Οἱ Σπίθες κλείνουν….

Οἱ Σπίθες κλείνουν....Θὰ ἀφήσω τὴν Στεφανία Λυγεροῦ νὰ σᾶς παρουσιάσῃ (μὲ ἐκ τῶν ἔσω πληροφόρησιν) τὰ περὶ Σπιθῶν. Θὰ κρατήσω ἀπὸ ὅλο τὸ σημείωμά της τὸν ἐπίλογο, ποὺ λέει ὁ φίλος τῆς Στεφανίας Ἀλέξιος,  διότι πρεσβεύει τὰ ὅσα πιστεύω κι ἐγώ:

«Πρέπει ἀναγκαστικὰ νὰ περάσουμε τὰ ὅριά μας. Μετὰ θὰ συναντηθοῦμε»!

Ἐὰν δὲν τὰ περάσουμε, θὰ μείνουμε ἐδῶ ποὺ εἴμαστε. Ἐὰν μείνουμε ἐδῶ ποὺ εἴμαστε, θὰ συνεχίσουμε νὰ ἀνεχόμαστε ὅσα συμβαίνουν. Ἐὰν συνεχίσουμε νὰ ἀνεχόμαστε ὅσα συμβαίνουν, χάνοντας καθημερινῶς κομμάτια αὐτοσεβασμοῦ, τότε θὰ μποροῦμε σὲ λίγον καιρό νὰ ἀναφωνήσουμε : «ναί, εἴμαστε μόνον ἐμεῖς ὐπεύθυνοι γιὰ ὄσα δὲν ἔχουμε!»

Φιλονόη.

Υ.Γ. Μπορομε κα ν ξεφύγουμε κα ν τ λλάξουμε λα. ρκε ν θεωρήσουμε τν αυτόν μας ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ πεύθυνο γι λα σα συμβαίνουν. Κα μοναδικόν πολεμιστ γι ν τ περασπιστ! Ἐὰν τ κάνουμε, θ εναι βέβαιον πς στν δρόμο γι τν «ξοδο» δν θ εμαστε μόνοι…. Κι ἂς μὴν  πιάνῃ κάποιους ὀ πανικὸς ποὺ ὁ Μίκης φάνηκε κατώτερος (τὸ λέω κομψά, ἔπρεπε νὰ πῶ καπηλευτής) τῶν καταστάσεων… Ἦταν ἕνα πάρα πολὺ καλὸ μάθημα γιὰ ὅλους, ὠςτε νὰ καταλάβουμε πὼς σωτῆρες δὲν ὑπάρχουν. Μόνον ἐμεῖς μποροῦμε νὰ σώσουμε τὰ ὄσα πιστεύουμε πὼς κινδυνεύουν.


Πώς γίνεται αυτός ο άνθρωπος, ενώ όταν σου μιλάει σε κάνει και δακρύζεις, να τα κάνει όλα λάθος;

Πώς γίνεται κι ενώ δεν συμφωνεί και δεν συστρατεύεται με κανέναν, ταυτόχρονα να μας καλεί να είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι;

Μωρέ γίνεται, γίνεται.. αν είσαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!!!

Ο αριστερόφρων χαρακτηρίζεται από: ξεροκεφαλιά, πώρωση και παρωπιδέ προσανατολισμό. Μόνο τα δικά του είναι σωστά, όλοι οι άλλοι έχουν λάθος. (Κι ας λένε τα ίδια -ΟΛΟΙ οι αριστεροί- με άλλα λόγια).

Θυμάσαι τον αείμνηστο Αυλωνίτη που έπαιζε τον αλλοίθωρο Γύλο “ναι κι εγώ προς τα εκεί πάω” και φύγανε γι’ αλλού; Ε, το ακριβώς αντίστροφο συμβαίνει με τους αριστερούς. Πάνε όλοι στην ίδια κατεύθυνση αλλά διαφωνούν!! και προχωράνε δίπλα-δίπλα αλλά χωριστά!!!! (Σπώχνοντας ταυτόχρονα αλλά και βάζοντας τρικλοποδιά στον διπλανό τους).

Για τη συναυλία διαφώνησαν με όλες τις άλλες ομάδες (ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κλπ.) και αποχώρησαν (βλ. ανακοίνωση 20.03.2011). Τώρα διαφωνούν και με όλες τις Σπίθες!!! (βλ. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ). Και κατά τ’ άλλα μάς καλούν σε ένα “παλλαϊκό μέτωπο σωτηρίας τής Πατρίδας”.. (Πώς το εννοούν αυτό το “παλλαϊκό”, χωρίς κανέναν άλλο μέσα, μόνο αυτοί ξέρουν).

Αφού λοιπόν θέλει ο άνθρωπος να είναι μόνος του, τι να κάνουν και οι λοιποί, ένας-ένας τον αφήνουν.. στην μοναξιά του!!!!

Στεφανία Λυγερού

«Ανακοινώνεται προς τις ΣΠΙΘΕΣ  και κάθε φίλο τους, ότι η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση  που διοργανώνεται από διάφορα κινήματα και σωματεία, τη 2α Απριλίου στο Σύνταγμα.

Θα προχωρήσουμε με αυτοδυναμία και διαφάνεια, σε ένα παλλαϊκό μέτωπο σωτηρίας τής Πατρίδας , στο οποίο καλούμε όλους όσους αγαπούν την Ελλάδα να συμμετάσχουν.»

(Ἦταν ἐδῶ ἀλλὰ τὸ ἔχουν ἀφαιρέσει, ὅπως συνηθίζουν, ἀπὸ τὴν σελίδα τῆς Σπίθας! )

Ἀκολουθοῦν οἱ ἐπιστολὲς Ληναίου Καζάκη, μὲ λεπτομέρειες στὸ Πέραν τοῦ Ἀτλαντικοῦ τὸ κέντρον ἐλέγχου τῆς Σπίθας;, καὶ ἠ ἀπάντησις (;;;) Μίκη. Λεπτομέρειες στὸ Τί κρίμα τόση ἐλπίδα νὰ σβήνῃ σὲ μίαν Σπίθα!    

(συμπληρωματικό του: Οι Σπίθες “κλείνουν..)

Ο Θεοδωράκης μάς πήγε πίσω αντί για μπροστά και είναι ένα γεγονός πολύ στενάχωρο. Παρακολουθώ καιρό τώρα τους χειρισμούς του, οι οποίοι είναι όλοι λάθος. Από το ποιους όρισε για υπεύθυνους, πώς αποφασίζουν και διατάζουν αυτοί οι υπεύθυνοι, τι προβλήματα δημιουργούνται μέσα στις Σπίθες από τις αποφάσεις των, τις δηλώσεις του ιδίου μετά από κάθε πρόβλημα -μια στο καρφί και μια στο πέταλο..

Πολλές φορές μου ήρθε να γράψω αλλά δεν το έκανα για να μην “κάψω” την προσπάθεια. Έμενα να δικαιολογώ τα λάθη και να περιμένω να τα φτιάξουν, αλλά το παρατράβηξε το σχοινί βρε αδελφέ. Λίγες μέρες πριν παραδέχτηκε τα λάθη που έγιναν και υποσχέθηκε μια νέα αρχή (δηλώσεις πριν: ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  βλ. και παραίτηση Δημητροκάλη) και τώρα ξανά μανά τούμπα τα έφερε.. Πόσο πια πάνω-κάτω;

Εχω έναν φίλο, πολύ καλό άνθρωπο, που άρχισε μια Σπίθα. Το μόνο που ζήτησε ήταν να ακούγεται η άποψη όλων, να μην αποφασίζουν και διατάζουν σε κεντρικό επίπεδο και όλοι οι άλλοι να ακολουθούν. Κι ενώ αρχικά εισακούστηκε το αίτημά του, βγήκε τώρα και τους κατονόμασε «τσουκνίδα και αγκάθι για την κίνηση».

Ο φίλος μου λοιπόν αυτός, που έχει χάσει τον πολύτιμο χρόνο του παλεύοντας για τη Σπίθα, παραιτήθηκε μετά από αυτό και πήγε τσάμπα όποια προσπάθεια έκανε μέχρι σήμερα. Κι αυτό είναι άδικο, γι’ αυτό τα πήρα, γι’ αυτό και έγραψα.

Παράλογη απαίτηση είναι να ακούγεται η άποψη όλων; Αύριο θα έχουμε άμεση δημοκρατία, όλοι θα αποφασίζουν για όλα, όλοι θα ερωτώνται για όλα, γιατί σήμερα πρέπει να υπάρχει ένας που θα αποφασίζει; Και μ’ αυτό θα φτάσουμε στο αύριο που τόσο πολύ όλοι επιθυμούμε;

Για μένα (φαντάζομαι και για κάποιους άλλους) ο Μίκης ήταν το τελευταίο μας χαρτί.. το οποίο κάηκε κι είμαστε πάλι στο μηδέν. Κι αυτό είναι πολύ θλιβερό..

Εκεί μας πάει όμως, αυτό είναι το σωστό. Οι ηγέτες και οι ήρωες θα γίνουν παρελθόν, μας θέλει όλους ηγέτες και ήρωες το σήμερα.

Για να φτάσουμε εκεί πρώτα θα γκρεμιστούν όλα. Όπως λέει κι ο φίλος μου ο Αλέξιος “Πρέπει αναγκαστικά να περάσουμε τα όριά μας. Μετά θα συναντηθούμε”.

Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν, πολεμάμε ασταμάτητα, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Θα βρεθούμε καθ’ οδόν.

Στεφανία Λυγερού

Υ.Γ.1 Πρέπει να ξέρετε εσείς οι “υπεύθυνοι” ότι: ουδέν κρυφόν υπό τον ήλιον. Ο σκοπός του καθενός γίνεται στο άψε-σβήσε γνωστός, ειδικά σήμερα που έχει οξυνθεί θεαματικά η κρίση μας (μάς κατάντησαν σοφούς, τα ‘παμε), στη διαδρομή θα ξεχωρίζουν συνεχώς τα πρόβατα από τα ερίφια.

Υ.Γ.2 Κάποια στιγμή θα ενωθούμε, δεν θα είμαστε μοιρασμένοι σε κινήματα, δεν θα διαχωριζόμαστε σε αριστερούς/δεξιούς, ρατσιστές και μη. Αυτό θα γίνει όταν δεν θα υπάρχουν πλέον πωρωμένοι.

πηγή μήνυμα

(Visited 10 times, 1 visits today)
One thought on “Οἱ Σπίθες κλείνουν….

  1. 16/4/11
    Πορτοκαλί μαθήματα στις «Σπίθες» της Αιγύπτου

    Οι ακτιβιστές της αιγυπτιακής «εξέγερσης» είχαν εκπαιδευθεί από την «σερβική» OTPOR «Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει».
    Ο Σέρτζα Πόποβιτς, ηγετικός ρουφιάνος του σερβικού κινήματος «OTPOR», που οργάνωσε η Cia και χρηματοδότησε ο Θείος Σόρος, με δηλώσεις του αποκάλυψε ότι πίσω από την «επαναστατική χορογραφία» της Αιγύπτου, βρίσκονταν τα μέλη του «κινήματος της 6ης Απριλίου», που είχαν εκπαιδευτεί από τα μέλη της OΤPOR, της σερβικής οργάνωσης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πτώση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς το 2000. «Η επανάσταση στην Αίγυπτο ίσως φάνηκε αυθόρμητη. Ήταν σαν όλος ο κόσμος να βγήκε στον δρόμο. Οι πετυχημένες επαναστάσεις, ωστόσο, έχουν πίσω τους μήνες ή και χρόνια προετοιμασίας», είπε ο Σέρτζα Πόποβιτς. Η «δουλειά» ξεκίνησε το2008, όταν οι εργάτες του κρατικού εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας της αιγυπτιακής πόλης Ελ Μαχάλα ελ Κούμπρα ανακοίνωσαν ότι θα απεργήσουν την πρώτη Κυριακή του Απριλίου, διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς και τις υψηλές τιμές των τροφίμων. Το δίκτυο της Soft Power μέσω του Facebook ξεκίνησε να οργανώνει διαδηλώσεις και απεργίες σε όλη την Αίγυπτο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Ελ Μαχάλα και έτσι δημιουργήθηκε το κίνημα της 6ης Απριλίου. Το καλοκαίρι του 2009, ο εικοσάχρονος Αιγύπτιος blogger Μοχάμεντ Αντέλ, εμπνευστής του κινήματος της 6ης Απριλίου μαζί με 4 ακόμα μέλη, επισκέφτηκε την οργάνωση OTPOR στη Σερβία. Η χαφιεδοοργάνωση OTPOR , έχει εκπαιδεύσει «ακτιβιστές» σε όλο τον κόσμο. Οι μέθοδοι της OTPOR λειτουργούν ως όπλα: από την «επανάσταση των ρόδων» στη Γεωργία, στην «επανάσταση της τουλίπας» στο Κιργιζιστάν, στον Λίβανο (2006), τις Μαλδίβες (2008) και πρόσφατα στην επανάσταση σε Τυνησία και Αίγυπτο. Από τον Γκάντι μέχρι τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και από τον Μαντέλα μέχρι την OTPOR, η συνταγή είναι η ίδια, λεει ο Srdja Popovic, ιδρυτικό μέλος της OTPOR: «Η ενότητα και η πειθαρχία στην ειρήνη βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του μη βίαιου αγώνα, το ίδιο και ο εντοπισμός συγκεκριμένων θεσμών προς ανατροπή. Η ισχυρή ομαδική ταυτότητα, η επένδυση στις ικανότητες και τις γνώσεις συγκεκριμένων προσώπων, η εκπαίδευση, η ανάπτυξη της έντονης αλληλεγγύης στα μέλη του εκάστοτε κινήματος σε περίπτωση που κάποιος συλληφθεί ή απολυθεί από την εργασία του, και φυσικά η ειρηνική προσέγγιση των αρχών είναι τα βασικά συστατικά για μια επιτυχημένη λαϊκή επανάσταση. Τα ίδια φυσικά ισχύουν για την ελεγχόμενη μετάβαση της εξουσίας». Η OTPOR ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 1998 με 11 μέλη ηλικίας 20 – 25 ετών στο Grinnet Caffe στο Βελιγράδι.
    http://deltio11.blogspot.com/2011/04/blog-post_679.html

Leave a Reply