Νὰ κινηθοῦμε καὶ νὰ blogάρουμε ἀποτελεσματικά!

 

[Δεν γνωρίζω πόσοι από τους «μη διαδικτυακούς» Έλληνες γνωρίζουν τα Διαδικτυακά Κινήματα, Μέτωπα, Νέα Κόμματα και τις Οργανωτικές Δράσεις τους, όπως δεν γνωρίζω αν  και μερικοί από τους ενεργούς «διαδικτυακούς» φοβούνται –όπως κάθε τι νέο σύμφωνα με τον Umberto Eco- ένα  νέο πολιτειακό μοντέλο, όπως αυτό της Άμεσης Δημοκρατίας  Ίσως δεν πείθονται, ίσως φοβούνται να το κατανοήσουν.

Εκείνο όμως που σίγουρα καταλαβαίνουν, αποδέχονται και στηρίζουν, όλοι οι πολίτες, είναι οιξεκάθαρες αποτελεσματικές δράσεις που στρέφονται κατά του σαθρού πολιτικού συστήματος και υπέρ της χώρας και των πολιτών.

Στα πλαίσια αυτής της λογικής και του επικοινωνιακού πολέμου που διεξάγει η ενδοτική κυβέρνηση και η “αφέντρα” τους Τρόϊκα, προτείνω με πρωτοβουλία των κινημάτων και την στήριξη των bloggers να ξεδιπλωθούν συγκεκριμένες-αποτελεσματικές  δράσεις, οι οποίες εκτός ενός μετρήσιμου αποτελέσματος που προσδοκάται, θα προβάλουν ανέξοδα και τα Κινήματα-Μέτωπα, Νέα Κόμματα.

Η πρότασή μου είναι οργανωθούν και να στηριχθούν δύο δράσεις με κυρίαρχο σύνθημα και στόχο: την δραστική περικοπή των λειτουργικών εξόδων του σπάταλου κράτους, της Βουλής, των Κομμάτων και των περιφερόμενων σε ΔΕΚΟ και «ημιδημόσιους» Οργανισμούς και Επιχειρήσεις golden boys.

Ως πρώτη δράση προτείνω: συγκεντρώσεις έξω από τα κτήρια που προσεγγίζει η Τρόϊκα, με τετράγλωσσα συνθήματα (Ελληνικά, γερμανικά, Αγγλικά και Γαλλικά) που θα καταγγέλλουν την Τρόϊκα (ΔΝΤ, Ε.Ε. και Ε.Κ.Τ.) για συμπαιγνία αν όχι για συνομωσία με τους Κυβερνώντες:

1.      Στην ομολογημένη εφαρμογή ενός αποτυχημένου οικονομικού προγράμματος.

2.      Στον εθελοτυφλισμό των Τροϊκανών  για την σπάταλη λειτουργία του κράτους και των κομμάτων, ως αντιπαροχή για τις περικοπές των μισθών και την παράδοση της χώρας στους τραπεζίτες. Π.χ. ως σύνθημα θα μπορούσε να είναι το  «ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ & ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ», σε τέσσερις γλώσσες  το οποίο βέβαια μπορεί να ξεπεραστεί από την Ελληνική ευρηματικότητα. 

Ως δεύτερη δράση προτείνω: συγκέντρωση το μεσημέρι της Κυριακής 22-1-2012 έξω από την Παλαιά Βουλή στην συνάντηση της κίνησης «Τώρα για την Ελλάδα» των  «κρατικοδίαιτων» 18 επιστημόνων και πνευματικών ανδρών, όπου θα μιλήσουν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δήμαρχος Μπουτάρης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης (http://www.sofokleousin.gr/archives/91456) , με εμπλουτισμό των συνθημάτων κατά το δοκούν των διοργανωτών των κινητοποιήσεων.

Βεβαίως, μόνον με την συγκέντρωση ικανού αριθμού διαδηλωτών μαζί με την θεματική  πρωτοτυπία της εκδήλωσης μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης(;), ώστε πέραν από τα ενδεχόμενα πολλαπλά ουσιαστικά και  επικοινωνιακά οφέλη σχετικά με το θέμα των κινητοποιήσεων, θα προβληθούν και τα διαδικτυακά  Κινήματα, Μέτωπα, ή νέα Κόμματα.

Φυσικά υπάρχουν και από άλλους προτάσεις, ίσως αποτελεσματικότερες από τις παραπάνω, οι οποίες καλό είναι να υλοποιηθούν .

Ιωάννης Δέμος    

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Νὰ κινηθοῦμε καὶ νὰ blogάρουμε ἀποτελεσματικά!

Leave a Reply