Ἐπιχείρησις: διάσωσις ἐπιχειρήσεων!

Ἐπιχείρησις διάσωσις ἐπιχειρήσεων!Ἡ πρότασις τριγυρίζει ἡμέρες τώρα στὸ μυαλό μου. 
Προσπαθοῦσα νὰ τὴν ὁλοκληρώσω καὶ νὰ τὴν παρουσιάσω.
Δὲν γίνεται νὰ κλαιγόμαστε καὶ νὰ βρίζουμε κάθε φορὰ ποὺ μία ἐπιχείρησις κλείνει.
Δὲν γίνεται  νὰ λυπόμαστε τὸν συνάνθρώπο μας διότι αἰσθανόμαστε ἀδύναμοι στὸ νὰ τὸν στηρίξουμε. 
Καὶ δὲν σώζεται ὁ συνάνθρωπός μας μόνον μὲ τὴν δική  μας στήριξι.
Οὔτε μὲ τὴν λύπησί μας σώζεται! Χρειάζεται ἔργα! Πράξεις! Δράσεις! 

Ἐὰν λοιπόν ἡ στήριξις εἶναι συλλογική; 
Ἐάν κάθε φορά πού μαθαίνουμε πώς  μία ἐπιχείρησις στήν περιοχή μας πάει γιά κλείσιμο, εἰσβάλουμε ὡς καταναλωτές καί τήν στηρίζουμε; Ἐάν ἐμεῖς γίνουμε ὁ μοχλός πού θά δόσῃ ἀνάσα καί πίστωσιν χρόνου στήν ἐπιχείρησι; Ὄχι ἐγώ, ἐμεῖς;

Σήμερα λοιπόν, κι ἐν ᾦ τὸ εἶχα σχεδὸν ξεχάσει, διάβασα μίαν σημείωσι στὸ facebook καὶ τὸ ξαναθυμήθηκα. 
Δὲν χρειάζεται νὰ κάνω καμμίαν πρότασι λοιπόν!
Ὅλες οἱ προτάσεις καὶ οἱ δράσεις καὶ τὰ ἀποτελέσματα εἶναι ἐμπρός μας! 
Ἀντὶ νὰ κλαιγόμαστε καὶ νὰ κτυπᾶμε τὰ κεφάλια μας στοὺς τοίχους, ἀναμένοντας τὴν δική μας σειρά, σηκώνουμε τὰ μανίκια καὶ ὁρμᾶμε! 
Μόνοι μας θὰ στηρίξουμε τὸν γείτονα, τὸν φίλο, τὸν ἄγνωστο!
Κάθε Ἑλληνικὴ ἐπιχείρησις ποὺ κλείνει, εἶναι ἕνα πλεονέκτημα γιὰ τοὺς τοκογλύφους. Ἂς τοὺς τὸ στερήσουμε!

Φιλονόη.

Αν συμφωνείτε, το προωθείτε σε όσους έχετε στη λίστα επαφών σας !!!! ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ …….. Στην Αμερική έχει αρχίσει το εξής φαινόμενο: στα καλά του καθουμένου, εκεί που κάποιο μαγαζί πάει για κλείσιμο λόγω χρεών, πέφτει σύρμα (SMS, FACEBOOK) και πλακώνει κόσμος που αρχίζει να αγοράζει ότι βρει μπροστά του. Οι ιδιοκτήτες από άφραγκοι και χρεωμένοι ξεπουλάνε σε μία μέρα !!!! και γλυτώνουν το κλείσιμο. Αυτό για τους ξένους λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη . Κάτι που στη χώρα μας, έχει εκλείψει από το ’60 !!! Καιρός και εμείς να κάνουμε κάτι. Κατ’ αρχήν : στηρίξτε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς σας. Κάτι καλό θα έχουν και αυτά!!! Γιατί όταν θα τα χρειαστείτε, δεν θα υπάρχουν πιά… Ένα κουτί χρώμα και 10 πρόκες, δεν απαιτούν εκδρομή στο PRAKTIKER ή το LEROY MERLIN….μόνο μια βόλτα στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς. Ελληνικά λαχανικά, φρούτα και χυμούς . Αν τα ξένα ήταν τόσο εξαιρετικά καλά, οι ξένοι δεν θα τα έστελναν σε εμάς !!! (π.χ. Τα ολόλευκα μανιτάρια εισαγωγής είναι περασμένα με λευκαντικό και αντισηπτικό για να μη μαυρίζουν-ενώ τα Ελληνικά δεν είναι λευκά, αλλά είναι βιολογικά !!!) προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα – το χρήμα να μένει στην Ελλάδα και να κάνει κύκλο εδώ και όχι μέσω της τσέπης κάποιου ξένου επιχειρηματία . Σοκολάτες ΙΟΝ, αναψυκτικά Φλώρινα και ΕΨΑ: Ελληνικότατα & εξαιρετικά. Η COCA COLA, η PEPSICO και η jacobs-Παυλίδης δε θα φτωχύνουν !!! Εντάξει, έχουν και Έλληνες εργαζόμενους, αλλά τα έσοδά των ξένων εταιρειών δεν θα μηδενιστούν κιόλας !!! Ο επώνυμος καφές φίλτρου της jacobs στην Ολλανδία πωλείται στη μισή τιμή ….. μία συσκευασία φίλτρων καφέ ( 100 τεμ ) κάνει 75 λεπτά και όχι πάνω από 2 ευρώ… γι’ αυτό αγοράστε καφέ φρεσκοκομμένο από την κάβα της γειτονιάς … ακόμα και χωρίς την ακριβή γεύση, θα είναι πιο φρέσκος!!! “Τιμωρείστε” ακόμα και τα ακριβά Ελληνικά προϊόντα : το γιαουρτάκι της ΦΑΓΕ στην Ολλανδία πωλείται προς 80 λεπτά !!! Στην Ελλάδα έχει περάσει από χρόνια το 1 ευρώ. Μπορείτε και χωρίς αυτά … τώρα αν πέσει η τιμή του, βλέπουμε !!! ΑΠΟΡΩ: Πόσο καλύτερο είναι το γάλα της ΔΕΛΤΑ 1 λίτρου (στο χάρτινο κουτί) και στοιχίζει 1,15 ευρώ, ενώ το ΑΓΝΟ έχει μόλις 1,09 ???? ΟΚ, το γάλα του LIDL έχει λιγότερο από ευρώ το λίτρο και λέει ότι είναι Ελληνικό, κάποια ξένα προϊόντα είναι ίσως και λίγο καλλίτερα, αλλά είπαμε: το χρήμα να μένει στην Ελλάδα !!! Ας οργανωθούμε : ενημερώστε φίλους και γνωστούς για ευκαιρίες!!!! Στα ψώνια, τη βενζίνη, το γάλα, το ψωμί. Επιτέλους, φτιάξτε για πρώτη φορά μόνοι σας ένα κέικ ή τιμείστε το ζαχαροπλαστείο της γωνίας (φρεσκότατο σχεδόν πάντα) και μην το πάρετε έτοιμο στο super market από μία γερμανική πολυεθνική …. Κυνηγήστε ποιότητα και καλή τιμή. Το δικαιούστε και το αξίζετε. Δεν σας κάνουν χάρη !!! Η κρίση το απαιτεί : ενωμένοι μπορούμε καλύτερα !!! ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ…. ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΕΙ ΕΠΙΣΗΣ … (Σοφία Ἕλ)

(φωτογραφία)

(Visited 21 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἐπιχείρησις: διάσωσις ἐπιχειρήσεων!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἐπιχείρησις: διάσωσις ἐπιχειρήσεων! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

  2. Αὐτὴ ἀκριβῶς εἶναι ἡ οὐσία τῶν πραγμάτων Φιλονόη. Ἀντὶ νὰ γκρινιάζουμε, νὰ ἁγανακτοῦμε” καὶ νὰ φιλολογοῦμε ἠλιθιωδῶς περὶ μνημονίων καὶ ἄλλων τοιούτων ἀηδιῶν, καιρὸς εἶναι νὰ δράσωμεν. Ὅπως οἱ δῆμοι (κοινότητες κατ’ ἄλλους) τοῦ μεταβυζαντινοῦ Ἑλληνισμοῦ κατόρθωναν νὰ εὐημεροῦν καὶ νὰ πλουτίζουν εἰς τὴν πλειοψηφίαν των παρὰ τὰ;ὅσας ἀντιξοότητας, καθ’ ὅμοιον τρόπον καὶ ἐμεῖς δυνάμεθα νὰ πράξωμεν τὰ ίδια. Ἐμπόδια εἰς τὸν Ἕλληνα οὐδεὶς δύναται νὰ θέσῃ ἀρκεῖ αὐτὸς, ὁ Ἕλλην, νὰ τὸ θελήσῃ.

Leave a Reply