Μανιτάρια μέ χλωρίνη καί φορμόλη

Τήν παρακάτω εἴδησι τήν «ψάρεψα» στό facebook. Νομίζω πώς εἶναι καιρός νά μάθουμε πῶς νά διαλέγουμε τήν τροφή μας γιά νά μή μᾶς ἐμπαίζουν ἀλλά καί νά προωθοῦμε τά συμφέροντα τῶν Ἑλλήνων καί ὄχι τῆς Γερμανίας (καί ὄχι μόνο).

Μινώταυρος 

Μετά από ενημέρωση που είχα από φίλο γεωπόνο, σας μεταφέρω τα παρακάτω: Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό εισαγόμενο μανιτάρι από την Πολώνια γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό είναι και αγνό.

Διαβάστε λοιπόν τι συμβαίνει. Τις 2 βδομάδες των εορτών, πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκού, μπαγιάτικου, και ψεκασμένου με φορμόλη και χλωρίνη ( για να είναι άσπρο) μανιταριού και ωφελήθηκαν 2 εταιρείες γερμανικών συμφερόντων. Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκου (ημέρας) Πλευρότους (ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) που παρήχθηκε από 45 μικρές οικογενειακές γεωργικές μονάδες που μαζί με τους εργαζόμενους εκεί, έδωσε «ψωμί» σε πάνω από 300 οικογένειες .

Εάν συνέβαιναν αντίστροφα, τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 μονάδες και συνολικά με τους εργαζόμενους πάνω από 4000 άτομα!!!! Αυτό είναι ένα απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασιάστε το Χ 5.000 ή 10.000 για να δείτε τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της γεωργίας.

Και όλα αυτά γιατί οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το «σκατολευκό» μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοτίσια κοπριά και για να φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση 5 ημερών μπαγιάτικα) ψεκάζεται με χλωρίνη και φορμόλη, ενώ το πλευρότους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνικό άχυρο και είναι τελείως βιολογικό !!!! Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το προωθήσετε

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Μανιτάρια μέ χλωρίνη καί φορμόλη

  1. Τα πλευρότους ανήκουν και στα λεγομενα , προσαρμογόνα, δηλαδή τα τρόφιμα εκείνα που εκτος από την υψηλή διατροφική αξία μπορούν να συμβάλλουν και στη βελτιωση ζωτικής σημασίας μηχανισμούς του οργανισμού , οπως μειωση χοληστερολης, ενισχυση ανοσοποιητικού συστήματος κτλ. Οσο πιο φρεσκο ενα λαχανικό τοσο πιο εντονες οι θρεπτικες ιδιοτητες του. Οποτε απλά τρωμε ελληνικά λαχανικα , Λευκά μανιταρια απο την Λαζαρίνα ( τα μονα ελληνικά) και πλευρότους απο ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ!!!!!

    • Εὐχαριστοῦμε.
      (Θὰ μᾶς βοηθοῦσαν ἐπίσης κάποιες διευθύνσεις, ἀλλὰ ἐὰν εἶναι νὰ θεωρηθῇ διαφήμισις, τότε θὰ μποροῦσε νὰ γίνῃ μὲ προσωπικὴ ἐνημέρωσι στὸ [email protected])

Leave a Reply