Ὅπως τότε, ἔτσι καί τώρα

Σκέφτομαι ότι είμαι υπέρ της διαμαρτυρίας . . Αλλά, σήμερα με ενόχλησε λίγο η επιλογή του χωροχρόνου για τις διαμαρτυρίες. Ο μοναδικός λόγος που ευχαριστήθηκα τα σημερινά  ήταν επειδή ο κόσμος, ο απλός καθημερινός ταλαιπωρημένος κόσμος αυτής της χώρας έδειξε την δυσαρέσκειά του και την οργή του εναντίον αυτών που μας έφεραν σε αυτή την δεινή θέση. Έτσι βρε αδερφέ, να έχουν και τον φόβο μας . . . ένιωσαν την ανάσα μας λιιιιγο πιο κοντά στον σβέρκο τους.

Ήταν λάθος ο χωροχρόνος διότι έδωσαν πάτημα σε κάτι ΤΣυριζαίους και λοιπούς πουλημένους και προσκυνημένους ώστε να έχουν άλλο ένα, σαθρό, επιχείρημα στο αίτημά τους ότι οι παρελάσεις πρέπει επιτέλους να καταργηθούν.

Δηλαδή ζητούν την πλήρη ισοπέδωση και απαξίωση της πατρίδας, των ιδανικών, των ηρώων μας, και της ιστορίας μας .

Και βγήκαν όλοι να καταδικάσουν , να πούν «ντροπή» διότι προσέβαλαν τον Πρόεδρο .. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας . Ναι παναθεμά μας, αυτός μας μάρανε. Για ποια δημοκρατία μιλάνε; Την «δημοκρατία» του ΜΠατσόκ και των απαγορευμένων χημικών που μας ψεκάζουν;;; Την «δημοκρατία» του αποφασίζουμε, υπογράφουμε και σας εξαθλιώνουμε;; Ο Παπούλιας.;Προσβλήθηκε το «παιδί» που τον είπαν προδότη. Έ, τι να κάνουμε, η αλήθεια πονάει .

Ποσώς με ενδιαφέρει που καταφέρθηκαν εναντίον του ! Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι : Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι θεσμός , είναι ιδέα αν θέλετε . . Έ, ο Παπούλιας σαν ενσαρκωτής αυτού του θεσμού και της ιδέας είναι που με ενοχλεί ! Δεν είναι ικανός ο συγκεκριμένος προδότης και οποιοσδήποτε απ΄τους 300 να είναι η προσωποποίηση της Δημοκρατίας, η προσωποποίηση του πρώτου πολίτη της χώρας . . Αν αυτός είναι ο πρώτος πολίτης της Ελλάδας … τότε καλά πάμε !

Η δημοκρατία στην Ελλάδα, έπαψε να υπάρχει, με την άνοδο στην εξουσία της κυβερνήσεως ΓΑΠ. Αυτό για όσους έσπευσαν να πούν ότι οι σημερινοί διαδηλωτές λειτούργησαν αντι-δημοκρατικά . Και πολύ δημοκρατικοί ήταν κατά την άποψή μου . Δημοκρατικότατα τους πήραν στο κατόπι και τους κυνηγούσαν ! ! Και λίγα έκαναν !!

Κλείνοντας θέλω να πώ ότι καλές όλες αυτές οι διαμαρτυρίες αλλά τελικά . . μόνο με τα συνθήματα, τις φωνές και τις μούντζες δεν βγαίνει τίποτα αδέρφια ! ! Πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό . Οι συνθήκες είναι ιδανικές και οι καιροί το επιτάσσουν ! ! Όμως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ . . Όπως τότε . . Πρίν 71 χρόνια . . . δεν είναι και τόσο μακρυά για να το έχουμε ξεχάσει . Δεν μπορεί ! !

 Αντε και καλή λευτεριά αδέρφια !  (εἰκών) 

Πηνελόπη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ὅπως τότε, ἔτσι καί τώρα

  1. Να μην ενοχλησαι, Φιλονοη.
    Οι Συριζαιοι ειναι “φρουτο της εποχης” και θα σαπισουν οταν περασει αυτη.
    Ο λαος ειπε “το ΟΧΙ ζει και βασιλευει”. Εκεινο το Πατριωτικο ΟΧΙ.
    Δεν υπαρχει αλλο…

Leave a Reply