ΜΑΤ, «μπαχαλάκηδες» καὶ Κερατέα.

Ἐδῶ καὶ χρόνια φωνάζουν κάποιοι, γιὰ τὸν «περίεργο» δεσμὸ χρονικῶν συμπτώσεων ποὺ συνδέει τὴν ταὐτόχρονη δράσι-ἀντίδρασι μπαχαλάκηδων καὶ ΜΑΤ. Πρὸ μερικῶν μηνῶν διάφορες φωτογραφίες κατέκλυσαν τὸ διαδίκτυο καταμαρτυρώντας τὴν ταὐτοσημότητα τῶν προσώπων ὴ  τὴν ἀγαστή τους συνεργασία. 

Ὅταν ξεκίνησαν τὰ ἐπεισόδια στὴν Κερατέα ἀπὸ «γνωστοὺς-ἀγνώστους» οἱ κάτοικοι ἐδήλωναν πὼς δὲν τοὺς θέλουν. (Μία κραυγὴ ἀπὸ τὴν Κερατέα.) Ὁ ἀγώνας τῶν κατοίκων θεωρῶ πὼς εἶναι ἔντιμος καὶ ξεκάθαρος.  Δὲν εἶναι έγκληματίες! Ἀδικημένοι εἶναι!

Τώρα, ἕνα νέο περιστατικὸ ἔρχεται νὰ «σκοτεινιάσῃ» ἢ καὶ νὰ «φωτίσῃ» τὶς διάφορες ἐνέργειες ποὺ στόχο ἔχουν καὶ τὴν ῥήξι μεταξὺ τῶν κατοίκων καὶ τὸν χαρακτηρισμὸ τῶν κατοίκων ὡς «ἐκδικητικῶν καὶ ἀνισορρόπων προσώπων.» 

Χαίρομαι πάρα πολὺ γιὰ τὴν παρακάτω ἐπιστολὴ ποὺ ἀναδημοσιεύω ἀπὸ τὴν Λαυρεωτική. Ἔρχεται οὐσιαστικῶς νὰ ἐπιβεβαιώσῃ τὰ ὅσα κατὰ βάθος γνωρίζουμε ἐδῶ καὶ καιρό! Καὶ χαίρομαι ἀκόμη περισσότερο ποὺ αὐτοὶ οἱ ἄνθρωποι εἶναι ὅλο καὶ πιὸ ξεκάθαροι μὴ ἐπιτρέποντας σὲ καμμίαν δύναμι νὰ τοὺς διασπάσῃ!

Φιλονόη.

Υ.Γ. Παπουτσή, ἀκόμη δὲν ἔφυγες; Ἀργεῖς….

Τρίτωσε το κακό.

Σε κάθε εισβολή και μια

χοντροκομμένη προβοκάτσια;

Τεράστια ερωτήματα προκαλεί η νυχτερινή καταδρομή έξω από το σπίτι μιας οικογένειας συμπολιτών μας στην Κερατέα, που τυγχάνει επαγγελματικά και οι δύο γονείς να είναι αστυνομικοί. Ερωτήματα για τα πραγματικά κίνητρα των αγνώστων δραστών, που ενώ όλοι οι πολίτες βρίστκονταν σε κατάσταση συναγερμού στην μια άκρη της πόλης, αυτοί οι «άγνωστοι κουκουλοφόροι» βρέθηκαν ξαφνικά στην άλλη άκρη της Κερατέας, για να κάψουν δύο αυτοκίνητα μιας οικογένειας συμπολιτών μας. Πως γίνεται κάθε φορά που η αστυνομία εφορμά με τις διμοιρίες των ΜΑΤ μέσα στην πόλη της Κερατέας, πάντα να υπάρχει κάποιο περιστατικό που να προκαλεί βάσιμες υποψίες για προβοκάτσια;
Όταν πριν από τρεις μήνες έγινε η πρώτη εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα, όταν οι εικόνες με τις απίστευτες βιαιότητες σε βάρος παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τότε εντελώς αναπάντεχα κάποιοι «άγνωστοι» με βαριοπούλες έσπασαν με πρωτοφανή μανία τις κολώνες, στο υπό ανέγερση ΚΑΠΗ που βρίσκεται μια ανάσα από το αστυνομικό τμήμα. Λίγο αργότερα κάποιοι επίσης «άγνωστοι» προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο Κέντρο Υγείας της πόλης. Αυτά τα δύο ζωτικής σημασίας έργα είναι δωρεά μιας εξέχουσας προσωπικότητας που τιμά με την παρουσία του την πόλη μας, με μια όμως σημαντική λεπτομέρεια. Από την πρώτη στιγμή τάχθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Λαυρεωτικής, υποστηρίζοντας τον τίμιο όσο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της. Ποιος λοιπόν από όλους εμάς θα τολμούσε και να σκεφτεί ακόμη, ότι αυτά τα δύο έργα που δεν μπόρεσε να φτιάξει μια απαξιωμένη και διεφθαρμένη πολιτεία, αλλά τα δώρισε ένας συμπολίτης μας, ότι αποτελούν στόχο;
Γι’ αυτή την περίεργη επίθεση η αστυνομία δεν εξέδωσε ποτέ καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε καν το είχε ως απλή καταχώρηση στα αστυνομικά συμβάντα.
Όταν έγινε η δεύτερη εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα, κάποιοι «άγνωστοι» επιχείρησαν να δυναμιτίσουν την ενότητα των κατοίκων, ρίχνοντας δύο βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Δημάρχου Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή.

Την πρώτη νύχτα τους δράστες δεν τους αντιλήφθηκε κανείς. Την δεύτερη νύχτα όμως στήθηκε καραούλι και σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι δράστες επέβαιναν σε ένα σκουρόχρωμο ΞΑΡΑ, σαν κι αυτά που έχει η Ασφάλεια.

Στην Κερατέα και μια ντουζίνα κατοίκων να υπήρχαν με τέτοιο αυτοκίνητο, να είστε σίγουροι ότι η υπόθεση θα είχε εξιχνιαστεί μέσα σε δέκα λεπτά.

Ούτε για αυτή την διπλή επίθεση δεν υπήρξε καμία απολύτως ανακοίνωση της αστυνομίας.
Χθες το βράδυ, στην τρίτη και πιο αιματηρή εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας, με δεκάδες τραυματίες, με ρίψεις χημικών από όπλα σε ευθεία βολή ακόμη και κατά δημοσιογράφων, με σπασμένα χέρια και ανοιγμένα κεφάλια συμπολιτών μας, ξαφνικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, «άγνωστοι» στην άλλη άκρη της πόλης, έριξαν βόμβες μολότοφ και έκαψαν τα αυτοκίνητα μιας φιλήσυχης οικογένειας που τυγχάνει το ζευγάρι να είναι αστυνομικοί. Επίθεση σε βάρος δύο συμπολιτών μας που επέλεξαν να ζήσουν στην υπέροχη Κερατέα και εδώ και τέσσερις μήνες βιώνουν τις ίδιες αγωνίες και έχουν τους ίδιους προβληματισμούς όπως όλοι μας. Με την χωματερή να απειλεί να καταστρέψει τη ζωή μας αλλά και τη ζωή τους και την ζωή των τεσσάρων παιδιών τους, όπως και των δικών μας παιδιών.

Ξαφνικά όμως γίνονται στόχος από «άγνωστους κουκουλοφόρους» που τους βάζουν φωτιά. Και ξαφνικά μίση ώρα αργότερα, η αστυνομία και η ΓΑΔΑ, με απίστευτα αντανακλαστικά για την Κερατέα, με μια πρωτοφανή σβελτάδα στην οποία δεν μας έχουν συνηθίσει, εξέδωσαν δελτίο τύπου με όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης, αλλά και για την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας. Έτσι για να υπάρχει και συναίσθημα. Μέσα στα άγρια χαράματα. Υποπτευόμαστε προφανώς για να προλάβουν τις πρωινές εκπομπές μπας και αντιστρέψουν το κλίμα.

Κύριοι, σας πήραμε χαμπάρι.
Υ.Γ.1 Αν πέφτουμε έξω ένας τρόπος υπάρχει, αστυνομία είστε, να συλλάβετε επιτέλους τους δράστες. Όπως και αυτούς τους δέκα με τις πράσινες στολές που δύο συνεχόμενες φορές έσπασαν δεκάδες αυτοκίνητα κατοίκων.
Υ.Γ. 2 Εκφράζουμε την λύπη μας για την περίεργη εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε η οικογένεια των συμπολιτών μας.

Σχετικὰ θέματα:

Σύνταγμα καὶ Κερατέα: Ἴδιο νόμισμα, ἄλλη ὄψις!  

Μιὰ πολὺ σοβαρή καταγγελία γιὰ τὴν Κερατέα.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply