Δὲν συμφέρει πλέον ἡ ληστεία μίας τραπέζης!

Ἐκεῖ ὑπάρχουν ὅπλα, μέσα προστασίας, εἰκονοσκόπια…
Πῶς νά πάῃ ὁ ληστής;
Ἀντιθέτως τὰ σπίτια μας εἶναι ἐλεύθερα…
Ὅποιος  θέλει μπαίνει, ἁρπάζει ὅ,τι τοῦ καπνίσει, σκοτώνει κι ἀπὸ ἐπάνω καὶ φεύγει κύριος.
Ἀπὸ ἀστυνομία ἄς μὴν τὸ συζητᾶμε…
Κάνει τὰ ψώνια τοῦ Παπουτσῆ, τοῦ Χουντοχοΐδου καὶ τοῦ Ἀλέξη…
Ὅπλα δὲν μποροῦμε νὰ κρατήσουμε, οὔτε κἄν τραπεζομάχαιρο…
Καὶ τὰ κατακάθια τοῦ πλανήτου ἁλωνίζουν…

Φιλονόη. 

Οι ληστές «άφησαν» τις τράπεζες και εισβάλλουν σε σπίτια

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η «μάχη» της εγκληματικότητας στις γειτονιές, αφού οι δολοφονίες με κίνητρο την ληστεία και οι «εισβολές» αδίστακτων κακοποιών με βαρύ οπλισμό, όπως καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, σε σπίτια παρουσιάζουν δραματική αύξηση!

Την σκληρή πραγματικότητα δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που αφορούν το πρώτο εξάμηνο του έτους για ολόκληρη την χώρα, όπου προκύπτει, ότι μέρα παρά μέρα κατά μέσο όρο γίνεται μία δολοφονία, καθώς και τρεις ληστείες σε σπίτια!

Μέρα παρά μέρα μια δολοφονία, η μια στις τρεις, με κίνητρο τη ληστεία

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε ολόκληρη την επικράτεια, 86 άνθρωποι δολοφονήθηκαν, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι 83. Το συγκλονιστικό είναι ότι από τις δολοφονίες, τουλάχιστον η μία στις τρεις, είχε κίνητρο την ληστεία και συνήθως τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο στα χέρια αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι τους βασάνισαν και τους σκότωσαν για να τους αρπάξουν λίγα ευρώ.

Κάθε μέρα κατά μέσο όρο γίνονται 3 ληστείες σε σπίτια!

Στις ληστείες ενώ έχει σημειωθεί μείωση των κρουσμάτων σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ, λόγω των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ και των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται από τα πιστωτικά ιδρύματα, στα σπίτια έχει παρατηρηθεί τρομακτική αύξηση! Όπως λένε οι αστυνομικοί, οι συμμορίες επιλέγουν πλέον να «χτυπούν» σπίτια επειδή είναι πιο εύκολος στόχος από την μία και από την άλλη πιο επικερδής.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί πολίτες έχουν τραβήξει χρήματα από τις τράπεζες και τα κρύβουν στα σπίτια τους, ενώ ταυτόχρονα έχει ανέβει και η τιμή του χρυσού. Άρα, μετρητά και χρυσαφικά, μαζί με αυτοκίνητα, μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν οι κακοποιοί από τα σπίτια, χωρίς μεγάλο ρίσκο! Το πρώτο εξάμηνο του 2012 έγιναν 604 ληστείες σε σπίτια, ενώ το 2011, 397 επιθέσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο τρεις εισβολές σε σπίτια την ημέρα και συνολικά 17 ληστείες την ημέρα σε ολόκληρη την χώρα!

Αύξηση και στις κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια

Αύξηση υπάρχει και στις κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια. Το πρώτο εξάμηνο του έτους σημειώθηκαν 13.832 ενώ το 2011, 12.375 κλοπές και διαρρήξεις. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται και το φαινόμενο της εσωτερικής «μετανάστευσης» του εγκλήματος. Συμμορίες δηλαδή, άκρως επικίνδυνων κακοποιών φεύγουν από την Αττική και επιλέγουν να πραγματοποιούν ληστείες στην περιφέρεια, ακόμη και σε νησιά, όπως στην περίπτωση της ληστείας στην Πάρο με θύμα τον 53χρονο οδηγό ταξί, αλλά και στις Σπέτσες τον περασμένο Ιούλιο σε υποκατάστημα της ALPHA BANK. (πηγή)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply