Περισσεύει ἡ ὑποκρισία στὴν κυβερνητικὴ ὑποτρόϊκα.

Περισσεύει η υποκρισία στην Κυβερνητική Υποτρόϊκα (ΝΔ-ΠΑΣοΚ-ΔΗΜΑΡ)!

Εν μέσω επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων σπεύδει να εκτελέσει τις εντολές  των δανειστών, προετοιμάζοντας νέα επίθεση στο εισόδημα των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρών επιχειρηματιών!

Απώτερος στόχος σύμφωνα με τα λόγια τού Υπουργού Εργασίας είναι η εξομοίωση των συντάξεων με τον βασικό μισθό… Δηλαδή τα 590 ευρώ. Ας δώσουν λοιπόν οι πολιτικοί πρώτοι το παράδειγμα και ας αποποιηθούν τις υπέρογκες αμοιβές τους και ας προσπαθήσουν να  ζήσουν με  μισθό ή σύνταξη 590 ή ακόμη και 1000 ευρώ!!!

 Γιατί άλλο να μειώνεις την σύνταξη από τα 800 ευρώ στα 590 και άλλο να μειώνεις τους μισθούς των Υπουργών και λοιπών μανδαρίνων της εξουσίας από 5.850 ευρώ στα…5.000 ευρώ.  

Είναι πλέον βέβαιο ότι το ζητούμενο των Διεθνοευρωπαίων Τροϊκανών και των Κυβερνητικών Υποτροϊκανών είναι η ένταση της ύφεσης, η εξαθλίωση των Ελλήνων και το «ξεπούλημα» μπίρ-παρά του Εθνικού Πλούτου και της Εθνικής περιουσίας. Ήδη δόθηκε το πράσινο φως για το «ξεπούλημα» της Ε.Β.Ο. ( με προίκα στον υποψήφιο αγοραστή ανεκτέλεστες παραγγελίες ύψους 550 εκ. ευρώ) ενώ εγκρίθηκε και το σχέδιο «ξεπουλήματος» των ΕΛ.ΤΑ.

Αντίθετα, δεν αγγίζουν τους 6.000 μεγαλο-οφειλέτες, με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνούν τα 30.000.000.000 ευρώ. ( ο κατάλογος των οφειλετών στην διεύθυνση: http://www.eklogika.gr/news/5959).

Άραγε γιατί δεν απεργάζονται κάποιον ουσιαστικό τρόπο είσπραξης έστω και μέρους των παραπάνω; Οι επικοινωνιακές συλλήψεις του πρόσφατου παρελθόντος δεν πείθουν. Αντίθετα οι διαδικασίες έχουν ως συνήθως βαλτώσει.

Ωστόσο γεννιέται και ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα/απορία/υποψία: την στιγμή που απειλούνται οι μικροοφειλέτες του Δημοσίου με κατασχέσεις και φυλάκιση, γιατί δεν κινείται από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα ίσως και από τον οικονομικό εισαγγελέα η διαδικασία τιμωρίας και κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων εκείνων των υπηρεσιακών παραγόντων, διοικητών Οργανισμών, ή/και πολιτικών προϊσταμένων, οι οποίοι είτε με την ανοχή τους, είτε με την ασυνειδησία τους, είτε από πρόθεση, επέτρεψαν την διόγκωση χρεών προς το Δημόσιο, ορισμένων ιδιωτών/επιχειρήσεων ή και φορέων του Δημοσίου;

Ιωάννης Δέμος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply