Δούλευε καὶ πλήρωνε κορόιδο…

Γιὰ νὰ μὴ φαίνομαι γραφική, ὑστερική, μονομερῆς… Εἶπα νὰ μεταφέρω καὶ τὶς ἀπόψεις ἄλλων… Ἔτσι γιὰ νὰ γίνεται πιό …ἐνδιαφέρον! Καὶ γιὰ νὰ καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλα κορόιδα ἔχουμε γίνει…

Φιλονόη.

Νά προσθέσω στά κάτωθι:

Εάν συλληφθή ένας καταστηματάρχης νά πουλά δίχως απόδειξι, τότε πληρώνειπρόστιμο (ΟΡΘΟΤΑΤΑ)! Οι δεκάδες έγχρωμοι καί μή «νέο-Έλληνες» , ελέωλαθρονομοσχεδίου τών πατριδοκανιβάλων, έχουν απλώσει τά σεντόνια των  σέ κεντρικές οδούς τών μεγαλουπόλεων (αρκετοί από αυτούς ήσαν πρό ολίγου στόκέντρο τής Θεσσαλονίκης: Αγίας Σοφίας καί Τσιμισκή. Πιό κεντρικά ΔΕΝγίνεται!!) καί πωλούν διάφορα αντικείμενα: ΔΙΧΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΙ!

Πώς …. συμβάλλουν αυτοί στήν εθνική οικονομία;; Μήπως πληρώνουν ενοίκια,ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), ΙΚΑ, δημοτικά τέλη, ΔΕΗ, ….. ;; Μήπως φορολογούνται ;

βεβαίως  ΟΧΙ! η νοσοκομειακή τους περίθαλψη είναι δωρεάν (αλλά τα νοσοκομεία συντηρούνται από τους φόρους του λαού!!!!)
Γιατί;             Γιατί ήμαστε κορόιδα ……

(Κάποιοι μονομερώς ευαίσθητοι, θά ισχυρισθούν ότι πρέπει νά ζήσουν καί αυτοί οι δυστυχείς! Ορθόν. Νά ζήσουν! ΟΧΙ όμως εις βάρος τών υπολοίπων!!! Άλλως,αυτοί οι μονοπλεύρως «υπερευαίσθητοι», ας τούς φιλοξενήσουν εις τίς οικίεςτων καί ας τούς προσλάβουν εις τίς επιχειρήσεις των, μέ ασφάλισι, νομίμως.Εάν δέν τό πράξουν τότε είτε μάς δουλεύουν, είτε είναι εγκληματικώς ηλίθιοι,είτε είναι «πράκτορες» εχθρών τής Ελλάδος καί εθνοκανίβαλοι).

Όλοι οι κλάδοι είναι οργανωμένοι και ενωμένοι. Είτε έχουν δίκιο είτε άδικο,είναι οργανωμένοι και ενωμένοι.Ιδού δύο από χιλιάδες παραδείγματα.

1)     Οι καλοί μας φίλοι Ταξιτζήδες
Σε καμία χώρα του πολιτισμένου ημισφαιρίου δεν σταματάς ελεύθερο ταξίρωτώντας τον ταξιτζή με υπόκλιση αν τον βολεύει η κατεύθυνσή σου, για ναμπεις στο ταξί του να σε πάει στον προορισμό σου, κάνοντας στην διαδρομήπερισσότερες στάσεις από ένα λεωφορείο.Το πόσο ισχυρή είναι η ενότητα του κλάδου τους φάνηκε από την αδυναμία του κράτους να τους αποκλείσει από τις λεοφοριολωρίδες.Έχουν καταφέρει να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες και εμείς οι υπόλοιποιμε σκυμμένο το κεφάλι τους αποδεχόμαστε.

Γιατί;             Γιατί ήμαστε κορόιδα ……

2)     Οι καλοί μας φίλοι οι Φουρναραίοι Κάνουν τριμερή συνάντηση α)Κρατικός Εκπρόσωπος β) Εκπρόσωπος Σιτοπαραγωγών γ) Εκπρόσωπος Αρτοποιών καιαποφασίζουν για την διαμόρφωση του ψωμιού. Ερήμην του  καταναλωτή. Τοναγνοούν παντελώς. Τον ειδοποιούν δε, ότι θα πρέπει να αγοράσει για τρειςμέρες ψωμί όσο θα διαρκέσει η απεργία. Εμείς τα κορόιδα φυσικά τρέχουμε ναπάρουμε ψωμί για 3 και για 4 μέρες.  Ας μην ξεχνάμε ότι ζητάμε  1 κιλό ψωμί και μας δίνουν μία φραντζόλα που ζυγίζει 700 γραμμάρια . Μία φορά σε ένανφούρνο ζήτησα 700 γραμμάρια ψωμί και με κοίταγε ο υπάλληλος σαν εξωγήινο.Μου είπε ότι δεν μπορεί να το κόψει και ότι πουλάει την φραντζόλα ολόκληρη!!Νόμισε ότι δεν είχα αρκετά χρήματα και του ζητούσα να κόψει από τηνφραντζόλα ……….. Σε άλλο φούρνο ζήτησα δύο φραντζόλες χωριάτικο και μερωτάει ο υπάλληλος:  ”Του κιλού” ;  “Γιατί έχεις και του κιλού”; τουαπάντησα. Και αυτός με κοιτούσε σαν εξωγήινο.
Γιατί;           Γιατί ήμαστε κορόιδα ……

 3) Κάποτε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης απεφάσισε ο κυβερνήτης  να αυξήσει τηνβενζίνη για λίγα cents για να καλύψει κάποιες ανάγκες. Ο εκεί σύλλογοςαυτοκινητιστών και καταναλωτών (που εμείς οι έξυπνοι τους λέμε αμερικανάκια)δεν δέχθηκε αυτή την αύξηση και αποφάσισαν την ακινητοποίηση όλων τωναυτοκινήτων για μία ώρα όπου και αν βρίσκονταν στην πολιτεία της ΝέαςΥόρκης.  Άπαντες σταμάτησαν την συγκεκριμένη ώρα τα αυτοκίνητά τους. Η ΝέαΥόρκη παρέλυσε. Αποτέλεσμα ήταν να παρθεί πίσω άρον άρον η απόφαση τηςαύξησης της βενζίνης. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο εδώστην Ελλάδα? Όχι, ε;  Το ίδιο πιστεύω και εγώ.
Γιατί;            Γιατί ήμαστε κορόιδα ……

Ό,τι και να λέμε είμαστε τα μεγαλύτερα κορόιδα καταναλωτών του δυτικού ημισφαιρίου.
………………………………………
Ζητάτε τουλάχιστον, για κάθε ευρώ που φεύγει από το πορτοφόλι σας,απόδειξη. Ανεξάρτητα αν θα οφεληθείτε εφοριακά.  Ας ζητάμε απόδειξη για να έχουμε την ηθική ικανοποίηση ότι δεν είμαστε το μοναδικό μεγάλο κορόιδο πουπληρώνει εφορία.
Ας κάνουμε τους συλλόγους καταναλωτών πιο ισχυρούς Ας αρχίσουμε επιτέλους νασκεφτόμαστε ομαδικά. Όπως κάνουν όλοι αυτοί που μας εκμεταλλεύονται.
Προωθώντας αυτό το μήνυμα στους φίλους μας, κάνουμε μια μικρή αρχή στηνπροσπάθεια να μην συγκαταλεγόμαστε στα κορόιδα….

Στέλιος (ἀπό Μήνυμα)

9 δισ ευρώ κοστίζει στην Ελλάδα το παρεμπόριο

ΤΟ 99% ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 1) ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (ΤΑ ΟΠΟΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ) ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ 2) ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΝΑ ΣΤΕΛΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

31 ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 20101013

 ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΡΩΤΩ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΟΧΙ;;; ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ;;; ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;; ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;;; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ;;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply