Ἑτοιμάζουν καινούργια «Ὑπατία»;

Στα άκρα η κόντρα υπ. Υγείας & προσφύγων στο Λαύριο – Αρνούνται να μετακινηθούν!

O κίνδυνος να εκτυλιχθούν σκηνές ανάλογες με εκείνες του Μεγάρου Υπατία τον περασμένο Ιανουάριο είναι πλέον ορατός, με επίκεντρο αυτή τη φορά το λιμάνι του Λαυρίου, στην καρδιά της Ανατολικής Αττικής. Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Λαυρίου αρνούνται κατηγορηματικά τη μεταστέγασή τους σε νέο, ασφαλή οικισμό, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα, με αποτέλεσμα η μεταξύ τους αντιπαράθεση να βρίσκεται στα άκρα, σε ένα “θρίλερ” που έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2010 και συνεχίζεται με… αμείωτη ένταση.

Σύμφωνα, με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ακεραιότητα και η ζωή των προσφύγων που διαμένουν στο κτίριο Α του Κέντρου Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο στο Λαύριο απειλούνται εξαιτίας της αυξανόμενης φθοράς του κτιρίου. Ωστόσο, οι ένοικοι αρνούνται να το εγκαταλείψουν και να μεταστεγαστούν στο νέο οικισμό που τους παραχωρείται, καθώς θεωρούν ότι δεν πληρούνται βασικές προδιαγραφές σε αυτόν αλλά και ότι πρόκειται για προσπάθεια περιθωριοποίησής τους.

Τα ίχνη της εγκατάλειψης και της φθοράς είναι εμφανή σε όλο το Κέντρο -μετρά άλλωστε περισσότερο από μισό αιώνα ζωής. Το ένα όμως εκ των τριών κτιρίων -όπου φιλοξενούνται συνολικά 330 πρόσφυγες-, το κτίριο Α’, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ακεραιότητα των περίπου 130 Κούρδων ενοίκων του καθώς έχει κριθεί από τους αρμόδιους ως απολύτως ακατάλληλο για διαμονή.

Φαίνεται όμως πως οι πρόσφυγες επιμένουν να “περάσει το δικό τους”, κόντρα στις Αρχές και στους νόμους, στη χώρα αυτή της ασυδοσίας και της ασυλίας σε όλους τους… κατατρεγμένους…(πηγὴ)(εἰκών) 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply