Ὅλες οἱ ἄλλες φυλές, πλὴν τῶν Ἑλλήνων.

Κάτι ἔγραφα νωρίτερα…

Μᾶλλον κακῶς τὸ ἔγραψα.

Ἐδῶ ἔχουμε ἄλλου εἴδους μαρτυρίες.

Φιλονόη.

Το προωθούμενο μήνυμα έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Τις περιγραφόμενες εικόνες πλην της τελευταίας  τις εισέπραξα και εγώ, ως συμμετέχων στην διαδήλωση. Την τρίτη εικόνα βίωσα ενώ καθόμουν σε εστιατόριο απέναντι από την Μητρόπολη γύρω στις 17:00 της 20-10-2011.

Ιωάννης Δέμος

“Τελικά πόσες φυλές εκτός των Ελλήνων υπάρχουν;

Άλλης φυλής Έλληνες,  όπως γράφει στο έσχατο σημείωμά του, άφησε πίσω του ο Αλέξανδρος Μαγκάκης;

Η πρώτη σκέψη μου όταν το διάβασα ήταν ότι ο λόγος του μάλλον αφορά τους  Κυβερνώντες και τους Βουλευτές που υπερψηφίζουν τα μέτρα εναντίον των Ελλήνων και του Ελληνικού Έθνους, αφού αυτούς κυρίως συναναστρέφονταν

 Εξάλλου χθες και σήμερα χιλιάδες  Έλληνες που αυθόρμητα κατέβηκαν ή ταξίδευσαν στο Σύνταγμα έδειξαν ότι η φυλή των Ελλήνων  δεν εκλείπει. Ωστόσο σήμερα στο Σύνταγμα αιωρείτο πάνω από τα κεφάλια του αυθόρμητου κόσμου ένα τεράστιο ερωτηματικό; Μήπως τελικά ο Αλέξανδρος Μαγκάκης εννοούσε πολλούς περισσότερους;

Οι εικόνες που εισέπραξαν οι παριστάμενοι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες ήταν τουλάχιστον περίεργες:

Εικόνα 1η:

Υπήρχε μία «σιωπή» που διακοπτόταν από την μοναχική φωνή μιας ντουντούκας και που πορεύονταν από το μπλόκ του ΠΑΜΕ, το οποίο με μία πρωτόγνωρη κίνηση αιφνιδιασμού κατέλαβε το οδόστρωμα από τον ατσάλινο φράχτη της αστυνομίας που απαγόρευε την πρόσβαση στην Βασιλ. Σοφίας έως και την νοητή ευθεία της δεύτερης σκοπιάς του Άγνωστου Στρατιώτη. Σημειωτέον ως ώρα συγκέντρωσης των μελών του ΠΑΜΕ είχε ανακοινωθεί η 11η πρωινή.  Ξαφνικά πολύ ενωρίτερα οι επικεφαλής του, έστειλαν ένα μικρό μπλόκ το οποίο σε σχηματισμό περιφρούρησης όρισε τον χώρο περιμένοντας τον κύριο όγκο των μελών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ωστόσο έφτασαν κατά ομάδες και όχι σε πορεία. Επρόκειτο για ένα σχεδιασμό αιφνιδιασμού ο οποίος δεν ήταν γνωστός ενωρίτερα σε κανένα πλην των ιδίων και προφανώς και  της αστυνομίας. Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι επεδίωκαν την τηλεοπτική προβολή.

Μετά την άφιξη του ΠΑΜΕ ουδείς μπορούσε να περάσει μέσα από την ανθρώπινη αλυσίδα που είχε φτιάξει η ομάδα περιφρούρησης και να προσεγγίσει είτε το ατσάλινο τείχος είτε τον χώρο εμπρός από τους ευζώνους. Τα δε συνθήματα ήσαν αραιά με μόνη την φωνή της ντουντούκας. Μία συμπεριφορά στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει το πάντα μαχητικό και θορυβώδες μπλοκ.

Αντίθετα παλμό και ένταση είχαν τα συνθήματα,  όταν μετά την βίαια και απάνθρωπη  διάλυση της συγκέντρωσης από τις δυνάμεις καταστολής, το ΠΑΜΕ με την προστασία της Αστυνιμίας αποχώρησε από το Σύνταγμα και συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια. Δυστυχώς στο Σύνταγμα υπήρξε και ένα θύμα, το αίμα του οποίου θα πέσει επάνω στους υπαίτιους.         

Εικόνα 2η:

 Μετά το ΠΑΜΕ το χώρο κατέλαβαν άλλα αριστερά σχήματα. Μετά τις 13:00 με την άφιξη ομάδας με τύμπανα ακούστηκαν τα πρώτα δυνατά και με παλμό συνθήματα  Λίγο αργότερα ακούστηκαν οι πρώτες βομβίδες κρότου και λάμψης από την πλευρά της Πανεπιστημίου όταν ομάδα κουκουλοφόρων επετέθη στο μπλόκ του ΠΑΜΕ για να φθάσει στο ατσάλινο τείχος το οποίο «προστάτευε» το ΠΑΜΕ. Το κυνήγι των κουκουλοφόρων συνεχίστηκε και στο κάτω μέρος της πλατείας και ακολουθήθηκε από υπέρμετρη χρήση δακρυγόνων. Ως αποτέλεσμα οι χιλιάδες πολιτών τρέχοντας κατευθύνθηκαν προς την Φιλελλήνων αλλά και ανέβηκαν την Όθωνος προς την Αμαλίας οι συγκεντρωμένοι της  οποίας ομοίως εστράφησαν προς την Αμαλίας προκειμένου να ξεφύγουν από τα χημικά τα οποία εν τω μεταξύ είχαν κατακλύσει την περιοχή. Και ενώ χιλιάδες κόσμου πίεζαν για να φθάσουν στην Αμαλίας, η πρόσβαση είχε αποκλειστεί από τα αριστερά σχήματα τα οποία παρά τις παρακλήσεις του κόσμου δεν ελευθέρωναν την  πρόσβαση θέτοντας σε κίνδυνο περισσότερα από την σωματική ακεραιότητα των πολιτών που έτρεχαν πανικόβλητοι προς τον καθαρό αέρα. Η πρόσβαση επετράπη μόνον μετά την εξασθένιση των χημικών. Ενδεχόμενα μέσα στον παλμό να μην είχαν αντιληφθεί την «εφόρμηση για καθαρό αέρα των χιλιάδων διαδηλωτών, ωστόσο η ικανή κλίση  του δρόμου και η ευχέρεια που τους έδινε στο να έχουν πανοραμική εικόνα της Όθωνος, δεν δικαιολογεί την άγνοια.

Εικόνα 3η

Ο κόσμος ο οποίος είχε αποτραβηχτεί στο ύψος της  Μητρόπολης είδε ξαφνικά ένα ξέφρενο πλήθος να κατεβαίνει την Μητροπόλεως και το στενό από την Βουλής προς την Φωκίωνος και να ακολουθείται από αλλόφρονες της ομάδας Δέλτα, οι οποίοι χτυπούσαν με ρόπαλα έν κινήσει αδιάκριτα πεζούς και καθήμενους, Έλληνες και  τουρίστες που απολάμβαναν ήρεμοι τον καφέ τους στις καφετέριες.

Η στάση τους ήταν τόσο εχθρική προς τους πολίτες, ώστε διερωτώντο αν επρόκειτο για Έλληνες αστυνομικούς ή «εισαγόμενους». Ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες επιθέσεις από εποχούμενους αστυνομικούς που κινούντο σε υψηλές ταχύτητες στους πέριξ δρόμους και συμπεριφέρονταν ως εχθροί των πολιτών.

Εικόνα 4η

Απέναντι από το Δημαρχείο επί της οδού Αθηνάς, είχαν σταθμεύσει τις μηχανές και οχήματα, ενώ μία ομάδα αστυνομικών της ομάδας Δέλτα και της Άμεσης Δράσης αφηγούντο τα κατορθώματά τους μέσα σε χαμόγελα και χαριεντίσματα, αδιαφορώντας για τις ματιές αποδοκιμασίας που τους έριχναν οι διερχόμενοι από δίπλα τους πολίτες., αλλά και από τα σχόλια για το τί τους έταξαν ή τους έδιναν για να χτυπούν με τέτοιο μίσος.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Γεώργιος Κάπελας.”

φωτογραφίες ἀπὸ ἐδῶ κι ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply