Ρεκόρ ξένων ἐπενδύσεων στήν τουρκία. (11,5 δις φέτος)

Νά μοῦ τό θυμηθεῖτε. Ἡ ἑπομένη «φούσκα» πού θά σκάσῃ θά εἶναι αὐτή τῆς τουρκίας. 

Ρεκόρ ξένων επενδύσεων στην Τουρκία. Μόνο η Ford επενδύει 1 δισ. δολάρια. Συνολικές ξένες επενδύσεις 11.5 δισ.

Εμείς ακόμη ψάχνουμε ξένες επενδύσεις στη χώρα μας όμως οι γείτονες μας φαίνεται πως προσελκύουν τα ξένα κεφάλαια στη χώρα τους.

Επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει από μόνη ρης η αυτοκινητοβιομηχανία Ford στο εργοστάσιο της στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Βιομηχανίας της Τουρκίας Νιχάτ Εργκιούν δήλωσε πως « μόνο η Ford το 2012 θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη χώρα μας. Η επένδυση θα αφορά μηχανολογικό εξοπλισμό και νέα οχήματα».

  Ο τούρκος υπουργός αποκάλυψε πως το 2011 οι ξένες επενδύσεις στην Τουρκία έφτασαν τα 11.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Και η πρόβλεψη του για το 2012 είναι πως το ποσό αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Η Ford διαθέτει εργοστάσιο στην Τουρκία στην περιοχή της Προύσας και παράγει επιβατικά αυτοκίνητα αλλά και επαγγελματικά οχήματα όπου τα περισσότερα κατευθύνονται για εξαγωγές. (onalert)

Ἐμεῖς, βεβαίως, ἀκόμη ψάχνουμε γιά ἐπενδύσεις. Χωρίς μίζες, ὅμως, ἐπενδύσεις δέν κάνουμε. Ε, τί. ὅτι κι ὅτι….

Μινώταυρος 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply