Ἒχετε μαγνητάκια στό ψυγεῖο;; Πολὺ κακῶς!

 Ἐχετε μαγνητάκια στο ψυγείο σας; Κι εγώ είχα…

Και λέω ”είχα” γιατί πια δεν είναι εκεί..
Ούτε και τα δικά σας θα είναι, μόλις τελειώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου…

_____________________

 ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό.

Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικούς μαγνήτες κολλημένοι στην πόρτα του.

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τρόφιμα. 
Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τρόφιμα από τους μαγνήτες είχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ότι στην άλλη
ομάδα.

Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλεκτρική. οικιακή συσκευή, αυξάνουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λόγω συσκευής διότι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.

Ο καθένας έχει έναν μαγνήτη στο ψυγείο, ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε υποψία ότι είναι επιβλαβή.

Αλλά είναι θανατηφόρoι.

Είναι επικίνδυνο να παίζει κανείς με τις δυνάμεις της φύσης και της ενέργειας. Εάν έχετε ένα μαγνήτη,  απομακρύνετε τον αμέσως από κάθε τροφή.

Ανεξήγητα, η ισπανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν έδωσε προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά χάρη στο Διαδίκτυο και την προθυμία όλων, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Καθηγητής Vicente TORTOSA  PEREZ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ALMERIA – ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΑ & ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ μονάδας επέκτασης Πανεπιστημίου.
Camino del Pozuelo s / n, 16071 – Cuenca – Ισπανία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

12 thoughts on “Ἒχετε μαγνητάκια στό ψυγεῖο;; Πολὺ κακῶς!

 1. 2 ΙΟΥΝ 2011 taxalia

  Spam για καρκινογόνα μαγνητάκια, άλλο και αυτό!

  Δεν είναι λίγες οι φορές που διάφοροι κυκλοφορούν μια μ…. στο διαδίκτυο που προσπαθεί να τρομάξει τον κόσμο….
  Έτσι, ένα spam που κυκλοφορεί πάνω από 2 χρόνια και μου ήρθε σε mail στα ισπανικά και το είδα πρόσφατα και σε blog στα ελληνικά είναι αυτό που μιλάει για τα μαγνητάκια στο ψυγείο και το ότι είναι υπερβολικά καρκινογόνα κτλ….

  Πρώτον, αν είχε αποδειχθεί κάτι τέτοιο σε έρευνα θα είχε γίνει της πόπης…. εδώ ο Π.Ο.Υ. είπε ότι τα κινητά ενδεχομένως να συσχετίζονται με καρκίνο και έχει γίνει θέμα παντού, αν είχε αποδεχθεί κάτι τέτοιο για τα μαγνητάκια δεν θα είχε γίνει σάλος;;;

  Όσο για το Spam του θέματος, έχουμε τα εξής:

  1)Το mail το υπογράφει και καλά κάποιος VICENTE TORTOSA PEREZ
  UNIVERSIDAD DE ALMERIA – ESPAÑA. Απο μικρή αναζήτηση στο google, σε foro της Almeria βρήκα ότι τέτοιος καθηγητής δεν υπάρχει ούτε στο πανεπιστήμιο της Almeria, ούτε σε άλλο πανεπιστήμιο της Ισπανίας!

  2)Επίσης, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό άρθρο που να συσχετίζει τα μαγνητάκια με την υγεία των τροφίμων.Ούτε στην Αλμερία, ούτε στην Κάτω Ραχούλα, ούτε στο Χάρβαρντ! Κανένα!!!

  3)Τα μαγνητάκια δεν μπορούν να παράγουν μαγνητική ενέργεια, αλλά μαγνητικά πεδία

  4)Η Ένταση του μαγνητικού πεδίου από ένα μαγνητάκι είναι πολύ μικρότερη από αυτή των νυχτερινών κέντρων. Αν ίσχυε αυτό το Spam, όλοι οι νυχτόβιοι θα είχαν ντουζίνες καρκίνους…

  5)Αν το 87% των ποντικών ανέπτυσσε καρκίνο σε λίγους μήνες, όλοι εμείς που έχουμε μαγνητάκια τόσα χρόνια στα ψυγεία θα είχαμε δει ήδη τα ραδίκια ανάποδα.

  Για να έχετε μια ιδέα, αυτή είναι μία μορφή του πως μπορείτε να βρείτε το spam….

  Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό.

  Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικούς μαγνήτες κολλημένοι στην πόρτα του.

  Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς… αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τρόφιμα.

  Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τροφίμα από τους μαγνήτες ειχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ό, τι στην άλλη ομάδα.

  Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλ.οικιακη συσκευή, αυξανουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λογω συσκευής διότι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.

  Ο καθένας έχει έναν μαγνήτη στο ψυγείο, ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπηρχε υποψία ότι είναι επιβλαβή.

  Αλλά είναι θανατηφόροι.

  Είναι επικίνδυνο να παίζει κανείς με τις δυνάμεις της φύσης και της ενέργειας. Εάν έχετε ένα μαγνήτη, απομακρύνετε τον αμέσως από κάθε τροφή.

  Ανεξήγητα, η ισπανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν έδωσε προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά χάρη στο Διαδίκτυο και την προθυμία όλων, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

  Καθηγητής Vicente TORTOSA PEREZ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ALMERIA – ΙΣΠΑΝΙΑ

  ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΑ & ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ μονάδας επέκτασης Πανεπιστημίου.

  Μην τρέξετε να κατεβάσετε τα μαγνητάκι από το ψυγείο….
  στις Πέμπτη, Ιουνίου

 2. Ευχαριστώ για την πληροφορία!
  Η είδηση ισως να είναι ψευδής ως προς το όνομα του καθηγητού ή το όνομα του πανεπιστημίου,αλλά είναι αληθής ως προς το θέμα της,σχετικά με την επίδραση των μαγνητών στα τρόφιμα.
  Περισσότερες λεπτομέριες θα σας γράψει η Φιλονόη,που είναι στο επιστημονικό της αντικείμενο το θέμα αυτό.

 3. καταρχας προκειται για σεσημασμενο χοαξ:
  http://www.hoax-slayer.com/refrigerator-door-magnet-warning.shtml

  επειτα και η πορτα του ψυγειου μαγνητη δε χρησιμοποιει; και το μοτερ του ψυγειου σιγουρα δημιουργει ηλεκτρομαγνητικο πεδιο πολυ ισχυροτερο απο τα μαγνητακια-σουβενιρ.

  αναμενουμε την επιστημονικη αναλυση της ειδικου φιλονοης

  • Γράφεις:

   φιλονοη ποτε θα μας αναλυσεις για τα μαγνητακια; μας το χεις υποσχεθει τοσον καιρο δεν πιστευω να ητανε κανενα παραμυθι!

   Καὶ σοῦ ἀπαντῶ:
   Πᾶς καλά; Σοῦ εἶπα ἐγώ πώς θά γράψω κάτι; Ἡ Σεμέλη σοῦ τὸ εἶπε. Ἐγὼ ἔχω ἀναλάβει ἄλλα. Ὅταν θὰ τελειώσω ἀπὸ αὐτά, κι ἐφ’ ὅσον θὰ ἔχω χρόνο, ναί, τότε θὰ ἀσχοληθῶ. Ἐὰν ἔχῃς κάτι νὰ πῇς, πές το καὶ μὴν μὲ ζαλίζεις. Ἐν τάξει;

 4. αναμενουμε ακομα με αγωνια την αναλυση. τι γινεται με το μοτερ του ψυγειου; σκεφτομαι να το βγαλω απο την πριζα.

 5. περιμενουμε με μεγαλη ανυπομονησια την αναλυση σου παντως σχετικα με το πως επηρεαζουνε τα μαγνητακια τα τροφιμα. για να ξερουμε τι να κανουμε.

  • Ὄχι, δὲν ἔχω μαζέψει τὰ μαγνητάκια μου. Μακρὰν τὰ ἔχω. Ἀλλὰ θὰ τὸ συζητήσουμε συντόμως. Καὶ γιὰ νὰ μὴν σὲ κουράζω, νὰ ἀναρωτιέσαι διαρκῶς, θὰ ἀποσύρω τὸ κείμενον ἔως ὅτου νὰ βρῶ τὸν χρόνο νὰ σοῦ ἀπαντήσω στὶς ἀπορίες σου.

Leave a Reply