Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὶς Ἔνοπλες Δυνάμεις.

Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὶς Ἔνοπλες Δυνάμεις.

του Γεωργίου Δουρμούση – Μεταξά 

Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, 
απευθύνω θερμό χαιρετισμό στην κάθε μία και στον κάθε έναν από εσάς, ως πρώην -κατά τρόπον τινά- συνάδελφος, αφού είχα την τιμή να υπηρετήσω ως ΕΠΥ στα Τεθωρακισμένα (1989 – 2003). Για τον λόγο αυτό, γνωρίζω πολύ καλά το τι βιώνετε και πως αγωνίζεσθε να ασκήσετε το καθήκον σας κάτω από τις παρούσες συνθήκες. Ποτέ δεν έπαψα να παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις στον Ελληνικό Στρατό, αφού για μένα αποτελεί το υπέρτατο ιδανικό.

Είναι γεγονός ότι πολλοί από τους εν ενεργεία επέλεξαν το Στρατό για καθαρά βιοποριστικούς λόγους και λόγους μονιμότητας. Άλλοι πάλι, επέλεξαν το Στρατό από πάθος προς το αντικείμενο και ως μέσον έκφρασης της αγάπης τους προς την Πατρίδα. Ωστόσο, είναι επίσης αναμφισβήτητο ότι αυτήν τη στιγμή, για όποιον λόγο και εάν έχετε επιλέξει τον Ελληνικό Στρατό, βιώνετε καταστάσεις τραγικές οικονομικά. Έχει πληγεί όχι μόνον η “τσέπη”, αλλά και η αξιοπρέπεια και το ηθικό σας. Η παρούσα κυβέρνηση, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μετατρέψει εσάς, τους φύλακες της Πατρίδος, σε διακοσμητικά στοιχεία χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας. 

Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, 
ας δούμε την αλήθεια κατάματα και χωρίς παρωπίδες. Ο Στρατός μας εξαρτάται από τις αποφάσεις της πολιτικής της ηγεσίας. Μία πολιτική ηγεσία, που έχει δει το Στρατό μόνο από τις παρελάσεις. Η δε φυσική ηγεσία, αποτελείται από πρόσωπα που τέθηκαν εκεί για καθαρά κομματικούς σκοπούς κι όχι με αξιοκρατικά κριτήρια. Πρόκειται για άτομα ανίκανα να διαχειριστούν μία κρίση, μία εμπλοκή ή την εφαρμογή του Σχεδίου Ε. Τον τελευταίο καιρό, απέκτησαν δικαίωμα ορισμού του Ελληνικού Στρατού και οι κατσαπλιάδες της Τρόικα, αφού αποφασίζουν εκείνοι ποιος θα μπει και ποιος θα βγει από το στράτευμα. 

Η αποστολή του Ελληνικού Στρατού, είναι η διαφύλαξη των συνόρων μας. Ωστόσο, εις τον όρκο που όλοι μας δώσαμε, υποσχεθήκαμε “…υπακοή εις το Σύνταγμα…”. Το άρθρο 120 του Συντάγματος, εναποθέτει την τήρηση του και την διαφύλαξή του στον “πατριωτισμό και το φιλότιμο των Ελλήνων”. Εκεί είναι που πρέπει να παρέμβετε εσείς. Διότι το Σύνταγμα έχει καταπατηθεί από τους ίδιους που μας ζητάνε να το τηρούμε. Είναι πλέον καθήκον σας να στηρίξετε όποιον θέλει να επαναφέρει την νομιμότητα και την τάξη σε αυτήν την αναρχία που επικρατεί σήμερα. 

Τώρα είναι η στιγμή για όλους εσάς που είστε εν ενεργεία, να αποφασίσετε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί για το τι θα κάνετε. Θα αφήσετε τη χώρα έρμαιο στην προδοσία, ή θ’ αναλάβετε δράση; Πείτε μου αλήθεια, αυτά ονειρευόσασταν όταν αποφασίσατε να ενταχθείτε στον Ελληνικό Στρατό; Θέλετε να εκμηδενιστεί ο σεβασμός απέναντι στο πρόσωπό σας; Θέλετε έναν ισχυρό και σεβαστό Στρατό, ή να είστε οι υπηρέτριες εκείνων που σας διατάζουν τώρα αλλά και σας φτύνουν παράλληλα; 

Γυναίκες και άνδρες του Ελληνικού Στρατού, 
μην τους κάνετε το χατήρι να σας εξευτελίζουν οι δήθεν δημοκράτες της κυβέρνησης. Έχετε τη δύναμη και στα χέρια σας, αλλά και στην καρδιά σας. Το ξέρω γιατί είμαι ένας από εσάς και θα είμαι πάντα δίπλα σας να σας στηρίζω και να σας εμψυχώνω. Διότι είστε η ραχοκοκκαλιά του Ελληνικού Έθνους και σας αξίζει και ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για μία ισχυρή Ελλάδα, για έναν Στρατό με αξιοπρέπεια και ενεργό στα πολιτικά δρώμενα. Θα είμαι πάντα εδώ. Δίπλα σας!
Σύμμαχος και αρωγός σας, γιατί στον Ελληνικό Στρατό, εναποθέτω το μέλλον των παιδιών μου και το μέλλον των παιδιών όλου του Έθνους.

φωτογραφία

(Visited 13 times, 1 visits today)
One thought on “Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὶς Ἔνοπλες Δυνάμεις.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὶς Ἔνοπλες Δυνάμεις. « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply