Ἡ Βουλγαρία εἶπε ὄχι στό εὐρώ!

Ἡ Βουλγαρία εἶπε ὄχι στό εὐρώ!

….καί πολύ σωστά ἔπραξε. Ἔτσι. Ἕνας, ἕνας νά νά φεύγουν ἀπό τό μαντρί. Οἱ μόνοι πού θά μείνουν θά εἶναι οἱ Ἕλληνες. Τά ἑλληνικά πτώματα, σέ λίγο καιρό καί οἱ λακέδες τῆς πολιτικῆς.

Μᾶλλον, μετάνοιωσε πού τό 2007 ἔγινε πλήρες μέλος. Τί κέρδισε; Ἔχει μία ἀπό τίς χειρότερες οἰκονομίες στήν Εὐρώπη. Λογικό νά μήν θέλει νά μπῇ στήν εὐρωζώνη.

Ὅταν βλέπει ὅλα γύρω νά καταρρέουν…… Ὁ μόνος πού κερδίζει εἶναι ἡ γερμανία. Ἄν δέν ἡγεῖτο τῆς εὐρωζώνης θά εἶχε πολύ περισσσότερα οἰκονομικά προβλήματα.

ΜΙνώταυρος

Η Βουλγαρία έγινε η πρώτη χώρα που αρνείται την ένταξή της στο ευρώ θεωρώντας ότι αυτό θα μπορούσε να έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία και την ανταγωνιστικότητά της!

Έτσι, επικαλούμενη την γενικότερη αστάθεια στην ευρωζώνη και την μετατόπιση των Βούλγαρων που εμφανίζονται όλο και πιο απρόθυμοι να ενταχτούν στο κοινό νόμισμα, “αναβάλει επ’ αόριστον τα σχέδια της για την ένταξη στο ευρώ” ανακοινώθηκε πριν λίγο στην Σόφα. 

Μέσα στην κυβέρνηση και στην κοινή γνώμη «έχουν μεταβληθεί οι απόψεις», είπε ο υπουργός Οικονομικών Σιμεόν Τζάνκοφ.

“Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάποια οφέλη από μια είσοδο στην ευρωζώνη, μόνο κόστος” ανέφερε ο κ. Τζάνκοφ.

“Είναι μεγάλο το ρίσκο για μας και επίσης δεν είναι σίγουρο ποιοι είναι οι κανόνες και ποιοι θα είναι σε ένα ή δύο χρόνια από τώρα” τόνισε.

Πρόκειται για απόφαση-κόλαφο για την ευρωζώνη, αφού αν μία οικονομία πειπέδου της βουλγαρικής αρνείται να υιοθετήσει το ευρώ ως νέο νόμισμα, φαντασθείτε πόσο άσηχμες είναι οι προοπτικές της. Πάντως είναι γεγονός ότι όλες οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων της γειτονικής χώρας συνέτειναν στο ότι “Θα καταστραφεί εντελώς η ανταγωνιστικότητά μας αν ενταχθούμε στην ευρωζώνη, κάτι το οποίο αποτελεί την μοναδική ελπίδα ανάκαμψης κάποτε, της βουλγαρικής Οικονομίας”! (πηγή)

 

 

 

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
One thought on “Ἡ Βουλγαρία εἶπε ὄχι στό εὐρώ!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἡ Βουλγαρία εἶπε ὄχι στό εὐρώ! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply