Νέα σύνορα στά Βαλκάνια;

Νέα σύνορα στά Βαλκάνια;Γιατί ὄχι; Δέν εἶναι ὥρα τους;
Μὲ τόσα ἐκτρώματα ποὺ δημιούργησαν στὴν περιοχή μας, εἶναι φυσικότατον νὰ ὑπάρχουν σοβαρὰ προβλήματα. 
Μόνον ποὺ τὰ προβλήματα δὲν λύνονται ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ τὰ δημιούργησαν. 
Καὶ δυστυχῶς, ἑτοιμάζουν συνέδριον οἱ δημιουργοὶ τῶν προβλημάτων, ὄχι ὅμως μὲ εἰλικρινὴ πρόθεσιν τὴν ἐπίλυσιν τους. 
Πολὺ φοβᾶμαι πῶς κάτι μαγειρεύουν πάλι οἱ «σύμμαχοι». Καὶ δυστυχῶς τὰ μαγειρέματά τους οὐδέποτε βγῆκαν σὲ καλὸ γιὰ τοὺς ….μαγειρεμένους!
Υ.Γ. Κάποιοι κάνουν πολλὰ χατήρια κι ἐλπίζουν νὰ φᾶνε καλά… Ὅπως γιὰ παράδειγμα Σκοπιανοί, Ἀλβανοί, Σέρβοι.. Ὅλοι γλείφουν ἀλλὰ τὸ γλείψιμο τώρα δὲν λέει καὶ πάρα πολλά… Ἄλλα παίζουν…

Βρετανός διπλωμάτης προτείνει Συνέδριο Βερολίνου για νέα σύνορα στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Βρετανός διπλωμάτης Ivory Roberts δήλωσε ότι η διεξαγωγή μιας διεθνούς διάσκεψης για τον επαναπροσδιορισμό των συνόρων στα Βαλκάνια είναι η μόνη λογική λύση στα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στον ιστορικό αυτόν χώρο, τα οποία αποτελούν πηγή συγκρούσεων.Ένα νέο συνέδριο του Βερολίνου, θα σταθεροποιήσει την περιοχή σε μακροπρόθεσμη βάση, είπε ο Αΐβορι Ρόμπερτς, πρόεδρος του Κολλεγίου Trinity of Oxford και πρώην  πρεσβευτής της Βρετανίας στο Βελιγράδι.«Σήμερα», είπε ο Βρετανός διπλωμάτης, «στην περιοχή υπάρχει μια κατάσταση όπου κανείς  δεν είναι ευχαριστημένος. Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου είναι δυσαρεστημένοι, η Σερβία είναι δυστυχισμένη, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη δεν υπάρχει ως κρατική οντότητα, η FYROM έχει επίσης (εθνοτικά) προβλήματα. Τίποτε δεν είναι σαφές. Παρά το γεγονός ότι ένα έθνος έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, δεν το έχουν άλλοι λαοί», είπε ο Ρόμπερτς.Σε συνέντευξή του στα σερβικά μέσα ενημέρωσης πρότεινε την πραγματοποίηση μιας διεθνούς διάσκεψης που θα διοργανωθεί με την υποστήριξη και την εγγύηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας με εκπροσώπους της Σερβίας, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, του Κοσσυφοπεδίου, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και της FYROM.Ο Ρόμπερτς διευκρίνισε ότι πίσω από την ιδέα αυτή δεν υπάρχει πολιτική του Λονδίνου.(πηγή)

(Visited 124 times, 1 visits today)
One thought on “Νέα σύνορα στά Βαλκάνια;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Νέα σύνορα στά Βαλκάνια; « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply