Ἐθνικὸν Συμβούλιον: Προτάσεις.

  Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη,22.9.11,στο Θέατρο ΑΛΦΑ, η συνέντευξη Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου.

Ενημέρωσαν,συνοπτικά,τους εκπροσώπου των Μ.Μ.Ε. και τους φίλους που παρακολούθησαν τη συνέντευξη, ο Πρόεδρος και ο Γ.Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μανώλης Γλέζος και Ευάγγελος Μαχαίρας

Ακολούθως, ο απεσταλμένος μας στη Χάγη Αριστομένης Συγγελάκης ενημέρωσε λεπτομερώς για όλη τη διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χάγης, στην εκδίκαση της γνωστής υπόθεσης του Διστόμου.Εξήρε επίσης την παρέμβαση του πληρεξούσιου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καθηγητή κ.Στέλιου Περράκη καθώς και του Καθηγητή κ.Αντώνη Μπρεδήμα και των συνεργατών τους.                

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας κατέρριψαν τους Γερμανικούς ισχυρισμούς, παρουσίασαν  λεπτομερή κατάλογο αποφάσεων δικαστηρίων διεθνώς, που συμφωνούν με τις ιστορικές  αποφάσεις της ολομελείας του Αρείου Πάγου  (2000) και του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ρώμης (2008).

Τεκμηρίωσαν επίσης το δίκαιο των θυμάτων  και των οικογενειών τους που έχουν δικαίωμα σε δίκη και δικαστή,όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο κ.Περράκης στην εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ομιλία του. Τόνισε μάλιστα ότι αυτό που ζητούν τα θύματα είναι δικαιοσύνη και αποζημίωση για να υπάρξει ηθική κάθαρση στην ανείπωτη αυτή τραγωδία.

Μίλησαν επίσης οι εκπρόσωποί μας στη Χάγη,Χριστίνα Σταμούλη,Μάκης Μπαλαούρας  καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δρίτσας.

Έπειτα ακολούθησε συζήτηση και ακούστηκαν πολλές προτάσεις από όλους τους παρευρισκόμενους. Το γενικό συμπέρασμα όλων είναι η πίστη τους ότι  αυτές οι μέρες της όλης διαδικασίας στη Χάγη,θα πρέπει να είναι καταλύτης για την επίλυση αυτού του τεράστιου εθνικού μας προβλήματος. Οι νεώτερες πληροφορίες μάλιστα,αναφέρουν ότι ήδη ακόμη και μέσα στη Γερμανία ακούγονται πλέον  αισιόδοξες φωνές για την απόφαση που ελπίζουμε να την ξέρουμε μέσα στους επόμενους δυό μήνες.

Έπειτα ακολούθησε συζήτηση και ακούστηκαν πολλές προτάσεις από όλους τους παρευρισκόμενους.Στο τέλος ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Στέφανος Ληναίος διάβασε τις επόμενες κινήσεις που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Εθν.Συμβούλιο και οι οποίες έγιναν όλες αποδεκτές.Συνοπτικά αποφασίστηκε:

1.-Πρέπει να ενημερώσουμε τον Ελληνικό Λαό και ολόκληρο τον Απόδημο Ελληνισμό, να μάθει δηλαδή και ο τελευταίος Έλληνας για το μέγιστο αυτό εθνικό θέμα σε όλες του τις λεπτομέρειες. Που μπορεί όχι μόνο να ξαναδώσει μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει, πολιτικά,οικονομικά, ηθικά και πολιτιστικά, αλλά,προπάντων να δώσει άμεση λύση και στα προβλήματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν την πατρίδα μας.

2.-Πρέπει να ενημερώσουμε, να πιέσουμε και να απαιτήσουμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Να καταλάβει επιτέλους  ότι όλοι οι Ελληνες Πολίτες δικαιολογημένα φωνάζουν δεν πληρώνω..δεν πληρώνω. Ας υιοθετήσει λοιπόν κι η Ελληνική Πολιτεία αυτό το παλλαικό σύνθημα.Και να φωνάξει επι τέλους  κιαυτή στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία με όλη της τη δύναμη: «ΕΜΕΙΣ  ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.. .ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΠΟΛΛΑ..»

3.-Πρέπει,τέλος,να αγωνιστούμε  με οποιονδήποτε νόμιμο αλλά και δυναμικό τρόπο για να καταλάβουν επιτέλους η Γερμανία και οι Η.Π.Α. ότι αυτές είναι υπεύθυνες για την 60χρονη καθυστέρηση εξόφλησης των γερμανικών οφειλών. Η Γερμανία γιατί δεν μας πληρώνει και οι Η.Π.Α. γιατί 60 χρόνια τώρα,έχουν αναγκάσει όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις μας να σιωπούν ή πολλές φορές ακόμη και να υπονομεύουν όλες τις προσπάθειές μας να μας δώσουν οι Γερμανοί αυτά που μας χρωστάνε, όπως τα έχουν δώσει σε όλες τις άλλες χώρες που κατέστρεψαν. Με το δικαιολογητικό, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια,ότι.τάχα, πρέπει να βοηθήσουμε την κατεστραμμένη Γερμανία για να ανακάμψει. Ε,λοιπόν να μας δώσουνε τώρα αυτά που μας οφείλουν  για να ανακάμψουμε κι εμείς.

Το Εθνικό Συμβούλιο,τέλος,προτείνει τα εξής άμεσα,πρακτικά,μέτρα:

Α).- Να συνεχισθεί η προσπάθεια έκδοσης ψηφισμάτων από δήμους,συλλόγους  και οργανώσεις.

Β).-Να ενημερώνουμε  τακτικά και υπεύθυνα όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα  τον απόδημο Ελληνισμό.

Γ).- Να θυμίζουμε, με ανακοινώσεις και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις,κάθε μαύρη επέτειο των ολοκαυτωμάτων όλων των μαρτυρικών πόλεων και χωριών.

Δ). Να προτείνουμε την καθιέρωση Ημέρας των Μαρτυρικών Ελληνικών Πόλεων.

Ε).Να προωθήσουμε τη συλλογή υπογραφών που ήδη έχει ξεκινήσει μέσω του διαδικτύου και έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές.

Ζ).Αν, έπειτα από οποιαδήποτε απόφαση της Χάγης, η Γερμανία δεν μας δώσει αυτά που μας χρωστάει, είμαστε αποφασισμένοι να κηρύξουμε μπουκοτάζ σε όλα τα Γερμανικά προιόντα. Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα το αποδεχθούν και θα το πραγματοποιήσουν όλος ο Ελληνικός λαός και όλος ο Απόδημος Ελληνισμός.Από δω και πέρα ένα θα είναι πια το μοναδικό κυρίαρχο σύνθημα  όλων μας: “ Δεν  σας χρωστάμε..Μας χρωστάτε..”

Αθήνα, 22 Σεπτέμβρη 2011,

Για το Εθνικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος,

 Ο Γενικός Γραμματέας

Βαγγέλης Μαχαίρας,                

Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής  

Στέφανος Ληναίος –

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply