Τό ΚΚΕ ὑπερασπίζεται τούς χονδρεμπόρους;

    Τὸ σφυρὶ καὶ τὸ δρεπάνι θὰ τοὺς ἀπομείνουν τελικῶς!

Τὸ σφυρὶ καὶ τὸ δρεπάνι θὰ τοὺς ἀπομείνουν τελικῶς!

Διαβάζοντας τὴν ἀνακοίνωσίν τους ξεκαρδίστηκα ἀπὸ τὰ γέλια! 

Εἶναι ἀπίστευτοι, κολλημένοι, ἀνεγκέφαλοι, ὀπισθοδρομικοί, ἀπαράδεκτοι,  ἀπαίδευτοι, ἀσυνείδητοι μὰ  τελικῶς καταντοῦν γραφικοί, ἄστοχοι καὶ ἐν τελῶς ἀκίνδυνοι!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις φθηνές πατάτες

 

Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και  μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων – καταναλωτών. 

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει. (ΚΚΕ)

Τί τούς ἐνόχλησε τώρα;
Μὰ φυσικὰ τὸ ὅ,τι δὲν εἶναι αὐτοὶ οἱ ἐπίσημοι ὑπερασπιστὲς τῶν εἰσοδημάτων μας, τῶν δικαιωμάτων μας καὶ τῆς αὐτοδιαχειρίσεώς μας! (Μεταξύ μας, ποτὲ δὲν ἦταν, ἀλλὰ αὐτὸ εἶναι ἄλλο καπέλο!)
Τοὺς ἐνόχλησε ἡ παράκαμψίς!!
Τοὺς ἐνόχλησε τὸ φτύσιμο! 

Τοὺ ἐνόχλησε ἡ συνειδητοποίησις πὼς μᾶς δουλεύουν! 
Τοὺς ἐνόχλησε τὸ ὅ,τι πάντα ἀχρείαστοι ἦταν ἀλλὰ ἐπὶ τέλους τοὺς καταλάβαμε!
Τοὺς ἐνόχλησε ἡ ἀδιαφορία τῶν πολιτῶν γιὰ τὶς καπελωμένες καὶ κατευθυνόμενες δράσεις τους!
Καὶ φυσικά, περισσότερο ἀπὸ ὅλα, τοὺς ἐνόχλησε ἡ ἰδιωτικὴ πρωτοβουλία! Αὐτὴν δὲν τὴν ἀνέχονται μὲ τίποτα! Μόνον μὲ πρόβατα συναλλάσσονται ἐκεῖ στὸν Περισσό!

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Τί τούς ταΐζουν; Ὅλα τά μεταλλαγμένα τοῦ πλανήτου στά δικά τους παιδιά τά μοιράζουν; 

Υ.Γ.2. Ἐάν τόσο πολύ μᾶς ἀγαποῦν, γιατί δέν παραιτοῦνται πρό κειμένου νά ῥίξουν διά παντός αὐτήν τήν βο(υ)λή βόλεμα; Πόσα ἔχουν ἁρπάξει; Γιατί ἀκόμη συναινοῦν; Οὖσττττ κοπρόσκυλα!

φωτογραφία

 

(Visited 8 times, 1 visits today)
One thought on “Τό ΚΚΕ ὑπερασπίζεται τούς χονδρεμπόρους;

  1. Καὶ θέλει ἐρώτημα Φιλονόη; Τὰ εἴπαμε:Τὸ κόμμα τοῦ Ἐγκλήματος, τῆς Προδοσίας καὶ τοῦ Ψεύδους. Αὐτοὶ εἶναι.

Leave a Reply