Ὁ Καλλισθένης ἐν …δήμῳ….

Διάβαζα τὸ παρακάτω ἄρθρον-ἀναφορὰ τοῦ Καλλισθένους καὶ γέλασα μὲ τὰ χάλια ….τους! Αὐτὸ τὸ κατάντημα μόνον Ἑλλὰς δὲν εἶναι!

Καλλισθένης… εν δήμω

Η κατά Μπουτάρη πάταξη του παραεμπορίου, το λάθος των αποστράτων και το ξύλο μετά…μουσικής

Ο ετήσιος τζίρος του παραεμπορίου στη χώρα μας ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσόν των 20 δισ. ευρώ. Είναι χρήματα που χάνουν οι νόμιμοι επιχειρηματίες και αυξάνεται η ανεργία. «Πρόκειται αναμφίβολα για μάστιγα αντίστοιχη με την παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών και όπλων», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Και όμως, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι (και πολίτες) που δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από την προεκλογική εξαγγελία του δημάρχου, ότι θα δημιουργήσει ειδικό χώρο, όπου οι παράνομοι πωλητές θα πωλούν παράνομα, τα παράνομα προϊόντα τους! Ενέργεια δηλαδή, εις βάρος των νόμιμων επιχειρηματιών. Για να κυριαρχούν οι «δήθεν», φαίνεται ότι τέτοια χώρα μας αρμόζει.

Πουλήθηκαν στη Χαλκιδική 31.000 στρέμματα σε Ρώσους, έναντι δεκάδων εκατομ. ευρώ, μας πληροφορεί η Voria.gr. Είναι κατενθουσιασμένοι οι κτηματομεσίτες και οι ιδιοκτήτες που πούλησαν τη γη τους. Γιατί, όμως εγώ νιώθω ένα «κούμπωμα» στο λαιμό, που φεύγει η γη από ελληνικά χέρια;

Και γιατί καταφερόμαστε εναντίον των πολιτικών, ότι θέλουν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα; Αφού το κάνουμε μόνοι μας, και ήμαστε και ικανοποιημένοι. Πλάκα θα έχει, να δω σε κάποια διαδήλωση τους πωλητές της γης τους σε ξένους, να κρατούν πανό με σύνθημα «Η Ελλάδα δεν πωλείται».

Μας πληροφορούν ότι θα κοπεί ή θα μειωθεί το επίδομα του Ταμείου Ανεργίας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μας ενημερώνει ότι δίνει 11 διαφορετικά επιδόματα σε 34.180 μετανάστες, με κόστος 180 εκατομ. ευρώ το χρόνο. Θα είναι αλήθεια φαίνεται, ότι λεφτά υπάρχουν.

Ένα στοιχείο ακόμη, στο οποίο διακρινόμαστε, είναι ο συντονισμός των ενεργειών μας. Η ΕΛ.ΑΣ. και η δημοτική αστυνομία, αποφάσισαν την επιχείρηση απομάκρυνσης των τσαντιριών και των ενοίκων τους από το Λευκό Πύργο, την ώρα που η στρατιωτική μπάντα ανακρούει το εμβατήριο για την έπαρση της σημαίας.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι που λένε «ξύλο μετά μουσικής», σίγουρα όμως μου δίνει μια απάντηση στο -αναπάντητο, ακόμη, από τις αρχές- ερώτημά μου, γιατί δεν γίνονται έφοδοι στις αποθήκες παράνομων ειδών, αφού είναι γνωστές. Φαίνεται, ότι δεν δίνει ο στρατός την μπάντα του, για να συνοδεύσουν την επιχείρηση. (Η αστυνομία δεν έχει μπάντα;)

Ομάδα αποστράτων ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει κόμμα. Δεν είμαι εναντίον της ανάμιξης των απόστρατων στην πολιτική, διότι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι ανεπάγγελτοι είναι καλύτεροι (ακόμη και για αρχηγοί κομμάτων και πρωθυπουργοί). Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί οι απόστρατοι θέλουν να αλλάξουν έναν τιμημένο τίτλο, αυτόν του Έλληνα στρατηγού, με τον τίτλο του πολιτικού και να τους πετούν γιαούρτια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Λουκάς Λουκά, αποδοκιμάσθηκε από μερίδα των παρευρισκομένων στο μνημόσυνο των Ισαάκ και Σολωμού. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν και κυρίως από παρασυρμένους νεαρούς. Το κακό μ’ αυτούς του ΑΚΕΛ, είναι ότι ποτέ δεν δέχθηκαν μαθήματα πατριωτισμού, γι’ αυτό και αγνοούν την έννοια.

Καλλισθένης (βόρεια)

Τὰ μάζεψε λοιπὸν ὁ Καλλισθένης τὰ ἀμάζευτα σὲ λίγες γραμμοῦλες….

Ἀλλὰ ὅσο τὰ διαβάζω, τόσο ἀντιλαμβάνομαι πὼς ὅσο καὶ νὰ γράφουμε ὅλοι μας, ὅσο καὶ νὰ φωνάζουμε, ὅσο καὶ νὰ βαρᾶμε τὸ κεφάλι μας, αὐτοὶ ὅλοι ἦλθαν γιὰ ἕναν μόνον λόγο:

Νὰ τὸ διαλύσουν πλήρως τὸ μαγαζάκι τοῦ Ἑλλαδοξεφτιλιστάν. 

Κατὰ βάθος χαίρομαι. Ἔτσι πρέπει νὰ γίνῃ. Θὰ ἔλεγα πὼς ὀφείλουν νὰ ἀποδομοῦν ταχύτατα τὰ πάντα…. Διότι ὄσο πιὸ πολλὰ ἀποδομοῦν, τόσο πιὸ γρήγορα θὰ φθάσουν τὰ ποθούμενα. 

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply