Οἱ δῆθεν παρακρούσεις τῶν ἀγορῶν.

 

Οἱ δῆθεν παρακρούσεις τῶν ἀγορῶν.Βγαίνουν 2 – 3 ευρωσκουπιδιαραίοι και κάνουν δηλώσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ… Τσουπ… παθαίνουν παράκρουση οι αγορές και χάν’ η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα… Αντιβγαίνουν 2 – 3 άλλες παλιαδερφάδες από το ευρωμπουρδέλο και διαψεύδουν τις δηλώσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ… και νάααα ξαναμαναμουρλαίνονται οι αγορές… Και φυσικά… κάπου ανάμεσα στις δηλώσεις και τις διαψεύσεις… κάποιοι κερδίζουν… πολλά…!

Όλο αυτό μου θύμισε μία ανεκδοτική ιστοριούλα, που μου διηγήθηκε ένας υπέροχος άνθρωπος πριν κάποια χρόνια… Κάτι τέτοια θυμάμαι όταν σκέφτομαι ότι τόσοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι, ευρωπαίοι και εγχώριοι, οικονομολόγοι και σκατολόγοι… δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια λύση για την Ελλάδα… και κατ’ επέκτασιν και για τον πλανήτη όλον! Έχω άδικο; 

Ήταν λοιπόν ένας πατέρας κι ένας γιος… Δικηγόροι και οι δύο… ο γιος μόλις είχε πάρει την άδεια ασκήσεως δικηγορίας και ο πατέρας αποφάσισε να του αναθέσει το δικηγορικό γραφείο… Εξετάζουν λοιπόν μια υπόθεση διεκδίκησης ενός αγροτεμαχίου από δύο αδέλφια, την οποία διαχειριζόταν ο πατέρας και δεν είχε λυθεί στα δικαστήρια ποτέ… Αγωγές επί αγωγών, ενστάσεις επί ενστάσεων, μηνύσεις επί μηνύσεων, κ.ο.κ. και ναααααααααα τα λεφτά από τα δυο αδέλφια για τους δικηγόρους, τα σχέδια, τα δικαστικά έξοδα, κ.λπ.…

Βλέπει ο γιος τα σχέδια και λέει στον πατέρα: «Βρε πατέρα… πώς είναι δυνατόν εδώ και 10 χρόνια να μην έχεις λύσει αυτήν την υπόθεση; Κοίτα εδώ! Να κοίτα πόσο ξεκάθαρα διχοτομείται το χωράφι!». 

Και του απαντά ο πατέρας: «Ρε ζωντόβολο! Λες να μην το ξέρω;;; Αν την είχα λύσει από τότε… με τι λεφτά θα σπούδαζες εσύ τόσα χρόνια;;;».

Αυτάαααα…

Σοφία

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply