ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ : ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ .

  25. που ήταν ο Γέρος όταν ήρθε ο Ιμπραήμ.ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΜΑΘΩ ΙΣΤΟΡΙΑ; ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΨΑΞΕ , ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ . ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΝΟΗ (ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΙ)
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΞΩΡΑΪΖΕΙ : ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ; ΣΥΡΡΑΚΟΥΣΕΣ,ΜΗΛΟΣ, ΘΗΒΑ, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ , ΔΗΜΑΡΑΤΟΣ, ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ κλπ.
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ .

  26. Αυτόν έφερες παράδειγμα ελληνικότητας ; ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΨΕΥΤΗ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΛΕΓΕ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΤΙΣΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ .ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ Ε;
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ . ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΔΕ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

  27. Είσαι άνω ποταμών. Εκτός του ότι καπηλεύεσαι την ονομασία Έλλην, δε γνωρίζεις τα στοιχειώδη. Πρώτος στις ερωτήσεις απαντά όποιος πρώτος ερωτήθη. Άσε που αποκλείεται να απαντήσεις ποτέ 50 μέρες να γράφουμε. Λες ρε φτωχέ να μη γνωρίζω πού ήταν ο Γέρος; Διάβαζε τι λέμε. Μία αντίφαση έθιξα.
    Ο Δραγάτσης; Ποιος Δραγάτσης; Ο Dragats εννοείς προφανώς αλλά τεχνιέντως τον περνάς σαν Έλληνα.
    Και δεν εξωράισα κανέναν αρχαίο. Απλώς ήταν καλύτεροι από εσάς τους Ρωμιούς. Ούτε στον Περσέα έχεις απαντήσει στην πολύ εύστοχη ερώτηση τί θα μείνει αν φαιρέσεις τις εκκλησίες από τα 1700 χρόνια κυριαρχίας σας.
    Ο πατέρας σου ο Κοσμάς εκκλησιαστικά σχολεία έκτιζε. Από ένα τέτοιο βγήκες και συ προφανώς.
    Και τα κνίτικά σου άστα. Εγώ είδα το ποτάμι ενώ εσύ προφανώς ήσουν σε κάποια γραφειάκια στην πόλη που ζεις οπότε άσε τα παραμυθάκια και τη διασπορά ιδίων πεποιθήσεων που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση Ρωμιέ. Θα ‘θελες να μην έχω υπηρετήσει ε φτωχέ;

  28. Πες μας και πού ήταν το κρυφό σχολειό όταν ο πατέρας σου ο Κοσμάς έκτιζε σχολεία. Σιγά μην πεις. Πάνω από χίλια ίδρυσε και πάνω από 200 έκτισε ή μήπως όχι; Παπαρηγοπουλοπαρμένε!

  29. Και με την ίδια τη δική σου τακτική έφτιαχνε “κρυφά” σχολειά όπως εσύ φτιάχνεις γεγονότα περί μή υπηρέτησης στο στρατό όσων σου λένε την αλήθεια. Ένας κανονικός Ρωμιός είσαι. Και ανθέλληνας. Και το να αρνείσαι το αίμα σου είναι προδοσία. Το κατάλαβες; Ένας προδότης είσαι.

  30. φτιάχνεις γεγονότα περί μή υπηρέτησης στο στρατό όσων σου λένε την αλήθεια.ΟΤΑΝ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ,. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ (ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΩΝ ΖΗΛΩΤΩΝ) ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΗΣΙΣ : ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΚΟΥ , ΚΡΑ .

  31. Λοιπόν θα μου φύγει η επιθετικότητα. Δεν οδηγεί πουθενά. Έτσι κι αλλιώς όλοι Έλληνες θα γίνετε στο τέλος. Ή θα εξαφανιστούμε όλοι μαζί. Καληνύχτα

Leave a Reply