Οἱ «τρομοκρᾶτες» τῆς Κερατέας, ὁ Παπουτσῆς καὶ μία κρεμάλα ποὺ στήνεται!

 

Ἀπὸ  τὸ σύστημα τῆς δημοκρατίας τους ἀσφαλῶς!
Τὸ κατηγορητήριον εἶναι τέτοιο ποὺ μόνον σὲ τρομοκρᾶτες θὰ μποροῦσε νὰ ἀναφέρεται! 
Ἀλλὰ δὲν διευκρινίζει ποιοὶ ἀκριβῶς εἶναι οἱ τρομοκρᾶτες. 
Αὐτοί πού ἔμήνυσαν ἢ αὐτοί πού ἐμηνύθησαν;
Γιὰ νὰ διαπιστώσουμε δῆλα δὴ ἀκόμη μίαν φορὰ πόσο μεγάλη εἶναι ἡ ὑποκρισία τους, ἡ προσπάθειά τους νὰ εἶναι νομότυποι καὶ ἡ ἠλιθιότητά τους.

Στὸ μεταξὺ ὁ Παπουτσῆς ἰσχυρίζεται πὼς τὰ χημικὰ ποὺ χρησιμοποιεῖ ἡ ἀστυνομία εἶναι τὸ ἀθωότερον μέσον καταστολῆς!

Δέν καταλαβαίνουν ἢ κάνουν πώς δέν καταλαβαίνουν;
Δῆλα δή πιό εἶναι τό σκληρότερον μέσον καταστολῆς; Τά αὐτόματα ὅπλα; 
Γιὰ νὰ σὲ δῶ Παπουτσῆ. Μόνον αὐτὰ δὲν ἔβγαλες ἀκόμη.

Ἀλλὰ τί λέω;
Ἐσύ δὲν παραιτήθηκες ὄταν  βυθίστηκε τὸ Σάμινα.
Δὲν παραιτήθηκες ὅταν ἀπεκαλύφθῃ τὸ χοντρὸ παιχνίδι τῶν ἐργολάβων εἲς βάρος τῶν κατοίκων τῆς Κερατέας καὶ ὅλου τοῦ λεκανοπεδίου. 
Δὲν παραιτήθηκες ὅταν σὲ ἔφτυναν τὰ κολλητάρια σου οἱ ΕὐρωπΕοι γιὰ τὴν συνθήκη τοὺ Σένγκεν. Οὔτε ὅταν κάποιοι ἀπεχώρησαν ἐξ αὐτῆς!
Δὲν παραιτήθηκες ὅταν σάπιζαν στὸ ξῦλο συνταξιούχους οἱ πραιτωριανοί σου, μὲ δική σου ἐντολή.
Δὲν παραιτήθηκες ὅταν ἀπεκαλύφθῃ πὼς ἐσὺ καὶ τὸ ἐπιτελεῖον σου ὀργανώνετε καὶ τροφοδοτεῖτε  τοὺς κουκουλοφόρους. 
Καὶ βρῆκες εὐκαιρία νὰ παραιτηθῇς ὅταν εἶδες καρέκλα ἐμπρός σου.

Σέ ποιόν τά πουλᾶς αὐτά; Ἢ μήπως ξεχάσαμε τήν τρομάρα σου τότε πού σέ ἐπισκέφθηκε ἡ παρέα τοῦ «πόρτα-πόρτα»; Μήπως ξεχάσαμε τίς ἀπειλές σου; Τίς κορῶνες σου;

Ἐν τάξει Παπουτσῆ! Καταλάβαμε. Βάζεις πρὸς ὧρας τὴν οὐρὰ στὰ  σκέλια καὶ στέκεις στὰ μετόπισθεν. Ξέρεις ἐσύ. Ἀναμένεις τὴν  ἐπομένη ἡμέρα, ἐλπίζοντας στὴν ἀμνημοσύνη μας καὶ καρτερῶντας νέες ἐντολὲς ἀπὸ τὰ ἀφεντικά σου!
Τί νά σοῦ πῶ; Περίμενε.. Δὲν θὰ σὲ ἀφήσουμε παραπονεμένον! Οὔτε τὰ ἀφεντικά σου ἐπίσης! Ξέρεις, τοὺς προδότες, δὲν τοὺς κρεμοῦν οἱ παθόντες, ἀλλὰ αὐτοὶ ποὺ ὠφελήθησαν ἀπὸ τὴν προδοσία. Πρόσεχε… Πίσω σου ἔρχονται… Καὶ μάλιστα εἶναι πάρα πολὺ κοντά σου! Πίσω σου νὰ κυττᾶς! Ὄχι ἐμπρὸς καὶ γύρω γύρω… Πίσω σου. Ἡ κρεμάλα ποὺ σοῦ ἔχουν στήσει τὰ κολλητάρια σου εἶναι ἤδη ἕτοιμη! Πρόσεχε! Σὲ πλησιάζει!

Φιλονόη.

Σαν … τρομοκράτες δικάζονται κάτοικοι της Κερατέας

 Ούτε λίγο ούτε πολύ το κράτος δικάζει σαν  … τρομοκράτες κατοίκους της Κερατέας, με ένα κατηγορητήριο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αυτό που αποδίδεται στα φερόμενα μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα”. Τέτοιες εξοντωτικές κατηγορίες σε “δημοτικούς άρχοντες” δεν νομίζουμε να έχουμε ξανασυναντήσει. Ο λόγος είναι απλώς: Θέλουν να στείλουν ένα σαφή μήνυμα σε όλη την αγωνιζόμενη, απέναντι στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, κοινωνία.

Το παρακάτω κείμενο είναι από το σημερινό “Ποντίκι”.

Μπορεί ο αγώνας του… άπαρτου κάστρου της Κερατέας να έληξε με νικηφόρο αποτέλεσμα για τους κατοίκους, όμως τώρα θα σταθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και τον… εθνικό εργολάβο καταγγέλλοντας απόπειρα να ποινικοποιηθεί η αντίσταση τους με το να στηθούν στο «απόσπασμα» οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης.

Οι κάτοικοι της Κερατέας λοιπόν θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη προσπαθεί να εξοντώσει τους μπροστάρηδες του αγώνα της Κερατέας επειδή τόλμησαν να αντισταθούν στα μεγάλα συμφέροντα που ήθελαν την περιοχή τους να ζει και να δουλεύει ως μια τεράστια μηχανή παραγωγής κερδών, εις βάρος βέβαια της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Για ποιον άλλο λόγο άραγε θα έπρεπε να διατυπωθούν εξοντωτικές, τόσο ηθικά όσο και ποινικά, κατηγορίες εναντίον του τέως δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού, των δύο επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Α. Αντωνίου και Κ. Λεβαντή (νυν δημάρχου Λαυρεωτικής), των τότε αντιδημάρχων Π. Κατσίκη και Σ. Παπαγιάννη καθώς και του αδελφού του τέως δημάρχου Γιώργου Ιατρού, οι οποίοι απειλούνται να καθίσουν στο εδώλιο σαν… τρομοκράτες;

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για όσα πραγματοποιήθηκαν στην Κερατέα τρεις μέρες μετά την εισβολή των ΜΑΤ κατηγορώντας τα παραπάνω άτομα για τα εξής αδικήματα:

♦    Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
♦    Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού.
♦    Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή εναντίον αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.
♦    Εμπρησμό από πρόθεση κατά συ-ναυτουργία.
♦    Οπλοφορία.
♦    Οπλοχρησία.
♦    Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικού υλικού.
♦    Έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
♦    Αντίσταση από κοινού από περισσότερους που φέρουν όπλα και αντικείμενα από τα οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι, η προκαταρκτική στηρίχτηκε σε ψευδείς καταθέσεις αστυνομικών, ενώ σε ξεχωριστές από την παραπάνω δικογραφίες 37 ακόμα άτομα (ανάμεσά τους και πάλι ο «τρομοκράτης» Σταύρος Ιατρού) αντιμετωπίζουν άλλες κακουργηματικές κατηγορίες για γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν κατά τις 128 ημέρες του αγώνα τους.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της Κερατέας, η αντίστασή τους ποινικοποιείται ακριβώς επειδή άντεξε στην καταστολή και τις πολιτικές και επιχειρηματικές πιέσεις και νίκησε. Ιδίως στην Κερατέα η ήττα της αστυνομίας, του υπουργείου και του εργολάβου, και κυρίως η νομική δικαίωση του αγώνα τους,«απέδειξε ότι η ΕΛ.ΑΣ., τα ΜΑΤ και το υπουργείο παρανομούσαν προστατεύοντας τον εργολάβο επί 128 ημέρες βιάζοντας βάναυσα μία ολόκληρη κοινωνία».
 
Παλμός αντίστασης

Πάντως η κοινή πείρα λέει ότι τους ανθρώπους που αντιστέκονται, όσο και να τους χτυπάς, δύσκολα μπορείς να τους νικήσεις, ειδικά όταν είναι απολύτως πεισμένοι για το δίκιο τους και παλεύουν μέχρι το τέλος.

Το μέτωπο της Κερατέας μπορεί αυτήν τη στιγμή να είναι στην πράξη ανενεργό, όμως ο παλμός της αντίστασης δεν έχει σβήσει και ακόμη και σήμερα η περιφρούρηση του αποτελέσματος του αγώνα τους παραμένει πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη των κατοίκων, θα συνεχίσουν ενωμένοι, όπως προειδοποιούν, καθώς όλοι πιστεύουν ότι θα καταρρεύσουν οι κατηγορίες ενάντια στους μπροστάρηδες της κινητοποίη-σής τους και της μάχης με τους μηχανισμούς καταστολής.

Μάλιστα οι κάτοικοι καλούν κάθε προοδευτικό, δημοκράτη, αγωνιστή και ριζοσπάστη πολίτη και κάθε φορέα της ελληνικής κοινωνίας να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να συμπτυχθεί στο παραφρασμένο σύνθημα: «Λαύριο, Κερατέα, Γραμματικό / πάλι θα την πατήσεις / εργολάβε go home».

Αγύριστα κεφάλια αυτοί οι άνθρωποι…(βαθὺ κόκκινο)

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Ἀπαντῆστε

Ἡ ἠλεκτρονική σας διεύθυνση δὲν θὰ δημοσιευθεῖ. Τὰ ὑποχρεωτικὰ πεδία σημειώνονται μὲ *