3,5 τρίς;

Βεβαιωμένα 3,5 τρισεκατομμύρια κ.μ. φυσικού αεριού νότια της Κρήτης!

“Η ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, είναι βεβαιωμένη και ισοδυναμεί με τα πετρελαϊκά αποθέματα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου“. Τάδε έφη  ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στα Χανιά στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής,  “Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο“.

Το κόστος αξιοποίησης των κοιτασμάτων αυτών κατά τον Αντώνη Φώσκολο είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα, ενώ, όπως επιπλέον τόνισε, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω της αξιοποίησης τους να ξεπληρώσει το χρέος της.

Όπως συμπλήρωσε ο καθηγητής “Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του “Ηρόδοτου” το οποίο και αυτό ξέρουμε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου“.    (defencenet)

Πολλὰ τὰ λεφτὰ βρὲ Ἄρη… Πάρα πολλά… Καὶ βρωμάει κάτι…

Συνωμοσίες; Μπᾶαα… Ποῦ νὰ εὐδοκιμήσουν; Στὰ κεφάλια τῶν κουδουνισμένων; Δὲν γίνεται! Αὐτοὶ θυμίζουν τὶς κίσσες. Ξέρετε… Τὰ ἁρπακτικὰ πάσῃς φύσεως ἀντικειμένου ποὺ γιαλίζει..

Τότε ἀπὸ ποῦ; Ἀπὸ τοὺς ἔξω; Μμμμμ… Πιθανόν… Ἀλλὰ ἐὰν δὲν ἀνοίξουν κερκόπορτες οἱ ἐχθροὶ δὲν μπαίνουν… 

Βέβαια, κάποιοι πασχίζουν νὰ τὶς ἀνοίξουν… Ἀλλὰ ξέρετε τί συμβαίνει; Τὶ ἔχουμε κολλήσει πλέον… Δὲν εἶναι ἐποχὲς γιὰ προδοσίες…. Δὲν μᾶς παίρνει.. Δὲν χωροῦν..

Θὰ μοῦ πεῖτε… Ὅσα κι ἐὰν μοῦ πεῖτε, δὲν εἶναι ἐποχὲς γιὰ προδοσίες… Αὐτὸ τὸ ὑπογράφω… Καὶ κάποιοι (ποιοί ἀλήθεια;) τὸ γνωρίζουν…

Φιλονόη.

φωτογραφία

(Visited 12 times, 1 visits today)
Leave a Reply