«Ἄποροι» ἀλβανοί εἰσέπρατταν ἐπιδόματα

Αλβανοί απατεώνες, έπαιρναν ένα σκασμό χρήματα ως “μαϊμού” άποροι και έβγαζαν τα λεφτά στην Αλβανία! Διαβάστε στο planet-greece όλο το χρονικό της κομπίνας, και δείτε το βίντεο….

Εκατοντάδες ομογενείς από την Αλβανία αλλά και Αλβανοί πολίτες που αν και δεν έμεναν στη χώρα μας λάμβαναν προνοιακά επιδόματα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εντόπισε η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ιωαννίνων που ανέλαβε το ξεκαθάρισμα των μητρώων.

Ανάμεσά τους και ένας εισαγγελέας από την Αλβανία ο οποίος δήλωνε άπορος στις ελληνικές αρχές και λάμβανε ακριβά φάρμακα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιος δήλωσε ότι ”Είχαμε καταγγελίες από τα νοσοκομεία ότι υπάρχουν μη Έλληνες πολίτες που έχουν στην κατοχή τους βιβλιάρια υγείας. Αφαιρέθηκαν πάνω από 500 βιβλιάρια και προνοιακά επιδόματα”.

Την ίδια ώρα δικαιούχοι στα Γιάννενα δεν έχουν πάρει εδώ και μήνες τα χρήματά τους και αναρωτιούνται πώς θα ζήσουν και πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Όταν μάλιστα μαθαίνουν πως υπήρχαν άποροι-μαϊμού, εξοργίζονται.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου, οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων και βιβλιαρίων υγείας μέχρι το 2010 ήταν νόμιμοι. Πάντως οι τοπικές αρχές δηλώνουν πως πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να ανανεώνουν τα βιβλιάρια υγείας τους σε άλλους δήμους, που αγνοούν την αλλαγή της διαδικασίας στην περιοχή.

Για την υπόθεση, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. (πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply