Ὅλη ἡ Μεσόγειος Ἑλλάς;

Ἐγώ τὸ πιστεύω! Κι ὄχι μόνον… Ἀλλὰ κάποιοι «σοφοὶ» τὰ θέλουν ἀλλοιῶς… Ἔλα ὅμως ποὺ τὰ γεγονότα διαρκῶς τοὺς διαψεύδουν!

Αρχαιολόγοι ανακαλύψαν στοιχεία μινωικού πολιτισμού παρουσίας στη δυτική περιοχή της Γαλιλαίας του σημερινού Ισραήλ..


Ανασκαφές ανακάλυψαν ένα παλάτι της Εποχής του Χαλκού στη δυτική περιοχή της Γαλιλαίας του σημερινού Ισραήλ γνωστό ως Tel Kabri (located near its namesake kibbutz not far from historic Acco and the resort town of Nahariya on the coast of Israel) και είναι αποκαλυπτικό ΄΄οτι όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως παρουσίας του αρχαίου μινωικού πολιτισμού στην αρχαία Χαναάν κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα π.Χ.,αποκαλύπτοντας ότι αυτό που είναι γνωστό ώς δυτική τέχνη στις μέρες μας βρέθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο.
Επιπλέον, οι ανασκαφές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2009 και τον χειμώνα του 2010/2011 έχουν αποκαλύψει μια πιθανή μινωική επιρροή στην αρχιτεκτονική όλου του τόπου. Μια πέτρα με συγκεκριμένο δομικό χαρακτηριστικό που έφεραν στο φως έξω από το βόρειο τοίχος του παλατιού το 2009 δείχνει μια χαρακτηριστικήδιαμόρφωση που αναλογεί στις Μινωικές κατασκευής Γραμμές . “Είναι μόνο ένα επίπεδο λίθους πάχους», λέει ο Cline. “Αλλά ζιγκ-zags. Συνήθως το βλέπουμε στην Κρήτη, όπου πρόκειται για ένα τελετουργικό διάβαση πεζών γύρω από ένα παλάτι. Είναι είτε ένα διάδρομο ή το κάτω μέρος του τοίχου …… Νομίζω ότι είναι ένα οδόστρωμα ή διάβαση πεζών και ότι μπορεί κάλλιστα να πηγαίνει γύρω από το παλάτι. Αυτό διαδρόμου μπορεί να διευθύνεται προς τα ελλείποντα δυτική είσοδο στο παλάτι.
ἀπὸ el.gr
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ὅλη ἡ Μεσόγειος Ἑλλάς;

  1. Μα οι Φιλισταίοι, (Philistines -> Pelestines -> Palesteins) όταν κατοικούσαν τα Σόλυμα (Ιεροσόλυμα) οι γιοί του Αβραάμ (Αβραάμ: μαυραγορίτης κάτοικος Αιγύπτου, αυτός που πούλησε τη σύζυγό του στον Φαραώ για να μπει η γενιά και η φυλή του στην βασιλική αλυσίδα της Αιγύπτου) μηχανεύονταν πως θα γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη-Φαραώ. Τους πήρε πρέφα βέβαια τότε μέχρι και η κουτσή Μαρία και φάγαν το διωγμό της αρκούδας. Ορκίστηκαν εκδίκηση οι μαυραγοριτές, όπως επίσης και το να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο διαβρώνουν την αριστοκρατική γενιά της εξουσίας σε ένα τόπο με τα μούλικά τους, και μετά την έξοδο -που δεν ήταν έξοδος (προπαγάνδα και η ταινία με τον Τσάρλτον Χέστον) αλλά κανονικός διωγμός για την φυλή των σφετεριστών του θρόνου- κίνησαν να σαμποτάρουν το βασίλειο της Χαναάν… Τα κείμενα των γιοβραίων για την “έξοδο” δεν είναι παρά η πρώτη προπαγάνδα στη νεότερη ιστορία του πολιτισμού (ή στην αρχαιότερη γνωστή ιστορία). Η βελτιωμένη εκδοχή ανατροπής της εξουσίας με τη μέθοδο “σου πασάρω γυναίκα και σου γεννά παιδιάς, βασιλιάδες όμως της δικής μου πλέον φάρας”, είναι η μέθοδος με την οποία διάβρωσαν αργότερα και κατόπιν ανέτρεψαν ΟΛΕΣ τις οικογένειες που ήλεγχαν την εξουσία στην Ευρώπη μέχρι και στον εικοστό αιώνα…!! Παραδείγματα ξέρετε ατελείωτα και δεν χρειάζεται να σας αναφέρω ονόματα διότι πονάνε πολύ!!

    • Ἀλέξανδρε, συμφωνῶ. Ὅμως πλέον βασιζόμαστε σὲ ἀποδείξεις γιὰ νὰ ἀποδεικνύουμε τὰ ὄσα συνέβησαν κι ὄχι σὲ ἐνδείξεις ἢ ὐποθέσεις. Ἐκεῖ εἶναι ἡ οὐσία. Αὐτοκαταρρίπτονται πλέον.
      Βέβαια, οἱ ἐξουσίες εἶναι ἀκόμη στὰ χέρια τους, φαινομενικῶς. Ἀλλὰ κοντοζυγώνει….

Leave a Reply